Dudzio Napisano 2 Kwietnia 2023 Share Napisano 2 Kwietnia 2023 Temat klasyczny PoW na swojej ostatniej misji na Dalekim Wschodzie. Model pierwotnie planowałem skleić prosto z pudła, ale z czasem dorzuciłem do niego zestaw relingów od Eduarda oraz lufy od Abera. To takie uczciwe minimum, bo jednak ten starusieńki zestaw z lat osiemdziesiątych dosyć marnie się zestarzał Sklejał się dosyć dobrze, ale ogrom pracy którego wymagają pancerniki kilka razy mnie doprowadził do złorzeczenia światu. Zachęcam do dzielenia się swoimi uwagami. Gdyby ktoś miał także podpowiedź jak dorobić do niego solidną podstawkę to zamieniam się w słuch. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
laskonogi Napisano 2 Kwietnia 2023 Share Napisano 2 Kwietnia 2023 wszystko ładnie wszystko czysto wszystko pięknie, gratulacje, podoba sie ! bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 3 Kwietnia 2023 Share Napisano 3 Kwietnia 2023 Mnie się bardzo podoba Ładna, czysta robota, subtelne cieniowanie. Te delikatne zacieki dodają mu uroku. Sam mam ochotę na taki okręt no ale wiem ile to roboty. 8 godzin temu, Dudzio napisał: Sklejał się dosyć dobrze, ale ogrom pracy którego wymagają pancerniki kilka razy mnie doprowadził do złorzeczenia światu. Tak z ciekawości, ile czasu zajęła ci budowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 3 Kwietnia 2023 Share Napisano 3 Kwietnia 2023 Zawsze podobały mi się te modele wielkich okrętów. Twój model podoba mi się bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 3 Kwietnia 2023 Share Napisano 3 Kwietnia 2023 Fajny jeśli mogę coś zasugerować to kolejny model w tej skali aż prosi się o drewniany pokład . Jeśli chodzi o podstawkę to ja swoje robię czasami jak pokazałem poniżej w tym linku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 3 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2023 (edytowane) Dzięki! 9 godzin temu, Adamo722 napisał: Fajny jeśli mogę coś zasugerować to kolejny model w tej skali aż prosi się o drewniany pokład . Jeśli chodzi o podstawkę to ja swoje robię czasami jak pokazałem poniżej w tym linku Drewniane poklady to droga zabawka, ale fakt, do kolejnych okrętów może zainwestuję Niestety w tym PoW Tamiya się nie popisała z fakturą pokładu, więc wygląda to jak wygląda, mimo washa. Co do podstawki to pomysł masz fajny, chętnie bym czegoś takiego spróbował! Ale te wkręty w modelu to są stabilne w miare? Nie wyrwą się od ciężaru modelu? Jaką średnicę tu wybrać do 65cm modelu 10 godzin temu, burzatg napisał: Tak z ciekawości, ile czasu zajęła ci budowa? Nie jestem w stanie podać liczby roboczogodzin, ale dużo Będzie ze trzy miesiące mniej lub więcej intensywnego dłubania po pracy. Edytowane 3 Kwietnia 2023 przez Dudzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 3 Kwietnia 2023 Share Napisano 3 Kwietnia 2023 Zawsze możesz wkleić w dno nakrętki a potem tylko wkręcić śruby. Możesz użyć też galek do mebli itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 3 Kwietnia 2023 Share Napisano 3 Kwietnia 2023 Model przyciąga wzrok...piękny i zdjęcia też profesjonalne Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudzio Napisano 3 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, Adamo722 napisał: Zawsze możesz wkleić w dno nakrętki a potem tylko wkręcić śruby. Możesz użyć też galek do mebli itp. Tylko, że te teraz nakrętki będą musiały być na zewnątrz, więc niestety będą widoczne Przy kolejnym modelu już przed "zamknięciem" kadłubu wkleję je od środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 3 Kwietnia 2023 Share Napisano 3 Kwietnia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Fajny i nawet śruby założyłeś jak trzeba. ZUCH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi