Szakalaka813 Posted April 4 Share Posted April 4 (edited) Cześć, Powoli będę kończył dawno rozpoczęty model - Rosomaka z dopancerzeniem z MSPO 2011. Dodatki: -Koła Defa, - elementy Mastera, - inne Tak model wyglądał przed mazianiem Edited April 4 by Szakalaka813 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szakalaka813 Posted April 4 Author Share Posted April 4 I pierwsze kolorki, tutaj wykorzystałem jako bazę Nato Green z Tamki (plus jakieś zlewki z rozjaśnień, więc zapewne trochę jaśniejszy niż oryginalna baza) z color thinnerem. Opony to czarny matowy, tak samo jak działko itd. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szakalaka813 Posted April 4 Author Share Posted April 4 Elementy dopancerzenia jednak nie przypadły mi do gustu, więc zacząłem projektować swoje od podstaw, bazując na parunastu fotach nadesłanych prze kumpla;. Finalnie zostaną one wydrukowane, jednak jeszcze trochę pracy z detalami 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinn3r Posted April 4 Share Posted April 4 7 godzin temu, Szakalaka813 napisał: Elementy dopancerzenia jednak nie przypadły mi do gustu, więc zacząłem projektować swoje od podstaw, bazując na parunastu fotach nadesłanych prze kumpla;. Finalnie zostaną one wydrukowane, jednak jeszcze trochę pracy z detalami Cześć, tak tylko informacyjnie - mieszasz dwa opancerzenia - boki masz 'polskie' a przód dajesz izraelski - Rafaela - zwróć uwagę, że 'polski' przód ma inny układ śrub oraz brak przetłoczenia na panelu który na w/w grafice jest po lewej stronie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szakalaka813 Posted April 4 Author Share Posted April 4 28 minut temu, Skinn3r napisał: Cześć, tak tylko informacyjnie - mieszasz dwa opancerzenia - boki masz 'polskie' a przód dajesz izraelski - Rafaela - zwróć uwagę, że 'polski' przód ma inny układ śrub oraz brak przetłoczenia na panelu który na w/w grafice jest po lewej stronie. Cześć, wykorzystałem zestaw Afgański rośka. Z tego co widziałem na fotkach, które podrzuciłem to wszystko się zgadza z boakami i przodem, Jak dobrze pamiętam, tan konkretny pojazd prezentował właśnie pancerz Rafaela na targach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinn3r Posted April 4 Share Posted April 4 IBG ma 'polski' pancerz. Spójrz na grafikę poniżej - tu widać dobrze różnicę pomiędzy Rafaelem (na Twoim modelu), a polskim (na zdjęciu 'real') Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szakalaka813 Posted April 4 Author Share Posted April 4 (edited) 55 minut temu, Skinn3r napisał: IBG ma 'polski' pancerz. Spójrz na grafikę poniżej - tu widać dobrze różnicę pomiędzy Rafaelem (na Twoim modelu), a polskim (na zdjęciu 'real') Dokładnie, dlatego zakupiłem zestaw u Flachy. Jednak finalnie postanowiłem zrobić go sam. Poniżej masz więcej fotek: Edited April 4 by Szakalaka813 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szakalaka813 Posted April 4 Author Share Posted April 4 59 minut temu, Skinn3r napisał: IBG ma 'polski' pancerz. Spójrz na grafikę poniżej - tu widać dobrze różnicę pomiędzy Rafaelem (na Twoim modelu), a polskim (na zdjęciu 'real') Dobra teraz się przyjrzałem na śruby, faktycznie jest trochę inaczej. Dzięki za uwagę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinn3r Posted April 5 Share Posted April 5 14 godzin temu, Szakalaka813 napisał: Dobra teraz się przyjrzałem na śruby, faktycznie jest trochę inaczej. Dzięki za uwagę. Nie ma sprawy Drobny detal ale spora różnica - choć zależy kto patrzy.. Pamiętaj żeby usunąć przetłoczenie na dużym elemencie Pokaż koniecznie jaki efekt będzie po wydruku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szakalaka813 Posted April 5 Author Share Posted April 5 17 minut temu, Skinn3r napisał: Nie ma sprawy Drobny detal ale spora różnica - choć zależy kto patrzy.. Pamiętaj żeby usunąć przetłoczenie na dużym elemencie Pokaż koniecznie jaki efekt będzie po wydruku Dzięki Na razie dokończę ta izraelską wersję do kumpla, później ją zmodyfikuję na polską - jak byś miał jakieś dodatkowe fotki to będę bardzo wdzięczny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinn3r Posted April 5 Share Posted April 5 1 godzinę temu, Szakalaka813 napisał: Dzięki Na razie dokończę ta izraelską wersję do kumpla, później ją zmodyfikuję na polską - jak byś miał jakieś dodatkowe fotki to będę bardzo wdzięczny Możemy zrobić transakcję wiązaną, puściłem Ci PW 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigmodel Posted April 5 Share Posted April 5 Część zdjęć "Poznańskiego" M1M, mocno znajoma, nawet znam autora tych zdjęć Tu jest reszta, do tego konkretnego dopancerzenia 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigmodel Posted April 5 Share Posted April 5 (edited) Jak potrzebujesz zdjęcia dopancerzenia do misyjnych rosomaków, to są Tylko uprzedzam z góry, zdjęcia są własnością żołnierzy i zero publikacji w internetach wszelakich. Zapomniałem o bokach dopancerzenia. Edited April 5 by bigmodel 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szakalaka813 Posted April 5 Author Share Posted April 5 36 minut temu, bigmodel napisał: Jak potrzebujesz zdjęcia dopancerzenia do misyjnych rosomaków, to są Tylko uprzedzam z góry, zdjęcia są własnością żołnierzy i zero publikacji w internetach wszelakich. Zapomniałem o bokach dopancerzenia. Dziękuję Ci bardzo, wszystkie fotki jakie znalazłem były dostępne w necie, bardziej dodałem je tutaj jako materiały w dyskusji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigmodel Posted April 6 Share Posted April 6 Pierwsze trzy skany to "Poznański M1M - HSW". Trzy ostatnie skany, to M1M z pancerzem Rafaela z CSWL. 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szakalaka813 Posted April 14 Author Share Posted April 14 Więc finalnie dodatkowy pancerz, dzięki wiedzy kolegi, okazał się polski. Kumpel jednak potrzebuje go do swojego rośka więc wpierw skończę wersję Izraelską Tak mniej więcej prezentują się wstępne finalne rendery, brakuje tylko tulei, do których mocowany jest elementy ścinający druty i chyba jednej śruby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted April 14 Share Posted April 14 Działaj! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skinn3r Posted April 15 Share Posted April 15 No i pięknie! Dobra robota 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szakalaka813 Posted April 18 Author Share Posted April 18 (edited) Myślę, że skończyłem Edited April 18 by Szakalaka813 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted April 18 Share Posted April 18 Będzie gdzieś do nabycia? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szakalaka813 Posted April 18 Author Share Posted April 18 14 minut temu, mandrivecs napisał: Będzie gdzieś do nabycia? Możliwe, że będzie Czy to bezpośrednio ode mnie, czy od jednego z dużych graczy z rynku żywic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted April 18 Share Posted April 18 1 godzinę temu, Szakalaka813 napisał: Możliwe, że będzie Czy to bezpośrednio ode mnie, czy od jednego z dużych graczy z rynku żywic Panzerart? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted April 19 Share Posted April 19 Pokaż odlew........? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szakalaka813 Posted April 20 Author Share Posted April 20 Pierwszy druk testowy. Myślę, że jest dosyć fajnie 6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szakalaka813 Posted May 14 Author Share Posted May 14 Po chwili przerwy powoli działam dalej Jedna z płyt gotowa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts