Szakalaka813 Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 (edytowane) Cześć, Powoli będę kończył dawno rozpoczęty model - Rosomaka z dopancerzeniem z MSPO 2011. Dodatki: -Koła Defa, - elementy Mastera, - inne Tak model wyglądał przed mazianiem Edytowane 4 Kwietnia 2023 przez Szakalaka813 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 4 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2023 I pierwsze kolorki, tutaj wykorzystałem jako bazę Nato Green z Tamki (plus jakieś zlewki z rozjaśnień, więc zapewne trochę jaśniejszy niż oryginalna baza) z color thinnerem. Opony to czarny matowy, tak samo jak działko itd. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 4 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2023 Elementy dopancerzenia jednak nie przypadły mi do gustu, więc zacząłem projektować swoje od podstaw, bazując na parunastu fotach nadesłanych prze kumpla;. Finalnie zostaną one wydrukowane, jednak jeszcze trochę pracy z detalami 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 7 godzin temu, Szakalaka813 napisał: Elementy dopancerzenia jednak nie przypadły mi do gustu, więc zacząłem projektować swoje od podstaw, bazując na parunastu fotach nadesłanych prze kumpla;. Finalnie zostaną one wydrukowane, jednak jeszcze trochę pracy z detalami Cześć, tak tylko informacyjnie - mieszasz dwa opancerzenia - boki masz 'polskie' a przód dajesz izraelski - Rafaela - zwróć uwagę, że 'polski' przód ma inny układ śrub oraz brak przetłoczenia na panelu który na w/w grafice jest po lewej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 4 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2023 28 minut temu, Skinn3r napisał: Cześć, tak tylko informacyjnie - mieszasz dwa opancerzenia - boki masz 'polskie' a przód dajesz izraelski - Rafaela - zwróć uwagę, że 'polski' przód ma inny układ śrub oraz brak przetłoczenia na panelu który na w/w grafice jest po lewej stronie. Cześć, wykorzystałem zestaw Afgański rośka. Z tego co widziałem na fotkach, które podrzuciłem to wszystko się zgadza z boakami i przodem, Jak dobrze pamiętam, tan konkretny pojazd prezentował właśnie pancerz Rafaela na targach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 4 Kwietnia 2023 Share Napisano 4 Kwietnia 2023 IBG ma 'polski' pancerz. Spójrz na grafikę poniżej - tu widać dobrze różnicę pomiędzy Rafaelem (na Twoim modelu), a polskim (na zdjęciu 'real') Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 4 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2023 (edytowane) 55 minut temu, Skinn3r napisał: IBG ma 'polski' pancerz. Spójrz na grafikę poniżej - tu widać dobrze różnicę pomiędzy Rafaelem (na Twoim modelu), a polskim (na zdjęciu 'real') Dokładnie, dlatego zakupiłem zestaw u Flachy. Jednak finalnie postanowiłem zrobić go sam. Poniżej masz więcej fotek: Edytowane 4 Kwietnia 2023 przez Szakalaka813 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 4 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2023 59 minut temu, Skinn3r napisał: IBG ma 'polski' pancerz. Spójrz na grafikę poniżej - tu widać dobrze różnicę pomiędzy Rafaelem (na Twoim modelu), a polskim (na zdjęciu 'real') Dobra teraz się przyjrzałem na śruby, faktycznie jest trochę inaczej. Dzięki za uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 5 Kwietnia 2023 Share Napisano 5 Kwietnia 2023 14 godzin temu, Szakalaka813 napisał: Dobra teraz się przyjrzałem na śruby, faktycznie jest trochę inaczej. Dzięki za uwagę. Nie ma sprawy Drobny detal ale spora różnica - choć zależy kto patrzy.. Pamiętaj żeby usunąć przetłoczenie na dużym elemencie Pokaż koniecznie jaki efekt będzie po wydruku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 5 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2023 17 minut temu, Skinn3r napisał: Nie ma sprawy Drobny detal ale spora różnica - choć zależy kto patrzy.. Pamiętaj żeby usunąć przetłoczenie na dużym elemencie Pokaż koniecznie jaki efekt będzie po wydruku Dzięki Na razie dokończę ta izraelską wersję do kumpla, później ją zmodyfikuję na polską - jak byś miał jakieś dodatkowe fotki to będę bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 5 Kwietnia 2023 Share Napisano 5 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, Szakalaka813 napisał: Dzięki Na razie dokończę ta izraelską wersję do kumpla, później ją zmodyfikuję na polską - jak byś miał jakieś dodatkowe fotki to będę bardzo wdzięczny Możemy zrobić transakcję wiązaną, puściłem Ci PW 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 5 Kwietnia 2023 Share Napisano 5 Kwietnia 2023 Część zdjęć "Poznańskiego" M1M, mocno znajoma, nawet znam autora tych zdjęć Tu jest reszta, do tego konkretnego dopancerzenia 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 5 Kwietnia 2023 Share Napisano 5 Kwietnia 2023 (edytowane) Jak potrzebujesz zdjęcia dopancerzenia do misyjnych rosomaków, to są Tylko uprzedzam z góry, zdjęcia są własnością żołnierzy i zero publikacji w internetach wszelakich. Zapomniałem o bokach dopancerzenia. Edytowane 5 Kwietnia 2023 przez bigmodel 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 5 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2023 36 minut temu, bigmodel napisał: Jak potrzebujesz zdjęcia dopancerzenia do misyjnych rosomaków, to są Tylko uprzedzam z góry, zdjęcia są własnością żołnierzy i zero publikacji w internetach wszelakich. Zapomniałem o bokach dopancerzenia. Dziękuję Ci bardzo, wszystkie fotki jakie znalazłem były dostępne w necie, bardziej dodałem je tutaj jako materiały w dyskusji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 6 Kwietnia 2023 Share Napisano 6 Kwietnia 2023 Pierwsze trzy skany to "Poznański M1M - HSW". Trzy ostatnie skany, to M1M z pancerzem Rafaela z CSWL. 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 14 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2023 Więc finalnie dodatkowy pancerz, dzięki wiedzy kolegi, okazał się polski. Kumpel jednak potrzebuje go do swojego rośka więc wpierw skończę wersję Izraelską Tak mniej więcej prezentują się wstępne finalne rendery, brakuje tylko tulei, do których mocowany jest elementy ścinający druty i chyba jednej śruby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 14 Kwietnia 2023 Share Napisano 14 Kwietnia 2023 Działaj! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 15 Kwietnia 2023 Share Napisano 15 Kwietnia 2023 No i pięknie! Dobra robota 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 18 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2023 (edytowane) Myślę, że skończyłem Edytowane 18 Kwietnia 2023 przez Szakalaka813 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 18 Kwietnia 2023 Share Napisano 18 Kwietnia 2023 Będzie gdzieś do nabycia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 18 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2023 14 minut temu, mandrivecs napisał: Będzie gdzieś do nabycia? Możliwe, że będzie Czy to bezpośrednio ode mnie, czy od jednego z dużych graczy z rynku żywic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 18 Kwietnia 2023 Share Napisano 18 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, Szakalaka813 napisał: Możliwe, że będzie Czy to bezpośrednio ode mnie, czy od jednego z dużych graczy z rynku żywic Panzerart? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 Pokaż odlew........? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 20 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2023 Pierwszy druk testowy. Myślę, że jest dosyć fajnie 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 14 Maja 2023 Autor Share Napisano 14 Maja 2023 Po chwili przerwy powoli działam dalej Jedna z płyt gotowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi