Szakalaka813 Napisano 15 Maja 2023 Autor Share Napisano 15 Maja 2023 No to koniec Teraz druk i w końcu trzeba kończyć ten model 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 6 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2023 To zaczynam powoli brudzenie Na pierwszy ogień idą koła... 4/5 popołudni i są w miarę gotowe. Użyte specyfiki: Tamka czarna i NATO green, AMMO: Oilbrusher dust, dark mud i dark brown, Splashes: Dry earth i Dry mud, DAK wash i fresh engine oil 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 6 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2023 A sam dodatkowy pancerz wydrukowany, przyklejony i pomaziany 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 25 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2023 Cześć! Trochę zabawy z brudzeniem na spodzie kadłuba oraz finalne retusze kół 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 25 Czerwca 2023 Share Napisano 25 Czerwca 2023 Świetne brudzenie! Wygląda bardzo realistycznie! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 25 Czerwca 2023 Share Napisano 25 Czerwca 2023 Podoba mi się. W pigmentach to jest jednak wielka moc!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 25 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2023 5 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Świetne brudzenie! Wygląda bardzo realistycznie! Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 25 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2023 Teraz, robertmodelarz napisał: Podoba mi się. W pigmentach to jest jednak wielka moc!!!! Dzięki ! Samych pigmentów praktycznie nie używam, niekiedy jedynie jako zapychacz/wypełniacz do efektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 25 Czerwca 2023 Share Napisano 25 Czerwca 2023 Chcesz powiedzieć, że to nie pigmenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 25 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2023 11 minut temu, GTiStyle napisał: Chcesz powiedzieć, że to nie pigmenty? Dokładnie, te to mają minimalny udział w tym i innych moich modelach. Tutaj użyłem głownie efektów typu earth i splashes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTiStyle Napisano 25 Czerwca 2023 Share Napisano 25 Czerwca 2023 dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 18 Lipca 2023 Autor Share Napisano 18 Lipca 2023 Powoli kończę pracę związane z weatheringiem góry kadłuba i wieży... Więc wrzucam taką mini galerię 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 18 Lipca 2023 Share Napisano 18 Lipca 2023 Brudzenie wzór konspekt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 Tak jak napisałem na fb wypier$$la człowieka z kapci na ten widok:) mocno uciorany poligonem generały mają palpitację serca bo brudny a szweje banana na mordzie od jazdy po błotach 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 Linki do poprawki po bokach, miejscami farba poschodziła, goły drut widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 29 minut temu, SnajperTBG napisał: Tak jak napisałem na fb wypier$$la człowieka z kapci na ten widok:) mocno uciorany poligonem generały mają palpitację serca bo brudny a szweje banana na mordzie od jazdy po błotach Jak coś jest czyste, znaczy że niesprawne. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 19 Lipca 2023 Autor Share Napisano 19 Lipca 2023 Godzinę temu, Evildead napisał: Linki do poprawki po bokach, miejscami farba poschodziła, goły drut widać Wiem, tamka trochę zeszła od nakładania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 Mógłbyś opisać swój sposób brudzenia? Wygląda wspaniale i jestem ogromnie ciekawy jak doszedłeś do tego efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 19 Lipca 2023 Autor Share Napisano 19 Lipca 2023 (edytowane) Godzinę temu, Kapitan_Kurt napisał: Mógłbyś opisać swój sposób brudzenia? Wygląda wspaniale i jestem ogromnie ciekawy jak doszedłeś do tego efektu. Na początek poszły washable od Miga, później produkty typu splashes, earth, washe w różnych odcieniach, efekty typu kursk soil czy northafrica dust itd. Ogólnie biorę produkty z półki i nimi babrze W załączniku parę fotek z brudzenia. Edytowane 19 Lipca 2023 przez Szakalaka813 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 19 Lipca 2023 Autor Share Napisano 19 Lipca 2023 (edytowane) I jeszcze prosto z warsztatu pestki do bushmastera, szybki projekt, druk i mazianie Edytowane 19 Lipca 2023 przez Szakalaka813 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 Świetny weathering! Wygląda jakby był na rajdzie po wszystkich poligonach w Polsce! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 19 Lipca 2023 Autor Share Napisano 19 Lipca 2023 Teraz, Kolekcjoner WP napisał: Świetny weathering! Wygląda jakby był na rajdzie po wszystkich poligonach w Polsce! Dziękuję, nie chciałem przesadzić za mocno, ale do tych poligonowych to można jeszcze naprawdę dużooo weatheringu dodać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 3 godziny temu, Kapitan_Kurt napisał: Jak coś jest czyste, znaczy że niesprawne. Buhahahahahaha, od dzisiaj przestaję pucować swoją furę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 36 minut temu, Lipstein napisał: Buhahahahahaha, od dzisiaj przestaję pucować swoją furę! Brud też konserwuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 Godzinę temu, Szakalaka813 napisał: Na początek poszły washable od Miga, później produkty typu splashes, earth, washe w różnych odcieniach, efekty typu kursk soil czy northafrica dust itd. Ogólnie biorę produkty z półki i nimi babrze W załączniku parę fotek z brudzenia. Czapki z głów, mi nigdy nie szło posługiwanie się tymi specyfikami, ale twoje wyczyny pokazują, że to wszystko da sie zrobić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi