Gregory Napisano 19 Kwietnia 2023 Share Napisano 19 Kwietnia 2023 9 minut temu, Hypnos napisał: Czyli ma pozostać, jak jest. Tak, zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 20 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2023 Kadłub zakończony. Macie jakieś pomysły jak zagospodarować tył pojazdu ? Niestety producent nie pokusił się nawet o liny. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 20 Kwietnia 2023 Share Napisano 20 Kwietnia 2023 Liny możesz dokupic. Eureka xxl najbardziej popularna firma co je robi. Zeby nie bylobnudno mozeaz dodac z tylu na haku jakies wiaderko ze szmatką. Na tylnej gorze kadluba oczywiscie zawsze mozna didac jakis ekwipunek przewożony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 20 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2023 58 minut temu, patrykd napisał: Liny możesz dokupic. Eureka xxl najbardziej popularna firma co je robi. Zeby nie bylobnudno mozeaz dodac z tylu na haku jakies wiaderko ze szmatką. Na tylnej gorze kadluba oczywiscie zawsze mozna didac jakis ekwipunek przewożony. Liny są już na odpowiednią długość przycięte, czy trzeba samemu dostosować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 20 Kwietnia 2023 Share Napisano 20 Kwietnia 2023 Samemu trzeba je dostosowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 20 Kwietnia 2023 Share Napisano 20 Kwietnia 2023 Podobno miała 550 cm , podziel na 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 20 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2023 33 minuty temu, Evildead napisał: Podobno miała 550 cm , podziel na 35 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 20 Kwietnia 2023 Share Napisano 20 Kwietnia 2023 (edytowane) Eureka XXL ER-3505 Lina i końcówki żywiczne do czołgu PzKpfw-IV, trzeba pamietać ze tam jedna lina w pudełku, tak się raz nadziałem że chciałem maila do nich pisać gdzie jest druga ,bo zawsze były obie, ale to nie w czwórkach widocznie, po czym przyszło otrzeźwienie że może tak to sprzedają , i tak było. Edytowane 20 Kwietnia 2023 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 20 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2023 Tak myślę, że na tył pójdzie lina i albo kawałek gąsienicy, albo kanistry. Jeszcze po głowie chodzi mi maskowanie w postaci siatki, lub krzaków, tylko nie wiem jak to ugryźć. Macie jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 20 Kwietnia 2023 Share Napisano 20 Kwietnia 2023 Godzinę temu, Hypnos napisał: Tak myślę, że na tył pójdzie lina i albo kawałek gąsienicy, albo kanistry. Jeszcze po głowie chodzi mi maskowanie w postaci siatki, lub krzaków, tylko nie wiem jak to ugryźć. Macie jakieś pomysły ? Siatka bywała jak najbardziej Na tyle to za wiele nie było. Rzuć na płask kanister i jakąś szmatę, może być pusta skrzynia po amunicji lub panzerfausta (panzerschreck). popatrz sobie na foty: https://www.worldwarphotos.info/gallery/germany/tanks-2-3/panzer4/panzer-iv-ausf-j-january-1945/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 21 Kwietnia 2023 Share Napisano 21 Kwietnia 2023 Fajnie wyszło! Teraz jakieś fajne camo trzeba zrobić. Może ambush? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 21 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, Mr_X napisał: Fajnie wyszło! Teraz jakieś fajne camo trzeba zrobić. Może ambush? Camo będzie trójkolorowe (zdjęcie w pierwszym poście) Miał być czysto z pudła, ale cały czas myślę nad dodatkami wyposażenia i jakimś dodatkiem maskującym. W grę wchodzi też figurka (dowódca). Może ma ktoś na zbyciu, bo nie chce zamawiać zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 22 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2023 Czas na wieże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 26 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2023 Można powiedzieć, że podstawowa część budowy została zakończona. I tutaj pytanie. Co to za elementy (blaszki), które są zamocowane na tylnej osłonie wieży ? Podczas budowy cały czas myślalem nad urozmaiceniem modelu, aby nie był nudny. I tak narodziła się myśl z siatką maskująca, do tego dojdzie na pewno lina holownicza, kanistry i byc może jakieś krzewy maskujące i figurka dowódcy. Dlatego właz na razie jest włożony na sucho. Siatka ułożona na sucho, więc miejscami trochę lewituje, ale to oczywiście będzie jeszcze dopieszczane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 26 Kwietnia 2023 Share Napisano 26 Kwietnia 2023 Z tą siecią rybacką daj sobie spokój. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 26 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2023 3 minuty temu, Seb napisał: Z tą siecią rybacką daj sobie spokój. Czemu ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarross Napisano 26 Kwietnia 2023 Share Napisano 26 Kwietnia 2023 7 minut temu, Seb napisał: Z tą siecią rybacką daj sobie spokój. Bo to chyba nie ta skala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 26 Kwietnia 2023 Share Napisano 26 Kwietnia 2023 (edytowane) Grubość oczek to tak na dwa palce wygląda , to w tej skali oczka to z 1x1 mm max Edytowane 26 Kwietnia 2023 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 26 Kwietnia 2023 Share Napisano 26 Kwietnia 2023 Kombinujesz z gazą opatrunkową, a ona ma oczka o kształcie trapezów, a nie kwadratów; posłuchaj kolegów, bo dobrze Ci idzie z tym modelem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 26 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2023 Ok, dzięki za info. A co najlepiej nada się na taką siatkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 26 Kwietnia 2023 Share Napisano 26 Kwietnia 2023 Z gazy zrob. Popatrz na yt colddemonpl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 26 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2023 21 minut temu, patrykd napisał: Z gazy zrob. Popatrz na yt colddemonpl W sumie tutaj robiłem ze zwykłego bandaża. Zobaczę, tak jak piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 27 Kwietnia 2023 Share Napisano 27 Kwietnia 2023 Pomyliłem gazę z bandażem, gaza oczywiście lepsza,ale będzie się strzępić; namocz ja w jakimś kleju PVA rozcieńczonym wodą i dopiero ułóż na modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AchtungCancer Napisano 28 Kwietnia 2023 Share Napisano 28 Kwietnia 2023 W dniu 26.04.2023 o 11:27, Hypnos napisał: I tutaj pytanie. Co to za elementy (blaszki), które są zamocowane na tylnej osłonie wieży ? Wykrywacze gazu. Były chyba posmarowane czymś zmieniającym kolor, ale nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 29 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2023 17 godzin temu, AchtungCancer napisał: Wykrywacze gazu. Były chyba posmarowane czymś zmieniającym kolor, ale nie jestem pewien. Dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi