Hypnos Napisano 29 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2023 Zrobiłem korektę siatki i dałem gaze, zamiast bandażu. Doszły dodatki, które znalazłem w swoich rupieciach z pozostałych modeli. Dokupiłem tylko linę holownicza. Oczywiście jest to tylko przymiarka i wszelkie uwagi mile widziane. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 29 Kwietnia 2023 Share Napisano 29 Kwietnia 2023 Model fajny ale ta siatka do mnie nie przemawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 29 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2023 6 minut temu, michal0281 napisał: Model fajny ale ta siatka do mnie nie przemawia. Powiem ci, że chyba pozostanę przy siatce na wieży tylko. Wiesz, inaczej będzie wyglądać po malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 30 Kwietnia 2023 Share Napisano 30 Kwietnia 2023 Troszkę efekt psuja te fragmenty gąsienic na tylnym pancerzu. Wyglądają sztucznie na takie sztywne szczególnie ta co leży na skrzynce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 30 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2023 4 godziny temu, Bartosz Ciesielski napisał: Troszkę efekt psuja te fragmenty gąsienic na tylnym pancerzu. Wyglądają sztucznie na takie sztywne szczególnie ta co leży na skrzynce. Koncepcja zmienia się co chwilę Ale dobrze wiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 30 Kwietnia 2023 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2023 A właśnie, odnośnie skrzyń. W jakim kolorze je malować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 1 Maja 2023 Share Napisano 1 Maja 2023 Na pewno kolor drewna. Ale były też malowane w kolorach takich zielonkawych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Maja 2023 Share Napisano 1 Maja 2023 8 godzin temu, Hypnos napisał: A właśnie, odnośnie skrzyń. W jakim kolorze je malować ? malowanie drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_X Napisano 1 Maja 2023 Share Napisano 1 Maja 2023 Ja z drewno maluję tak: 1) Maluję jakimś jasnym kolorem (coś jak Desert Yellow Pactry); 2) W zagłębienia wprowadzam rozcieńczoną farbę ciemnobrązową (np. Schokoladebraun Pactry); 3) Delikatnie przecieram suchym pędzlem za pomocą Mud-a Pactry, żeby "wyciągnąć" krawędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 1 Maja 2023 Autor Share Napisano 1 Maja 2023 A Niemcy, jaki kolor stosowali przy skrzyniach z amunicja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Maja 2023 Share Napisano 1 Maja 2023 Godzinę temu, Hypnos napisał: A Niemcy, jaki kolor stosowali przy skrzyniach z amunicja ? Naturalny kolor drewna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 2 Maja 2023 Autor Share Napisano 2 Maja 2023 Powiedzcie, co najlepiej się sprawdzi do zabiegów z olejami, pigmentami. Benzyna lakowa modyfikowana, terpentyna balsamiczna naturalna, czy może coś innego ? Zależy mi przede wszystkim na pracy w pokoju, więc produkt musi być bezwonny, lub o delikatnym zapachu, który nie będzie uciążliwy ? Druga sprawa, to czy lakier od Ammo - lucky gloss, będzie dobry pod kalki i prace z olejami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 2 Maja 2023 Share Napisano 2 Maja 2023 Jak bezwonny to ammo mig odorless thinner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 2 Maja 2023 Share Napisano 2 Maja 2023 2 godziny temu, Hypnos napisał: Powiedzcie, co najlepiej się sprawdzi do zabiegów z olejami, pigmentami. Benzyna lakowa modyfikowana, terpentyna balsamiczna naturalna, czy może coś innego ? Zależy mi przede wszystkim na pracy w pokoju, więc produkt musi być bezwonny, lub o delikatnym zapachu, który nie będzie uciążliwy ? Druga sprawa, to czy lakier od Ammo - lucky gloss, będzie dobry pod kalki i prace z olejami ? Terpentyna bezapachowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 2 Maja 2023 Autor Share Napisano 2 Maja 2023 57 minut temu, robertmodelarz napisał: Terpentyna bezapachowa Pozesz podać jakis konkretny przykład ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 2 Maja 2023 Share Napisano 2 Maja 2023 34 minuty temu, Hypnos napisał: Pozesz podać jakis konkretny przykład ? Najtaniej na allegro wpisz terpentyna bezapachowa lub w sklepach dla plastyków. Delikatny zapach ma, ale nie śmierdzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 9 Maja 2023 Autor Share Napisano 9 Maja 2023 Malowanie zrobione - baza i camo. Teraz pedzelkiem szczegóły i wyposażenie. Uważam, że mogło wyjść lepiej, ale niestety trzeba trochę potrenować pracę aerografem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 9 Maja 2023 Share Napisano 9 Maja 2023 Ale ciemno... Wsadź te fotki do pierwzego lepszego programu do obróbki i rozjaśnij (jeden ruch suwakiem) Bo naprawdę trudno ocenić czy „można było lepiej”... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 9 Maja 2023 Share Napisano 9 Maja 2023 Mam nadzieję, że po filtrze i washu kolory trochę ściemnieją.... Przykładowa fotka odrestaurowanego egzemplarza IV z Przełęczy Dukielskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 9 Maja 2023 Autor Share Napisano 9 Maja 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 9 Maja 2023 Share Napisano 9 Maja 2023 Nie chciałbym się za bardzo wymądrzać, ale dla mnie ten brąz jest za bardzo czerwony, zaś zieleń za bardzo soczysta. Co do jakości samego malowania trudno się odnieść, bo zdjęcia nie pokazują tego zbyt dobrze. Czy można by było lepiej wykadrować pojazd? Chodzi o to, aby wypełniał zdjęcie w całości, a nie tylko w małej części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 9 Maja 2023 Share Napisano 9 Maja 2023 Kolego SF, autor troszkę przejaśnij zdjęcia i stąd pewno ten efekt Ale generalnie autor ma rację w jednym: trzeba potrenować pracę aerografem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 9 Maja 2023 Autor Share Napisano 9 Maja 2023 Farby użyte, to Ammo Mig 014 i 004, więc barwy odpowiednie dla niemieckiej pancerki. Efekt daje też rozjaśnione zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 9 Maja 2023 Share Napisano 9 Maja 2023 Hmmmm, ale nawet na ciemnych wersjach zdjęć ten brąz wpada w czerwień a zieleń jest dla mnie za jasna. No takie są moje odczucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hypnos Napisano 13 Maja 2023 Autor Share Napisano 13 Maja 2023 Malowanie nie dawało mi cały czas spokoju, więc zrobiłem korektę i przyciemnilem kamuflaż. Niestety, ale farby od Ammo jakoś ciężko współpracują i miałem problem z nanoszeniem warstw. Trzeba będzie wrócić do klasyki, czyli Tamiya i rozcieńczalnik Mr.Color leveling thinner. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi