kowal76 Napisano 3 Maja 2023 Napisano 3 Maja 2023 Tym razem zrobiłem coś z cywilów w skali 1/144. Model ATR 42-500 Italeri i kalkomanie EuroLot BOA. Zestaw taki sobie i daleko mu do wyrobów np Zvezdy jeśli chodzi o "pasażery". Generalnie składa się dobrze, ale detal słaby, grube części i wielkie linie podziału. Kokpitu nie widać przez bardzo grube oszklenie, które po wklejeniu lekko pękło :(. Być może nastąpiły jakieś naprężenia itp ?. Model jak zwykle malowany Gunze. 13 Cytuj
barszczo Napisano 3 Maja 2023 Napisano 3 Maja 2023 Tak jak pisałem w wątku z budowy, samolot który darzę wielkim sentymentem. Fajnie wyszedł, podoba się . 1 Cytuj
kowal76 Napisano 3 Maja 2023 Autor Napisano 3 Maja 2023 7 minut temu, barszczo napisał: Tak jak pisałem w wątku z budowy, samolot który darzę wielkim sentymentem. Fajnie wyszedł, podoba się . Dzięki. Szkoda że nie zrobiłem takiego jak chciałeś . Było pisać, to bym zrobił inne oznaczenia, a tak poszły losowo Cytuj
jachud3 Napisano 3 Maja 2023 Napisano 3 Maja 2023 Mam wrażenie że uciekła Ci trochę płaszczyzna symetrii opon, zwłaszcza z przodu, widać że lewe nie dotyka podłoża w ogóle. No i wash dość nierównomiernie zaczepił się w liniach, 4 fotka od góry pod ogonem, ale zdaję sobie sprawę w jakim zestawowym mydle była rzeźba ja zwykle staram się przejechać w liniach rylcem albo czeską żyletką żeby je odpowiednio pogłębić i mieć "miejsce" na wash. Tu chyba i tak były one za szerokie na starcie, więc rycie by tylko pogorszyło sprawę. Cywil nie moje klimaty zupełnie, ale na półce będzie pewnie fajnie wyglądać 1 Cytuj
barszczo Napisano 3 Maja 2023 Napisano 3 Maja 2023 3 godziny temu, kowal76 napisał: Dzięki. Szkoda że nie zrobiłem takiego jak chciałeś . Było pisać, to bym zrobił inne oznaczenia, a tak poszły losowo I jest dobrze, też mi się przewinął przez łapska . 1 Cytuj
em Napisano 3 Maja 2023 Napisano 3 Maja 2023 (edytowane) Cechą charakterystyczną ATRow są,,wypadniete,, klapy na postoju. Czarno za przednia noga-zawsze. Ale to już w następnym modelu No i nieśmiertelny otwór na kanapki pod lewym bocznym oknem. Kolega @barszczo chyba nie raz r podawał dokumenty ta droga.Jak znam koordynatorów, z dziewczynami przy schodach spędzał więcej czasu Edytowane 3 Maja 2023 przez em 2 Cytuj
barszczo Napisano 3 Maja 2023 Napisano 3 Maja 2023 1 godzinę temu, em napisał: Kolega @barszczo chyba nie raz r podawał dokumenty ta droga.Jak znam koordynatorów, z dziewczynami przy schodach spędzał więcej czasu Po załadunku przodu już nie dało się inaczej papierów podać. A z tyłu tak, zawsze było miło i przyjemnie. Jeszcze pasażerowie nie wyszli, a już człowiek był na kawę umówiony. Na ATR72 dla odmiany po otwarciu drzwi, szefową pokładu prosiło się o rękę i nogę . 1 Cytuj
em Napisano 3 Maja 2023 Napisano 3 Maja 2023 ,,64- rech plus noga na pokładzie,, tak było ATR to krótki choć pierwszy rozdział.... Cytuj
em Napisano 5 Maja 2023 Napisano 5 Maja 2023 Teraz te mleczko to drogie jest ,mało i mało smaczne , jednak ... 1 Cytuj
barszczo Napisano 5 Maja 2023 Napisano 5 Maja 2023 59 minut temu, em napisał: Teraz te mleczko to drogie jest ,mało i mało smaczne , jednak ... Też już historia niestety, czeka na zwrot do leasingodawcy... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi