ergie Napisano 6 Września 2008 Autor Share Napisano 6 Września 2008 Tiaaaaaaaaaaa i może jeszcze wydłubać bombelki w piwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Oooo masaaakra Żeby takie butelki były w 1:24 Kiedys widziałem skrzynki z piwem na ebay'u w 1:16, to i pewnie w 1:24 są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 No ja do Magnumy sam robiłem butelkę :P No mógłbyś jeszcze otwieracz zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Oooo masaaakra Żeby takie butelki były w 1:24 Kiedys widziałem skrzynki z piwem na ebay'u w 1:16, to i pewnie w 1:24 są To wszyscy by rusków za kierowców w swoich modelach robili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 6 Września 2008 Share Napisano 6 Września 2008 Eeee tam xD Jak browary, to polaków Albo Niemców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 13 Września 2008 Autor Share Napisano 13 Września 2008 [ Raport z budowy: 13.IX.2008 ] Trwa walka o poprawny kształt kabiny kierowcy. Wszystko wskazuje na to, że jej większa część zostanie zrobiona od nowa. W międzyczasie pomalowałem beczki szarym podkładem i położyłem bazowy kolor ciemnobrązowoziemisty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 14 Września 2008 Autor Share Napisano 14 Września 2008 [ Raport z budowy: 14.IX.2008 ] Zrobiłem testową fotkę pomalowanej beczki. Muszę jednak kupić sobie lupę bo oczy nie te. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Archi Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Ergie, Ty musisz mieć jakieś układy z twórcami formuły Kingsajzu. Ewentualnie ta zapałka jest w wersji dla olbrzymów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 ale masz wielką zapałkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 14 Września 2008 Autor Share Napisano 14 Września 2008 Panowie spokojnie. Ta beczka jest do poprawy, a deklu brakuje jeszcze sygnatury browaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 Wymiatasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 14 Września 2008 Autor Share Napisano 14 Września 2008 Paweł bez przesady Ta beczka to gotowiec, ja ją tylko podmalowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 14 Września 2008 Share Napisano 14 Września 2008 To tyczyło się ogólnie modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 14 Września 2008 Autor Share Napisano 14 Września 2008 [ Raport z budowy: 14.IX.2008 cz. 2 ] Grzebiąc w necie znalazłem taką fotkę. W konsekwencji zamiast zająć się kabiną, pomalowałem jedną beczkę na czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 ale masz wielką zapałkę. Bo to ściema jest, w Krakowie na Grodzkiej takie duże zapałki sprzedają, sam widziałem jak Ergie je kupował Musisz mnie kiedyś Robercie na 1/87 namówić wreszcie. Beczółeczka jak się patrzy, może byś chciał dla porównania zrobić zdjęcie butelek z moją Dampfbrauerei Hennersdorf w 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Jak Ci się udało tak Ciężką beczkę podnieść i nabić na tak wielki pal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 16 Września 2008 Autor Share Napisano 16 Września 2008 (...)Musisz mnie kiedyś Robercie na 1/87 namówić wreszcie. Spoko, jeszcze sam będziesz się prosił, żebym Ci pozwolił jaką 87-kę zrobić ;) Beczółeczka jak się patrzy, może byś chciał dla porównania zrobić zdjęcie butelek z moją Dampfbrauerei Hennersdorf w 1:1 Pomysł niezły, trza wdrożyć A beczka dostała w miejsce malowanej, naklejaną papierzaną etykietkę (ten mały jasny prostokącik) ------------------------------------------------ [ Raport z budowy: 21.IX.2008 ] Trwa walka o lepszy kształt kabiny. Narazie ponoszę porażkę za porażką, ale się nie dam. Chyba odłożę to na później i wezmę się za podwozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 6 Października 2008 Autor Share Napisano 6 Października 2008 [ Raport z budowy: 6.X.2008 cz. 2 ] Narazie odłożyłem walkę z kabiną kierowcy. Ale jeszcze do niej wrócę. Wziąłem się za to za budowę ramy podwozia. Ponieważ oryginalna część z zestawu Haulera, wzorem czeskiej szkoły lania żywicy, ma duży klocek powlewowy ... i paskudnie poszarpaną górną krawędź podłużnic ramy, które byłyby widoczne w modelu ... dlatego zamiast szlifować wlew i potem szpachlować i obrabiać górną krawędź ramy, wykonałem, z polistyrenowych płaskowników, ramę od nowa ... przy okazji wykonałem, takie jak w oryginale ceowe zderzaki z przodu i z tyłu, które w zestawie Haulera występują jako pełne belki ... oraz zrobiłem ceownik na którym podwieszony będzie silnik parowy ... Pozostaje teraz tylko dodać wzmocnienia, beleczki na podwieszenie zbiornika na wodę i resory oraz dorobić nity. Dla zaspokojenia wysokich wymagań kolegi MC poprawiłem malowanie beczki. Zastąpiłem też malowaną etykietę na wieku, wykonaną z cienkiego papieru. [ c.d.n. ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Szaleństwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Beczka miodzio a za ramę należy ci się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Beczółka wypas a rama budowana od podstaw bardzo mi się podoba. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 10 Listopada 2008 Autor Share Napisano 10 Listopada 2008 Piszę na znak tego, że projektu nie zarzuciłem. Model leży cały czas obok mnie. Ale brak czasu i sprawy zawodowe znacznie spowolniły proces budowy. Na tapecie jest dorobienie nowych resorów. Z polistyrenu nie wyszły, z kalki technicznej nasączonej cyjanoakrylem też. Tera trwają próby z cienkimi blaszkami. Jak tylko wynik będzie pozytywny, wkleję fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi