pencil37 Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 787 - to konkurencja dla revella, podobnie jak 767, co ciekawe puki co nie doczekał się on przepaku prze revella jak il-86, arbuz ze zvezdy to skala 1/125 prawdopodobnie przepak hellera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 faktycznie w instrukcji (pdf) wyraźnie jest napisane 1/125, dzięki Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 9 Listopada 2009 Autor Share Napisano 9 Listopada 2009 Dzika Lasica z Revella juz jest Minicraft na targach zabawkarsko-modelarskich w USA pokazal C-137/C-18A i E-3A Sentry (NATO Anniversary) i ich warianty, maja to byc zupelnie nowe zestawy. Zapowiadane na ten rok, jednak prawdopodobnie pojawia sie pozniej. Newsem dnia jest jednak An-2 z Amodel. Na ukrainskiej stronie zademonstrowano probne ramki tej produkcji. Fajnie ze wreszcie sie cos w temacie ruszylo. Czekamy. Wiecej: http://modelizm.pl.ua/publ/an_2_kolt_1144_ot_amodel/10-1-0-712 Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 ja chętnie bym zbudował Antka w 1/144. I czekam Ciekawe jaka będzie cena na Polskim rynku? I znów świetna robota PKD4GA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 9 Listopada 2009 Share Napisano 9 Listopada 2009 antka z szachownicami też z chęcią bym zbudował... jeno marka Amodel lekko mnie zniechęca Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 10 Listopada 2009 Autor Share Napisano 10 Listopada 2009 Na polowe grudnia 2009, Pit-Road szykuje sie z Twin Pack'iem z J35 F/J Draken. Wiecej: http://pitroad.s232.xrea.com/newitem/index.php?itemid=1147 Teraz ciekawostka. 18 sierpnia pisalem ze na swojej stronie, Bra.Z Models anonsuje prowadzenie prac nad projektami form m.in. Il-14, An-12 czy An-24/An-26. Ostatnio pojawilo sie jednak cos zupelnie nowego i rownie ciekawego. Zademonstrowali rozrysowanego, regionalnego suchoja czyli SuperJet 100. Ciekawe kto im ta robote zlecil, moze Italka lub Revell? Ciekawe czy i kiedy model tego zgrabnego samolotu sie pojawi? Oryginal: Rysunki 3D: Wiecej: http://www.brazmodels.com/3D%20CAD/3D%20CAD.htm [Edit:] zapomnialem... An-2 ma byc wydany pod koniec listopada. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Ten SuperJet 100 wygląda ciekawie. I nie wiedziałem że Sukhoi zabrał sie za airliners Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 info z suchojem faktycznie ciekawe, lubię takie nieduże maszyny Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Listopada 2009 Share Napisano 10 Listopada 2009 Tam maszyna będzie porównywalna chyba z Embraer 170( wielkościowo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslaw Pietrys Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Hasegawa na 2010 rok zapowiedziała Embriona E-170 w skali 1/144 a nie 1/200 ;) Czyli będziemy mieć następną Lotowska maszynę ;) Oby tak dalej … Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 12 Listopada 2009 Share Napisano 12 Listopada 2009 Hasegawa na 2010 rok zapowiedziała Embriona E-170 w skali 1/144 jupi! takie wieści lubię Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiusz Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 ad an 2... a co na arkuszu kalkomani robią swastyki??????????????????? czyż an2 to nie jest konstrukcja z 1947????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 a co na arkuszu kalkomani robią swastyki? Zapewne to maszyna z jakiegoś kasowego filmu klasy B, stąd krzyże i swastyki Hasegawa na 2010 rok zapowiedziała Embriona E-170 w skali 1/144 a nie 1/200 ;) Miejmy tylko nadzieję, że to nie błąd w druku ;) - ale może znudziło im się lansowanie na siłę 1/200...wreszcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 14 Listopada 2009 Autor Share Napisano 14 Listopada 2009 Minicraft mnie zalatwil.... wbrew temu co napisalem wczesniej E-8 Joint Star bedzie na rynku pod koniec listopada, a E-3A Sentry w grudniu. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 14 Listopada 2009 Share Napisano 14 Listopada 2009 E-3 w szacie NATO-wskiej zwala z nóg. Zadowalają też nowe "pasażery" ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 17 Listopada 2009 Autor Share Napisano 17 Listopada 2009 W grudniu kolejny wariant kalek, dragonowskich Super Hornet'ow: F/A-18E VFA-27 "Royal Maces" & F/A-18F VFA-41 "Black Aces". Ciekawa oferta kalek z Japonii: http://www.rose-ridge.com/decal-list-144.htm Wiecej: http://www.rose-ridge.com/ Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 21 Listopada 2009 Share Napisano 21 Listopada 2009 Na niedawnych targach w Moskwie na stoisku Zvezdy pojawiło się pudełko z B787 - nr katalogowy nomen omen 7008 model jest już na stronie Zvezdy, można podejrzeć wypraski i instrukcję klik Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 22 Listopada 2009 Autor Share Napisano 22 Listopada 2009 Na niedawnych targach w Moskwie na stoisku Zvezdy pojawiło się pudełko z B787 - nr katalogowy nomen omen 7008 model jest już na stronie Zvezdy, można podejrzeć wypraski i instrukcję klik Jędrek - a ze sa to zapewne ramki ktore bedzie pakowal Revell, wiec teraz czekamy na info, czy faktycznie Revell bedzie dodawal kalki lotowskiego 787. Dzieki za linka Jędrek. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Całkowite zaskoczenie Model był zapowiadany przez revella, ale jako, że obie firmy ściśle ze sobą współpracują, podejrzewam, że revell zapakuje ten model i doda piękne kalki linii lotniczych. Na zdjęciach widać, że model posiada dwie wersje silnikowe (inne turbiny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 wszystko fajnie ale to są znane nam już zdjęcia ze strony Zvezdy* można też tam znaleźć instrukcję w pdf przez moment myślałem, że jest już w naszych sklepach Jędrek *jakoś zabrakło mi tej informacji w tym in-boxie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Na zdjęciach widać, że model posiada dwie wersje silnikowe (inne turbiny). W pudełku tylko jedna wersja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Nie zauważyłem, że ten temat był już poruszany w tym dziale (wcześniej zamieściłem go w dziale in-boxy). Otóż zdjęcia pochodzą z forum airlinecafe. A teraz dzięki kolegom widzę, że są to te same co na stronie zvezdy. Na wspomnianym forum znalazłem także takie oto zdjęcie: . Co do silników...zmyliły mnie te turbiny, jednak dopiero po fakcie zerknąłem do instrukcji i ku wielkiemu zdziwieniu okazało się, że są to składowe części silnika a nie jak pisałem dwie różne wersje silnikowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 Pytanie czy to pewne że Revell będzie pakował te same wypraski ? W sumie przy B767 nie ma takiej współpracy... Co do kalek LOT nie wiem czy jest sens puki co sklejać ten model w tych barwach... nie wiadomo czy LOT będzie na tej maszynie latał (na razie jeszcze 787 się nie oderwał od ziemi ) a jeśli tak to w jakich barwach/malowaniu ? Teraz LOT zmienia malowanie w LOT Charters - może i odnowi malowanie podstawowe samolotów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 na razie jeszcze 787 się nie oderwał od ziemi ) a jeśli tak to w jakich barwach/malowaniu ? Z tego co wiem to w malowaniu firmowym Boeing'a i jeszcze próby kołowań 7e7 ANA Airlines. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 24 Listopada 2009 Share Napisano 24 Listopada 2009 to wiem - ale moim poście padło pytanie w jakim malowaniu będzie latał LOTwski 787 pod warukami : - że prezes LOT bawiący w USA nie zrezygnował z opcji na 787 - 787 poleci w końcu - LOT dotrwa do czasu odbioru 787 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi