MVS_Works Napisano 25 Maja 2023 Share Napisano 25 Maja 2023 No witam witam wszystkich bardzo serdecznie. Dziś dla odmiany postanowiłem pokazać coś z działów pancernych i bohaterem dzisiejszej galerii jest Pz.Kpfw V Panther z italeri w skali 1/35. Model został wydany w roku 2015 w edycji "łorld of tanks roll ałt" i w tamtym czasie można było go nabyć centralnie w empiku wraz z paroma innymi wydanymi w tej serii modelami. Pamiętam jak pierwszy raz to zobaczyłem to byłem zaskoczony gdyż nie spodziewałem się zastać plastików w tejże sieci sklepów ale po nieco dłuższym namyśle stwierdziłem że wezmę coś. Wybór padł na panterę chodź orbitowałem też wokół elefanta na którego też miałem ochotę ale z racji ograniczonego funduszu zdecydowałem się na tę pierwszą pozycję czego nie żałuję. Model sklejał się bardzo przyzwoicie, nie wymagał przeróbek większych bądź mniejszych, szpachlowania z tego co pamiętam nie było aż tak dużo i głównie w obrębie spodu wieży. Zestawowe gumiaki zastąpiłem ogniwowymi gąsienicami z tamiyowego zestawu i o dziwo pasowały bez większych problemów. Kalkomanie z racji tego iż ten zestaw posiadał jakieś godła i znaki pochodzące z gry zatem musiałem poszukać innego malowania i początkowo wybór padł na malowanie francuskie powojenne jednak w miarę upływu czasu zorientowałem się że francuzi używali wersję A a nie G więc musiałem szukać malowania tylko dla tej wersji i wybór padł na zimowe łamańce z frontu zachodniego. Całość była robiona aerografem. Generalnie polecam ten zestaw acz tylko w wersji normalnej bo tego z WOT nie opłaca się brać gdyż, szczególnie w obecnych czasach, przepłacicie. Tym czasem ja się z wami żegnam i do następnego. 2 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 25 Maja 2023 Share Napisano 25 Maja 2023 Wykonanie adekwatne do jakości samego modelu. Może następny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Maja 2023 Share Napisano 25 Maja 2023 ocb z biała farbą? za gęsta? gąski malowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MVS_Works Napisano 25 Maja 2023 Autor Share Napisano 25 Maja 2023 (edytowane) Bengal- gąsienic nie malowałem bo tworzywo było w takim kolorze że nie było sensu ich malować. Edytowane 25 Maja 2023 przez MVS_Works Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MVS_Works Napisano 25 Maja 2023 Autor Share Napisano 25 Maja 2023 Godzinę temu, Seb napisał: Wykonanie adekwatne do jakości samego modelu. Może następny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Maja 2023 Share Napisano 25 Maja 2023 10 minut temu, MVS_Works napisał: a czego oczekiwałeś? czy nie jest lepsza szczera prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MVS_Works Napisano 25 Maja 2023 Autor Share Napisano 25 Maja 2023 Bengal-Ja wiem że tą galerią popsułem panujące w tym dziale standardy odnośnie jakości prezentowanych pojazdów ale mogę ciebie jak użytkownika powyżej zapewnić że z pewnością nie będzie to ostatnia galeria jaką pokażę w tym dziale i będzie ich więcej wszak ja uwielbiam się chwalić swoimi modelami pojazdów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 26 Maja 2023 Share Napisano 26 Maja 2023 (edytowane) No to model z 2015, czyli zobaczymy 8 lat progresu. Ochów i achów bym się nie spodziewał, biała farba faktycznie mocno za gęsta, brak takich podstawowych technik jak wash czy podstawowe obicia. No ale każdy jakoś zaczynał, nie? A widywałem gorsze pierwsze modele Edytowane 26 Maja 2023 przez Tap-chan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 26 Maja 2023 Share Napisano 26 Maja 2023 9 godzin temu, MVS_Works napisał: Bengal-Ja wiem że tą galerią popsułem panujące w tym dziale standardy odnośnie jakości prezentowanych pojazdów ale mogę ciebie jak użytkownika powyżej zapewnić że z pewnością nie będzie to ostatnia galeria jaką pokażę w tym dziale i będzie ich więcej wszak ja uwielbiam się chwalić swoimi modelami pojazdów. bez przesady z tymi standardami, każdy się "uczy" i chce być lepszy ale jedną rzecz trzeba Ci przyznać na b. duży plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MVS_Works Napisano 26 Maja 2023 Autor Share Napisano 26 Maja 2023 (edytowane) 7 godzin temu, Tap-chan napisał: [...] biała farba faktycznie mocno za gęsta, brak takich podstawowych technik jak wash czy podstawowe obicia. No ale każdy jakoś zaczynał, nie? A widywałem gorsze pierwsze modele Edytowane 26 Maja 2023 przez MVS_Works Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 26 Maja 2023 Share Napisano 26 Maja 2023 Pomijając już wspomniane oczywiste niedostatki i błędy (co do których uwagi natychmiast wykpiłeś ) i inne niewspomniane (jak liczne szczeliny) zastanawia mnie cel wrzucania do galerii nieukończonego modelu? Spotkałeś się z pojazdami bez śladów eksploatacji? Bez jakichkolwiek oznaczeń taktycznych? Nie do końca rozumiem też inwestycję w dodatki typu gąski, jeśli nawet nie zamierzasz ich malować? Zwróć uwagę na możliwość założenia warsztatu. Forum jest pełne osób, które chętnie zwrócą w trakcie pracy uwagę na byki, a co ważniejsze, pomogą na bieżąco w ich poprawieniu. Rzuć okiem na podstawowe poradniki dotyczące weatheringu, a w trakcie klejenia postaraj się o większą staranność i odrobinę szpachli. Rozwój daje ogrom satysfakcji, powodzenia! 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 26 Maja 2023 Share Napisano 26 Maja 2023 1 godzinę temu, MVS_Works napisał: Obejrzałem jeszcze raz. Piękny i cudowny, nie brakuje mu nic. Ja głosuję na model tygodnia. 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 26 Maja 2023 Share Napisano 26 Maja 2023 @Tap-chan przynajmniej tło jest jednolite 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi