boberm1 Napisano 29 Maja 2023 Share Napisano 29 Maja 2023 (edytowane) Pomysł na wakacyjny czas ... maszyna bombowa-doslownie i w przenośni- oczywiscie Nasza .Kalki zamówiłem , ciut informacji o malunku wchłonąłem. Zobaczymy jak się współpraca z plastikiem ułoży... Edytowane 29 Maja 2023 przez boberm1 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Maja 2023 Share Napisano 29 Maja 2023 Patrzam. Lekko nie będzie, głównie ze szkłem z przodu. Za to efekt końcowy wynagrodzi wszystkie bóle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 29 Maja 2023 Autor Share Napisano 29 Maja 2023 (edytowane) 50 minut temu, barszczo napisał: Patrzam. Lekko nie będzie, głównie ze szkłem z przodu. Za to efekt końcowy wynagrodzi wszystkie bóle . Dreszcz mię przeszedł zimny po plecach mych starych . Ale .... mam caaałe wakacje - będę "kombinował". A gdyby cus - uderzę do Kolegów po pomoc . Edytowane 29 Maja 2023 przez boberm1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 29 Maja 2023 Share Napisano 29 Maja 2023 16 minut temu, boberm1 napisał: A gdyby cus - uderzę do Kolegów po pomoc . Jakbyś potrzebował zdjęć z epoki, wal śmiało . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 29 Maja 2023 Autor Share Napisano 29 Maja 2023 47 minut temu, barszczo napisał: Jakbyś potrzebował zdjęć z epoki, wal śmiało . Będę pamietał !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 29 Maja 2023 Share Napisano 29 Maja 2023 Fajny projekt, chętnie popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SFModel Napisano 29 Maja 2023 Share Napisano 29 Maja 2023 W tej skali to chyba będzie duży bydlak. A jak jeszcze w naszych barwach, to chyba warto popatrzeć sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 30 Maja 2023 Autor Share Napisano 30 Maja 2023 (edytowane) 5 godzin temu, SFModel napisał: W tej skali to chyba będzie duży bydlak. A jak jeszcze w naszych barwach, to chyba warto popatrzeć sobie. Nooo.....najwiekszy jaki wchodzi do gabloty. To bedzie długa wakacujna zabawa.. Edytowane 30 Maja 2023 przez boberm1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 30 Maja 2023 Share Napisano 30 Maja 2023 No to obserwowanie czas zacząć. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boch Napisano 30 Maja 2023 Share Napisano 30 Maja 2023 Piękna maszyna. Trzymam kciuki i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 4 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 4 Czerwca 2023 (edytowane) Początki.... Edytowane 4 Czerwca 2023 przez boberm1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 4 Czerwca 2023 Share Napisano 4 Czerwca 2023 Sugeruję robić zdjęcia na jednolitym tle, ciężko coś tu wypatrzeć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 8 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2023 Ukladanki ciąg dalszy. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 9 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2023 Koledzy drodzy..... Mam pytanie dotyczace uzbrojenia obronnego a mianowicie km- ów w sekcji bombardierskiej. W Naszych B 25 dodatkowych kmów nie było- jak widac na zdjeciach. Zdemontowano je , czy fabrycznie były ich pozbawione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 9 Czerwca 2023 Share Napisano 9 Czerwca 2023 A co masz na myśli pisząc "sekcji bombardierskiej"? Stanowisko bombardiera to oszklony nos z pojedynczym km-em 7,62mm ( w późniejszych seriach zastąpiony przez km 12,7mm). A jeśli chodzi o boczne w tylnej części kadłuba, to ich fabrycznie nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 9 Czerwca 2023 Share Napisano 9 Czerwca 2023 Podejrzewam że chodzi ci o te dwa karabiny maszynowe po prawej stronie stanowiska bombardiera przechodzące przez oszklenie: W naszych maszynach ich nie było, a otwory były zaślepione, Tak jak tutaj: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 9 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 9 Czerwca 2023 @barszczo - dzięki. BTW. Juz znalazłem:-)) Biorąc pod uwage zawartośc prawej burty w sekcji bombardierskiej ( lub stanowisku bombardiera ) - km-y demontowano , a reszta pozostawała. Reszta , czyli skrzynki , łoze etc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 9 Czerwca 2023 Share Napisano 9 Czerwca 2023 1 godzinę temu, barszczo napisał: Podejrzewam że chodzi ci o te dwa karabiny maszynowe po prawej stronie stanowiska bombardiera przechodzące przez oszklenie: A widzisz! O tych nie pomyślałem. To B-25D-5NC z linii w zakładach Kansas City. Te z rodzimych zakładów Inglewood miały pojedynczy. Boberm1 - przy okazji i za świeżej pamięci (tak przyszłościowo). Szukaj zdjęć konkretnego egzemplarza, który chcesz robić, bo miały różne granice przejścia kolorów: linia prosta, drobna fala, szeroka fala. Wersje C i D różniły się nieco osłonami silników, ponadto w wersji D mogły mieć dodatkowe zaczepy bombowe pod skrzydłami. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 10 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2023 I tak powoli kleję tego wielkoluda. Silniczki ktorych za bardzo nie bedzie widac 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Czerwca 2023 Share Napisano 10 Czerwca 2023 (edytowane) Silniki super, żółtego nieco mniej na łopatach śmigła. Tak mniej więcej o połowę . Edytowane 10 Czerwca 2023 przez barszczo 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 14 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2023 Powoli składam tę kupę czesci ktorych widać nie bedzie po zlozeniu połowek kadłuba 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 27 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2023 Aby nie było ,że projekt leży- coś tam się dzieje. Skleilem onżeż plastik do kupy - poszło w miarę dobr#e. Szpachla tam i ówdzie w niewielkich ilosciach , aczkolwiek pilniczki i papierek mial co robic. Teraz szkielko .... BTW: Nie przypuszczalem ze toto takie wielkie- nie wchodzi do gabloty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 27 Czerwca 2023 Share Napisano 27 Czerwca 2023 4 godziny temu, boberm1 napisał: Aby nie było ,że projekt leży- coś tam się dzieje. No przecież leży... Świetna sylwetka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 27 Czerwca 2023 Share Napisano 27 Czerwca 2023 Będzie pół metra rozpiętości? Ja mam teraz Poteza 540 na warsztacie. 30 cm rozpiętości skrzydeł, a mam tylko płytką gablotę Billy z Ikei o głębokości 30 cm właśnie. Ale pod kątem powinien wejść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boberm1 Napisano 27 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2023 (edytowane) 55 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Będzie pół metra Ale pod kątem powinien wejść... U mnie nawet pod kątem - beznadzieja . Brak 10 cm. Ale.... mam pomysła- zrobie sobie z plexi oslone ,a jako podstawa - slusznego rozmiaru blejtram. Edytowane 27 Czerwca 2023 przez boberm1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi