Pafko Napisano 30 Września 2023 Share Napisano 30 Września 2023 Dziwna ta szpachla. Według mnie do całkowitego zerwania. Ewentualne ubytki możesz zaszpachlowac mieszanką szpachlówka Tamiya z dodatkiem gęstego kleju CA. Potem szlifowanie i polerowanie na gładko. Podkład i jazda do przodu . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 1 Października 2023 Share Napisano 1 Października 2023 22 godziny temu, Pafko napisał: Dziwna ta szpachla. a probowales rozpuszczac Evergreena w " cienkim " kleju z Tamki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafko Napisano 2 Października 2023 Share Napisano 2 Października 2023 Owszem. Ale tylko w przypadkach "łatania" ubytków. Tylko wolę stosować w takich poprawkach MrCement S. Po zaaplikowaniu go na profil mam kilka sekund na wyprofilowanie "plomby". Klej Tamki /cytrusek/ jest jednak zbyt agresywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 9 Listopada 2023 Autor Share Napisano 9 Listopada 2023 Podczas gdy forum spadło z rowerka, vel straciło certyfikat nabrałem weny na modelowanie, czego efektem było pomalowanie kadłuba I naklejenie kalki na statecznik pionowy, oraz sklejenie silników. Teraz w zasadzie powoli można wszystko składać w całość. Wash chyba nie ma sensu w przypadku tego modelu. Silniki w trakcie montażu Aktualny stan kompletacji samolotu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Listopada 2023 Share Napisano 10 Listopada 2023 Jak ma wypukłe linie podziału blach to washa nie ma co kłaść. Możesz zaznaczyć tylko powierzchnie sterowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafko Napisano 11 Listopada 2023 Share Napisano 11 Listopada 2023 Nie mogę sobie przypomnieć gdzie to widziałem...wiem tylko,że było to baaardzo dawno. Ktoś budował model ,który miał wypukłe linie podziału. Prostą i genialną metodą zaznaczał te linie zwykłym...ołówkiem. Po pomalowaniu lakierem bezbarwnym matowym linie te były naprawdę subtelne . Spróbuj na jakimś złomie...fajny model powstaje...spróbuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 11 Listopada 2023 Autor Share Napisano 11 Listopada 2023 2 godziny temu, Pafko napisał: Nie mogę sobie przypomnieć gdzie to widziałem...wiem tylko,że było to baaardzo dawno. Ktoś budował model ,który miał wypukłe linie podziału. Prostą i genialną metodą zaznaczał te linie zwykłym...ołówkiem. Po pomalowaniu lakierem bezbarwnym matowym linie te były naprawdę subtelne . Spróbuj na jakimś złomie...fajny model powstaje...spróbuj To może być ciekawe. Wezmę miękki ołówek i przetestuję na jakimś starym modelu. Z weatheringu to myślę, że zastosuje tylko lekkie okopcenia z rur wydechowych, bo będą w miarę wyglądać na aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 12 Stycznia 2024 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2024 Główne elementy pomalowane. Można sklejać w całość. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 15 Stycznia 2024 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2024 Potez stoi już na własnym podwoziu. Jeszcze skrzydła, montaż drobnicy i najgorsze, czyli pomalowanie trzech wieżyczek... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 15 Stycznia 2024 Share Napisano 15 Stycznia 2024 Niesamowite są te lotnicze konstrukcje z tamtych lat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 15 Stycznia 2024 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2024 Skrzydła przyklejone. Pojawiła się szpara w miejscu lączenia z kadłubem. Spróbuję ją załatać płytką plastikową i super glue. Szpara jest na lewym skrzydle (na zdjęciu po prawej). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 15 Stycznia 2024 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2024 4 godziny temu, Grzes napisał: Niesamowite są te lotnicze konstrukcje z tamtych lat Niestety w walce okazały się średnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 15 Stycznia 2024 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2024 Już mam plan na kolejnego kolosa Polskich Sił Powietrznych, ale jego warsztat będzie w dziale lotniczym, nie tutaj. Warsztat myślę, że ruszy koło lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 15 Stycznia 2024 Share Napisano 15 Stycznia 2024 Ale fajny, wspomnienia wracają . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 18 Stycznia 2024 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2024 W końcu go skończyłem. Jutro galeria końcowa. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafko Napisano 19 Stycznia 2024 Share Napisano 19 Stycznia 2024 Nie gniewaj się...ale on jest szkaradny jak noc listopadowa . Gratulacje z ukończenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 19 Stycznia 2024 Share Napisano 19 Stycznia 2024 13 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: W końcu go skończyłem. Jutro galeria końcowa. I fajno. Tylko mieć nadzieję że dasz jakieś lepsze fotki w galerii niż to powyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 19 Stycznia 2024 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2024 Godzinę temu, jmx62 napisał: I fajno. Tylko mieć nadzieję że dasz jakieś lepsze fotki w galerii niż to powyższe. Oczywiście, że dam lepsze foty. Tą wykonałem, żeby pokazać, że wylądował na półce. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Stycznia 2024 Share Napisano 19 Stycznia 2024 5 godzin temu, Pafko napisał: on jest szkaradny jak noc listopadowa Nie od dziś wiadomo, że francuskie konstrukcje lotnicze z czasów międzywojnia były w większości brzydkie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 19 Stycznia 2024 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2024 Zapraszam do galerii: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi