reggy Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Witka! Przez ostatnie 5 dni edukacyjnego pobytu w Gdańsku z MrBatem w miłej, akademickiej atmosferze udało mi się złożyć modelik (i dowieźć do domu w celu pomalowania). Model robiony prosto z pudła, szkoda że Dragon dał masę niepotrzebnych blaszek a poskąpił miedzi na 4 siatki na górnej płycie. No nic, mocny czarny wash i jakoś będzie wyglądało. Model czeka na zalążek podstawki. Mam do niego figurasa Legend Productions. A właśnie - MrBat przekonał mnie na wykonanie tego teciaka jako pojazdu zdobycznego w panzer grau, ale skoro mam radzieckiego tankistę to trochę mi szkoda go nie użyć. Hym... Chociaż niemieckich panzer'niaków też mam Legends'a... Kurczę, mam teraz dylemat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 (edytowane) OOO Właśnie ten model mam w drodze widzę że jest super i nie żałuję wyboru,Panie Reggy robisz super modele to już z góry widać że model będzie górował na forum Edytowane 30 Sierpnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 mam teraz dylemat... Zrób jak ustaliliśmy. I widzisz - nie ma dylematu ;) A Rusek z Legends się jeszcze doczeka na kolejnego teciaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzemoch Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Zrób jak ustaliliśmy. Właśnie robię. Teraz możesz powiedzieć "a nie mówiłem" jak olałem wnętrze wieży i zakleiłem właz - teraz muszę przerobić tak, żeby właz był otwarty, bo to świetne miejsce dla pewnej figurki jaką mam. Ale chociaż się nie nudzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 A Rusek z Legends się jeszcze doczeka na kolejnego teciaka. O, to, to, to, to Bo dobry teciak nie jest zły :-) Osobiście to bardziej bym go widział w pieknej ruskiej(jakakolwiek by ona nie była) zieleni, ale pewnie jak go nie pomalujesz to i tak będzie piknie Więc czekam na ciąg dalszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Nie wiem, czy nie jest przypadkiem za późno na poprawki, ale walcowane płyty kadłuba wyglądają praktycznie tak samo jak odlewana wieża. Reszta modelu jak zwykle w Twoim przypadku wygląda obiecująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 30 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Na fotkach tak to może wyglądać, ale to kadłub był szlifowany mocno papierem po podziubaniu pędzlem na nitro, przez co miejscami jest matowy, a wgłębienia są błyszczące po nitro. W rzeczywistości fakturka jest naprawdę subtelna (ciężko nawet paznokciem czy palcem wyczuć) i będzie lekko widoczna po pomalowaniu. Obecnie walczę z umieszczeniem figurki w wieży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 No to super. Czyli o doskonały efekt końcowy Twojej pracy można być spokojnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Chcesz niemieckiego to śmiało malnij go na szaro, m.in 3 div. pancerna SS "Totenkopf" go miała. Ostatnio gdzieś mi się taki Teciak znalazł na necie. Nawet ta sama wersja, poza krzyżami i godłem z przodu nie miała jakiś szczególnych znaków, ani przeróbek... Pozdro PS: Ładnie sklecony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Taaak, krzyżak bedzie super. Czacha na wieży, pz gru i ..."kilim !" ;) W tych barwach, wszystko jest do przyjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Pierwsze przymiarki figuranta i włazu. Trochę blaszek pójdzie jeszcze na właz. U figurki musiałem trochę zmodyfikować układ rączek używając cyjanoakrylu i Miliputa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Fajna Figura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patryk Wierzbicki Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Podoba mi się ta fakturka, popróbuję na jakimś starym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Reggy jak oceniasz ten model warty jest swojej ceny, bo mam na niego chęć i przy okazji pierwszy raz na nim chcę wykorzystać friulki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Pewnosz widzieli już wszystkie panzer maniaki ale zamieszczę linka. http://beute.narod.ru/Beutepanzer/su/su.htm <- link. W każdym razie ja Reggy osobiście proponował bym Ci jednak zrobić ruskiego T-34. Mało Ci tych krzyży jeszcze? Ewentualnie jakieś bardziej efektowne malowanie niż te całe szare, np. jakieś przebijające resztki ruskich oznaczeń, częściowo pomalowany piaskowym przez Niemców + ew. właz od panzer 3 lub 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Reggy jak oceniasz ten model warty jest swojej ceny, bo mam na niego chęć i przy okazji pierwszy raz na nim chcę wykorzystać friulki. A nie jest zły. Po dwa wypychacze z gąsek trzeba usunąć, ale same składają się jak LEGO, nie wiem czy warto kupować doń Friule. Smoku - będzie jak ma być :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 a jakiego preparatu używasz do mocowania elementów fototrawionych ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Figurasowi wstaw piwo do ręki ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 a jakiego preparatu używasz do mocowania elementów fototrawionych ??? "Preparat"??? Tajemniczy CA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 a jakiego preparatu używasz do mocowania elementów fototrawionych ??? "Preparat"??? Tajemniczy CA... bardziej znany jako np. super glue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
choochoo Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Figurek ma swietna fryzure hehe czekam na dalsze postepy ty reggy wogole tempo klejenia masz zabojcze hehe ja jeszcze mojego pierwszego modelu nie skonczylem haha pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Figurek ma swietna fryzure hehe Chyba najbardziej charakterystyczna dla niemieckich żołnierzy z czasów drugiej wojny światowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 7 Września 2008 Autor Share Napisano 7 Września 2008 No figuras jest kozacki. Przy okazji, wróciłem w 2-tygodniowego pobytu w Gdańsku (NOOOOOO JAAAAAKIE TAM MAJĄ CENY W PORÓWNANIU DO OLSZTYNA TO NORMALNIE GWŁT!). Teraz pora na masowe malowanie i zero składania. Chcicę modelarską mam więc są i postępy. Zacząłem malować. Najpierw Panzer Grey Vallejo MC, potem lekkie rozjaśnienie po dodaniu bieli. Parę detali na czarno i chyba tyle. Resztę pewnie zamalowani jak leci. Teraz ciekawostka. Będzie oczywiście błotko, ale chcę zrobić takie skrajnie suche, jasnopiaskowe jeśli idzie o kolor i odpadające płatami. Fakturę zrobiłem nakładając na model Maskol, smarując pastami Vallejo wymieszanymi z ziemią i potem zrywając maskol. Ogólnie efekt subtelny ale widoczny, oczywiście teraz go trochę nie widać ale jeszcze przed sidoluxowniem pomaluję trochę te błotko i pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 8 Września 2008 Share Napisano 8 Września 2008 Czyli pojazd z Totenkopfa??? Całkiem ładnie to wygląda, ale chyba nieco za bardzo, rozjaśniłeś środki pancerza. Czekam na dalsze postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi