mig Napisano 25 Czerwca 2023 Share Napisano 25 Czerwca 2023 Caproni Ca.314C - Italeri. Z dodatków pasy do foteli załogi AML, lufy karabinów Quickboost. Dorobiłem orczyk, poprawiłem wygląd tablicy przyrządów, wymieniłem rurkę wyważającą wieżyczkę strzelecką na cieńszą. Malowany Hatakami, Italeri, Humbrolem, pędzlem. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 25 Czerwca 2023 Share Napisano 25 Czerwca 2023 to prawdziwy " szybowiec " 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 25 Czerwca 2023 Share Napisano 25 Czerwca 2023 Bardzo ładny! A okien tyle co w tramwaju , pewnie sprawiały kłopot przy malowaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 25 Czerwca 2023 Share Napisano 25 Czerwca 2023 Temat bardzo ciekawy ale jakości zdjęć to koledze darować nie mogę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 25 Czerwca 2023 Share Napisano 25 Czerwca 2023 Ładnie wyszedł , choć jakiś łoszyk by się przydał. 4 godziny temu, Xmen napisał: Temat bardzo ciekawy ale jakości zdjęć to koledze darować nie mogę. Deczko przepalone, ale znacznie lepsze niż wcześniejszych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Czerwca 2023 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2023 W dniu 25.06.2023 o 17:16, Kolekcjoner WP napisał: A okien tyle co w tramwaju , pewnie sprawiały kłopot przy malowaniu. Okien sporo, trochę upirdliwe w malowaniu ale jakoś dałem radę. 19 godzin temu, Baas ArK napisał: choć jakiś łoszyk by się przydał. Trudno nałożyć łosz na wypukłe linie podziału. Ewentualnie łosz mógłby być zrobiony na klapach i klapkach wyważających. Ster kierunku, wysokości i lotki są jako elementy oddzielne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujekAlice Napisano 3 Lipca 2023 Share Napisano 3 Lipca 2023 Ta wersja nie miała jeszcze torpedy? Pytam tak z ciekawości, bo kiedyś też go robiłem. Staroć, ale bardzo sympatyczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Lipca 2023 Autor Share Napisano 3 Lipca 2023 Z tego co czytałem to wersje Ca.314C miały wzmocnione uzbrojenie, dodatkowe dwa karabiny maszynowe kal. 12,7 mm pod kadłubem. Wersje torpedowe nie miały dolnego stanowiska strzeleckiego i rurka pitota była przeniesiona pod prawe skrzydło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi