mig Napisano 25 Czerwca 2023 Napisano 25 Czerwca 2023 Caproni Ca.314C - Italeri. Z dodatków pasy do foteli załogi AML, lufy karabinów Quickboost. Dorobiłem orczyk, poprawiłem wygląd tablicy przyrządów, wymieniłem rurkę wyważającą wieżyczkę strzelecką na cieńszą. Malowany Hatakami, Italeri, Humbrolem, pędzlem. 9 Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 25 Czerwca 2023 Napisano 25 Czerwca 2023 Bardzo ładny! A okien tyle co w tramwaju , pewnie sprawiały kłopot przy malowaniu. 1 Cytuj
Xmen Napisano 25 Czerwca 2023 Napisano 25 Czerwca 2023 Temat bardzo ciekawy ale jakości zdjęć to koledze darować nie mogę. 1 Cytuj
Baas ArK Napisano 25 Czerwca 2023 Napisano 25 Czerwca 2023 Ładnie wyszedł , choć jakiś łoszyk by się przydał. 4 godziny temu, Xmen napisał: Temat bardzo ciekawy ale jakości zdjęć to koledze darować nie mogę. Deczko przepalone, ale znacznie lepsze niż wcześniejszych. 1 Cytuj
mig Napisano 26 Czerwca 2023 Autor Napisano 26 Czerwca 2023 W dniu 25.06.2023 o 17:16, Kolekcjoner WP napisał: A okien tyle co w tramwaju , pewnie sprawiały kłopot przy malowaniu. Okien sporo, trochę upirdliwe w malowaniu ale jakoś dałem radę. 19 godzin temu, Baas ArK napisał: choć jakiś łoszyk by się przydał. Trudno nałożyć łosz na wypukłe linie podziału. Ewentualnie łosz mógłby być zrobiony na klapach i klapkach wyważających. Ster kierunku, wysokości i lotki są jako elementy oddzielne. Cytuj
WujekAlice Napisano 3 Lipca 2023 Napisano 3 Lipca 2023 Ta wersja nie miała jeszcze torpedy? Pytam tak z ciekawości, bo kiedyś też go robiłem. Staroć, ale bardzo sympatyczna. Cytuj
mig Napisano 3 Lipca 2023 Autor Napisano 3 Lipca 2023 Z tego co czytałem to wersje Ca.314C miały wzmocnione uzbrojenie, dodatkowe dwa karabiny maszynowe kal. 12,7 mm pod kadłubem. Wersje torpedowe nie miały dolnego stanowiska strzeleckiego i rurka pitota była przeniesiona pod prawe skrzydło. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi