Jędrek Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Z propozycji ukształtował się nowy projekt grupowy więc zakładam dla niego odrębny wątek, w którym będziemy zgłaszać swój udział i dyskutować na jego temat Admiralski projekt grupowy założenia: -wykonujemy modele okrętów noszących nazwę od nazwiska dowolnego admirała, -dowolny okres historyczny z którego pochodzi okręt (jedyny warunek powyżej) -projekt obejmuje modele we wszystkich skalach, -termin zakończenia - 31.12.2008 dobrze by było aby wątki warszatowe i galerie modeli biorących udział w projekcie wyróżniały się, proponuję więc na początku tematu umieszczać skrót [APG] tym samym zgłaszam swój udział w projekcie z modelem: Arthur W. Radford - Dragon 1:350 relacja wkrótce (jak tyko odgrzebię pudło i zrobię przy okazji in-boxa) poproszę pozostałych kolegów o potwierdzenie swoich deklaracji Jędrek ps. któregoś z modów poproszę o przyklejenie tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JPG Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Sympatycznie byłoby, gdyby uczestnicy rozpoczynając swą relację lub galerię napisali kilka słów o okręcie który budują oraz o admirale którego nazwisko nosi. (Możę być na podstawie Wikipedii ) Będzie wtedy element edukacyjny. Można dopisać to jako jeszcze jedno założenie projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Potwierdzam start z U.S.S. Spruance (Dragon 1/700), nazwanym na cześć admirała Raymonda Amesa Spruanca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lothar79_79 Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Witam! Aby było nieco inaczej, przyłączam się do projektu. Myślę, że pośród takich wielkich postaci jak admirałowie: Spruance, Radford, Hood, czy wielu innych znajdzie się miejsce dla "skromnego" polskiego admirała... Zgłaszam akces z modelem statku sztabowego ORP "Admirał Sierpinek" (przez pewien czas służył nawet na morzu!!!)- model budowany od podstaw, skala 1:400. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Sympatycznie byłoby, gdyby uczestnicy rozpoczynając swą relację lub galerię napisali kilka słów o okręcie który budują oraz o admirale którego nazwisko nosi. (Możę być na podstawie Wikipedii ) Będzie wtedy element edukacyjny. Można dopisać to jako jeszcze jedno założenie projektu. sam mam zamiar to zrobić, ale jako obowiązek bym tego nie traktował, wydaje mi się iż czasami dwa zdania przedstawiające admirała wystarczą... już mamy dwa Spruance zaanonsowane Zgłaszam akces z modelem statku sztabowego ORP "Admirał Sierpinek" (przez pewien czas służył nawet na morzu!!!)- model budowany od podstaw, skala 1:400. takie tematy mnie cieszą Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JPG Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 sam mam zamiar to zrobić, ale jako obowiązek bym tego nie traktował, wydaje mi się iż czasami dwa zdania przedstawiające admirała wystarczą... już mamy dwa Spruance zaanonsowane Parę zdań zupełnie wystarczy. Po prostu fajnie byłoby wiedzieć o kogo chodzi. Nie chodziło mi o nakaz pisania wypracowanie na np. 250 słów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Parę zdań zupełnie wystarczy. z czystej przyzwoitości wypada Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krys Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Dobra to i ja potwierdzam mój udział z USS Spruance. Tylko muszę się dowiedzieć jakie kolory potrzebne są do niego i można by zamawiać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 1 Września 2008 Autor Share Napisano 1 Września 2008 Tylko muszę się dowiedzieć jakie kolory potrzebne są do niego i można by zamawiać możesz zerknąć do instrukcji Radforda jakie Dragon podaje tam kolory KLIK Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 3 Września 2008 Autor Share Napisano 3 Września 2008 dziś natknąłem się na przepis jednego z modelarzy na kolorki do Spruance - kadłub FS36270 a pokład FS36118, jeśli ta kombinacja by Tobie pasowała to farby musisz dobrać sobie w zależności od tego jakiego producenta farb używasz Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 9 Września 2008 Share Napisano 9 Września 2008 a ja tak czekam juz ponad miesiąc na kupione modele z ebay i chyba się nie doczekam bardzo dziękuje poczcie włoskiej za fachowe doręczanie przesyłek jeśli po urlopie nie będzie czekał na mnie Udaloy to ruszam ze Slava Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 16 Września 2008 Autor Share Napisano 16 Września 2008 ekhm, mam nadzieję koledzy, że na deklaracjach Wasz udział w projekcie się nie zakończy... Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lothar79_79 Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Wiedziałem, wiedziałem Jędrek, że prędzej, czy później o to zapytasz Jeśli chodzi o ORP "Admirał Sierpinek", dokumentacja została właśnie zebrana. Materiał również. Jednak w przeciwieństwie do "kitów" mój zestaw nie nadaje się nawet do wstępnej prezentacji. Bo chyba nie ma co pokazywać kupki polistyrenu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 16 Września 2008 Autor Share Napisano 16 Września 2008 o Ciebie to akurat jestem spokojny podkreślałeś już kilkukrotnie, że ORP Admirał Sierpinek w drodze ciekaw jestem jak inni... swoją drogą jest tyle okrętów z admirałami w nazwie może ktoś się jeszcze pokusi? może jakiś admiralski "Udałoj"? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 "Udałoj" mówisz? Właśnie sobie sprawiłem takiego na giełdzie (110 złociszy) Tylko nic nie mogę obiecać, bo małego admirała to ja będę mieć w domu za miesiąc (albo wcześniej), a wiadomo jak to przy dzieciach jest No a poza tym którego by tu zrobić, tak żeby modelu nie przerabiać, a tylko blachy dokupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 16 Września 2008 Autor Share Napisano 16 Września 2008 "Udałoj" mówisz? Właśnie sobie sprawiłem takiego na giełdzie (110 złociszy) No a poza tym którego by tu zrobić, tak żeby modelu nie przerabiać, a tylko blachy dokupić? napisz którego to pewnie okonek coś doradzi, dobrze "siedzi" w Udałojach "Udałoj" mówisz? Tylko nic nie mogę obiecać, bo małego admirała to ja będę mieć w domu za miesiąc (albo wcześniej), a wiadomo jak to przy dzieciach jest nic tylko pogratulować Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 A zatem pytanie do Okonka: jakiego admirała można z zestawu Trumpetera wyrzezać bez zbytnich (albo wcale) ingerencji w podstawowe wypraski? Nie mam pojęcia o rosyjskich okrętach więc proszę o pomoc Gratulacje będę odbierać w październiku Za najlepszą miniaturę w kolekcji Z hiperrealistycznymi śladami eksploatacji i zużycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 Pytanie: Ktory model posiadasz dokladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 16 Września 2008 Share Napisano 16 Września 2008 RUSSIAN NAVY UDALOY numer katalogowy 04517 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Czyli taki sam jak moj. Jest nawet in-boxik na forum: viewtopic.php?t=4610 Jak juz w nim przeczytales aby dopasowac sie do admiralskiego projektu pozostaje tylko Wiceadmirał Kułakow - "Вице-адмирал Кулаков". W modelu brak jednak do niego kalek i musisz pobawic sie troche za druga para kominow. Chyba, ze wykonasz sam szerszy poklad lotniczy i bedziesz mial wtedy mozliwosc wykonania Admirala Pantielejewa ( kalki sa w zestawie). Przy dokonywaniu wyboru pewnie pomoze Ci temat: viewtopic.php?t=1660 Jesli Twoj wybor padnie na Kulakowa to mozesz tez popatrzec na moje z nim zmagania tylko w innej skali viewtopic.php?t=1197 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Tak przy okazji stocznia w Okoniewie to jeszcze działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 19 Września 2008 Share Napisano 19 Września 2008 Dzięki Okonek! Przemyślę sprawę i może coś się uda poskładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 ekhm, mam nadzieję koledzy, że na deklaracjach Wasz udział w projekcie się nie zakończy... Jędrek tak jak obiecywałem ruszyłem ze sklejaniem Slavy ... jutro dam jakieś foty choć nie będzie tego za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 24 Września 2008 Autor Share Napisano 24 Września 2008 będzie Admiral Lobov? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 24 Września 2008 Share Napisano 24 Września 2008 jeśli Lobov rożni się od Ustinova tylko nazwa to spoko ... zresztą wole mieć go w barwach Związku Radzieckiego mam taka prośbę ... proszę o podanie numeru burtowego pod jakim pływał Lobov i nazwę w cyrylicy (choć nie wiem czy uda mi się to wymalować w takiej malej skali) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi