awiatik Napisano 11 Lipca 2023 Autor Share Napisano 11 Lipca 2023 18 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Bardzo ładnie wyszedł! A co będzie następne? Jajo? Jajko chyba nie.......włoszczyzna po fińsku raczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Lipca 2023 Share Napisano 11 Lipca 2023 2 godziny temu, awiatik napisał: włoszczyzna po fińsku raczej. Czyż by G.50 w fińskim malowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 11 Lipca 2023 Autor Share Napisano 11 Lipca 2023 17 minut temu, mig napisał: Czyż by G.50 w fińskim malowaniu? Brawo TY!!! Na awiatikowy warsztat trafia Fiat G.50. Tego Fiata z Airfixa zawsze chciałem mieć.....i dopiero w tym roku go zakupiłem. Włoskie malowanie jest OK, ale większy sentyment mam do fińskich malowań. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolekcjoner WP Napisano 11 Lipca 2023 Share Napisano 11 Lipca 2023 Ten fiacior to trochę mydło, więc będzie wesoło. Będę paczać na warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 11 Lipca 2023 Share Napisano 11 Lipca 2023 (edytowane) 40 minut temu, Kolekcjoner WP napisał: Ten fiacior to trochę mydło, FLY zrobil kiedys i chyba AML ( nie wiem, czy to nie ten sam model ) ale niech bedzie Airfix na luzie Edytowane 11 Lipca 2023 przez BRAVO112 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 11 Lipca 2023 Autor Share Napisano 11 Lipca 2023 Będzie ten Airfixowy i basta!!! A tak całkiem serio...formy do niego są z mojego rocznika: 1967. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 12 godzin temu, awiatik napisał: Będzie ten Airfixowy i basta!!! no przeciez nic nie mowie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 12 Lipca 2023 Autor Share Napisano 12 Lipca 2023 22 minuty temu, BRAVO112 napisał: no przeciez nic nie mowie.... Wiem.....a ja nic nie słyszałem Gdyby Airfix nie wznowił tego swojego, to swojego to pewnie był kupił tego z FLY lub z AML.... No to czas zacząć zabawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 (edytowane) Tak mi się Twoja nazwa skojarzyła z pewną wytwórnią samochodową i tak se dłubnąłem... Edytowane 12 Lipca 2023 przez Grzes 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 12 Lipca 2023 Autor Share Napisano 12 Lipca 2023 14 minut temu, Grzes napisał: Tak mi się Twoja nazwa skojarzyła z pewną wytwórnią samochodową i tak se dłubnąłem... Ooooooo, ciekawe i dzięki za takie zaangażowanie. Co prawda mam swoje logo które powstało dla mojej działalności związanej z budową latających modeli RC/FF...ale to kradnę !!!! A dla twórcy...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 jest 30 czesci to co, do soboty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 AML kiedyś robił swojego G.50, później zaczeli przepakowywać Fly. Szkoda, że nie włoskie malowanie. Są ciekawsze. Będziesz go robił w malowaniu w ciapki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 12 Lipca 2023 Autor Share Napisano 12 Lipca 2023 5 godzin temu, BRAVO112 napisał: jest 30 czesci to co, do soboty? nie podpuszczaj.... a nawet jak bym chciał to od piątku do poniedziałku jestem poza domem.... 3 godziny temu, mig napisał: . Będziesz go robił w malowaniu w ciapki? Będzie ten czarno-zielony fin Szlifowanie i klejenie tego co można.... jutro klejenia ciąg dalszy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 i to jest modelarstwo " pelna geba" Z niczego robi sie cos. Male cos ale zawsze cos a ja duren cigne nitki z gornego plata do dolnego... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 12 Lipca 2023 Autor Share Napisano 12 Lipca 2023 1 minutę temu, BRAVO112 napisał: i to jest modelarstwo " pelna geba" Z niczego robi sie cos. Male cos ale zawsze cos a ja duren cigne nitki z gornego plata do dolnego... Z tą "pełną gębą" to bym nie przesadzał....no chyba że najdzie mnie chęć wytrasowania linii itp, itd. Już wiem że po Fiacie będzie jakiś "szmatopłat" z I WW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 4 minuty temu, awiatik napisał: będzie jakiś "szmatopłat" z I WW DH-2 od Edka !!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 13 Lipca 2023 Share Napisano 13 Lipca 2023 8 godzin temu, BRAVO112 napisał: a ja duren cigne nitki z gornego plata do dolnego... To może byś pokazał? Też ciągnę te nitki, ale za durnia się nie uważam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 13 Lipca 2023 Share Napisano 13 Lipca 2023 10 godzin temu, awiatik napisał: Będzie ten czarno-zielony fin Szlifowanie i klejenie tego co można.... jutro klejenia ciąg dalszy..... Jak włoszczyzna mnie się nigdy nie podobała bo jakoś ichnie samoloty w ich malowaniach mnie nie ruszały, tak ten Fiatek w tym malowaniu nawet przyciągnął moje oko Nawet Fiata BR-20 z Italki upolowałem tego co ma japońskie malowanie Trza będzie się zaopatrzyć w tego G.50 na zaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 13 Lipca 2023 Autor Share Napisano 13 Lipca 2023 8 minut temu, Artek82 napisał: Jak włoszczyzna mnie się nigdy nie podobała bo jakoś ichnie samoloty w ich malowaniach mnie nie ruszały, tak ten Fiatek w tym malowaniu nawet przyciągnął moje oko Nawet Fiata BR-20 z Italki upolowałem tego co ma japońskie malowanie Trza będzie się zaopatrzyć w tego G.50 na zaś Generalnie włoskie lubię, ale Fiat G.50 to tylko w fińskich barwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 13 Lipca 2023 Share Napisano 13 Lipca 2023 4 godziny temu, zaruk napisał: To może byś pokazał? ale nie tutaj, bo chodzi o Gladiatora, a tu mamy Fiacika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 14 Lipca 2023 Autor Share Napisano 14 Lipca 2023 Jak by co, fabryczka działa nadal. Szpachlowanie i szlifowanie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 14 Lipca 2023 Share Napisano 14 Lipca 2023 w niem. filmach czesto jest napis " unterstützt durch Produktplazierungen" tak jest z Tamiya? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 14 Lipca 2023 Autor Share Napisano 14 Lipca 2023 (edytowane) 5 minut temu, BRAVO112 napisał: w niem. filmach czesto jest napis " unterstützt durch Produktplazierungen" tak jest z Tamiya? Żadnego lokowania produktu tutaj nie ma......takiej szpachlówki używam .. TAk se chciała zaistnieć i się wcisnęła na plan zdjęciowy. Edytowane 14 Lipca 2023 przez awiatik literówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 19 Lipca 2023 Autor Share Napisano 19 Lipca 2023 Po kilku dniowej przerwie, czas wrócić do Fiacika. Wszystko przygotowane do malowania i tutaj mam zagwozdkę odnośnie malowania dolnych powierzchni. SBS zaproponował aluminium, i to jakoś mi nie pasuje. Może mądrzejsze głowy niech coś doradzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 19 Lipca 2023 Share Napisano 19 Lipca 2023 Mówiłem, żeby zrobić we włoskim malowaniu i nie byłoby kłopotu. W tym malowaniu, które wybrałeś spód malowany jest na błękitny zbliżony do niemieckiego RLM 65 Hellblau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi