Rafał B Napisano 30 Lipca 2023 Share Napisano 30 Lipca 2023 1 godzinę temu, C3PO napisał: Tak wyszły. Wiem, że "tak wyszły", bo widać to na zdjęciach zamieszczonych powyżej Liczyłem jednak na jakieś lepsze i bardziej wyraźne zbliżenie, no i ze zdjętym kołem, co by całość zobaczyć. Zdjęcie powyżej pokazuje w zasadzie tylko samo mocowanie tego amortyzatora, w dodatku jest nieostre, a mnie zależało by na widoku całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C3PO Napisano 30 Lipca 2023 Autor Share Napisano 30 Lipca 2023 (edytowane) Może teraz będzie lepiej... Robiłem je na wzór tych, które są w tym linku http://scaleartbynikolas.blogspot.com/2016/03/t-72m4-cz.html?m=1 Edytowane 30 Lipca 2023 przez C3PO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C3PO Napisano 2 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2023 Witam. Znalazłem chwilkę i coś podłubełem. Dziś postanowiłem podrasować nieco właz dowódcy, a konkretniej mocowanie karabinu NSWT. Trumpeter zrobił ten element, tak trochę na odpiernicz, mnie zachciało się to upodobnić do oryginału. Całość zrobiłem bazując na jednym, niezbyt wiele ukazującym zdjęciu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 2 Sierpnia 2023 Share Napisano 2 Sierpnia 2023 To prawdziwy Wojak Szwejk!!! Mundur, aż kapie od złota!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C3PO Napisano 3 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2023 5 godzin temu, robertmodelarz napisał: To prawdziwy Wojak Szwejk!!! Mundur, aż kapie od złota!!!! No trafiło się kilka aftermarketowych duperszwanców z Voyagerowych blaszek do T-72 M1 Tamiyi, więc dlaczego by ich nie wykorzystać? Szczególnie, pięknych, toczonych granatników dymnych. Wybaczcie jakość zdjęć, ale już późno i nie chciało mi się kartonu wyciągać... Oczywiście dokończyłem drugi zestaw amortyzatorów i w przyszłym tygodniu, gdy wrócę do domu, dołożę spawy na nich i tam, gdzie będzie to potrzebne. Postaram się też poprawić mocowanie lawety NSWT-a, bo to co jest, jak na razie nie podoba mi się. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C3PO Napisano 16 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2023 (edytowane) Dobry wieczór. "Szwejk" bardzo pomału, zaczyna przypominać czołg. Żeby zakończyć samą budowe, brakuje dosłownie kilku elementów i dokończenia gąsienic. Nie można też zapomnieć o poprawie pokrywy silnika, którą Trumpeter koncertowo skopał. No i oczywiście poprawa jarzma armaty też mnie czeka. Wiem, że niektórzy z Was, zdążyli by przez ten czas, złożyć i pomalować ze 4 modele, ale cóż, ja mam czas na przyklejenie jednego, góra dwóch elementów dziennie. Kilka fotek z postępów. Na samym końcu, Szwejk w towarzystwie rosyjskiego kuzyna... Edytowane 16 Sierpnia 2023 przez C3PO 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kapitan_Kurt Napisano 16 Sierpnia 2023 Share Napisano 16 Sierpnia 2023 Super się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C3PO Napisano 20 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2023 Witam. Zgodnie z zapowiedzią, dokonałem małej poprawki pokrywy silnika. Wyszło, jak wyszło. Nie jestem jeszcze zbyt biegły, w dorabianiu elementów własnym sumptem. Nie przejmuje się tym jednak za nad to, gdyż po założeniu wieży, niewiele będzie widać... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C3PO Napisano 21 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2023 (edytowane) Witam. Brnę dalej w ten model. Przybyło kilka detali na kadłubie i za chwilę będzie gotów do podkładowania i pierwszego koloru. Wystąpił mały zgrzyt na wieży. Skrzynki amunicyjne, podczepione do boków tylnego zasobnika, są, jakby za długie, i przez to, wieża, w swojej tylnej części, nie chce wskoczyć na miejsce w kadłubie. Może coś jeszcze z tym wykombinuję. Edytowane 21 Sierpnia 2023 przez C3PO 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 28 Sierpnia 2023 Share Napisano 28 Sierpnia 2023 Wygląda mega:) aż sobie takiego sprawiłem:) myślałeś nad kolorami? Tak szukam czegoś w arsenale hataki seria C ale ciężko dobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C3PO Napisano 29 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2023 Z tego co wiem, te czołgi występują tylko w jednym malowaniu. Kolory, które składają się na kamuflaż, to dwa odcienie zieleni i czarny. Ogólnie, polecam przewertować sobie ten wątek... Tam można się wszystkiego dowiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Sierpnia 2023 Share Napisano 29 Sierpnia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
C3PO Napisano 29 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2023 Witam. Oto ostatnia, według mnie konieczna przeróbka/poprawka, w tym modelu. Wzorując się na przeróbce Pana Karola111, autora wątku, który zaprezentowałem w poście powyżej, poprawiłem jarzmo armaty. Po pierwsze, zdjęcie prawdziwego jarzma, które pochodzi właśnie z warsztatu Karola111, a po nim, moja nieudolna przeróbka... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakalaka813 Napisano 29 Sierpnia 2023 Share Napisano 29 Sierpnia 2023 7 godzin temu, C3PO napisał: Witam. Oto ostatnia, według mnie konieczna przeróbka/poprawka, w tym modelu. Wzorując się na przeróbce Pana Karola111, autora wątku, który zaprezentowałem w poście powyżej, poprawiłem jarzmo armaty. Po pierwsze, zdjęcie prawdziwego jarzma, które pochodzi właśnie z warsztatu Karola111, a po nim, moja nieudolna przeróbka... Ładnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 31 Sierpnia 2023 Share Napisano 31 Sierpnia 2023 No piękne te przeróbki:) jak pisałem zainspirowała mnie aby sobie też takiego wystrugać tylko prosto z pudła co do malowania to poszła w ruch Hataka seria C. Gdzie najpierw czarny jest gunze surfacer Black. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 31 Sierpnia 2023 Share Napisano 31 Sierpnia 2023 2 minuty temu, SnajperTBG napisał: No piękne te przeróbki:) jak pisałem zainspirowała mnie aby sobie też takiego wystrugać tylko prosto z pudła co do malowania to poszła w ruch Hataka seria C. Gdzie najpierw czarny jest gunze surfacer Black. Co tam masz na półce ? zdaje się to wiśnie, buraki , ogórki ? co tam jeszcze masz za dżemy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 31 Sierpnia 2023 Share Napisano 31 Sierpnia 2023 (edytowane) Same dobroci ale adresu nie podam a co do czołgu to Czesi już mieli inne anteny jak ruskie 72? Edit. Znalazłem fotke na Facebooku u Czechów z pokazów jakichś i ewidentnie antena inna jak ruskie od rb model. Także zestawowa się nada, ale trzeba ją wydłużyć Edytowane 2 Września 2023 przez SnajperTBG 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi