Sebastian76 Napisano 6 Stycznia Autor Share Napisano 6 Stycznia No to jestem po olejach. Zacząłem nanosić jakieś tam delikatne ślady eksploatacyjne, brudu i małych obić. Jeśli chodzi o brudzenie, to myślę, że nie będę przekraczał takiego levelu. Koła jeszcze nie brudzone. Zastanawiam się ciągle nad rodzajem podstawki - wiec póki co się wstrzymuję. Myślę, że przyszedł czas na gąsienice. Potem montaż na stałe ekranów i praca z nimi. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 11 Stycznia Autor Share Napisano 11 Stycznia Weekend wystarczył, aby zamknąć temat gąsienic. Tym razem postawiłem na mało zużyte ponieważ cały pojazd traktuje jako w miarę świeży z umiarkowanymi śladami jego frontowej. bytności. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 18 Stycznia Autor Share Napisano 18 Stycznia Etap na którym zawsze grzęznę najdłużej. Drobne prace malarskie, których później i tak nikt nie zauważy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia 1 minutę temu, Sebastian76 napisał: Drobne prace malarskie, których później i tak nikt nie zauważy. Ważne ze odhaczone, bardzo ładny, co będzie na podstawce ? , może na wagon go taki czysty jak znalazł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 19 Stycznia Autor Share Napisano 19 Stycznia 10 godzin temu, Evildead napisał: Ważne ze odhaczone, bardzo ładny, co będzie na podstawce ? , może na wagon go taki czysty jak znalazł Dzięki za dobre słowo. Wagon raczej odpada, bo mam załoganta na wieże w pozycji wszelako bojowej:) Coś prostego myślę, (bo nie jestem w tym zbyt biegły) Właśnie pracuje nad tym przybrudzaniem, ale na tych zdjęciach nie bardzo to widać. Ekrany jeszcze nie ruszone i całe podwozie bo to chce po prostu zgrać z kolorem gleby, kurzu podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 1 Lutego Autor Share Napisano 1 Lutego Czasu niestety mniej to i wolniej idzie. Schützeny przyklejone, nieco podrapane. Jeszcze przed delikatnym brudzeniem. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 7 Lutego Share Napisano 7 Lutego Bardzo fajnie wygląda ale pomyśl nad dodaniem odrapek na górze dla unifikacji z shurzenami i to chyba jedyne "ale" bo model piękny. Bardzo lubię Twój styl wykańczania. Będzie w Bytomiu/ Wawie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 8 Lutego Autor Share Napisano 8 Lutego W dniu 7.02.2026 o 15:01, jerzype napisał: Bardzo fajnie wygląda ale pomyśl nad dodaniem odrapek na górze dla unifikacji z shurzenami i to chyba jedyne "ale" bo model piękny. Bardzo lubię Twój styl wykańczania. Będzie w Bytomiu/ Wawie? Bardzo mi miło, że się podoba. Dziękuję także za uwagi. Oczywiście model wymaga jeszcze nieco pracy i będę pomału go uzupełniał od drobne ślady i zabrudzenia. Jęśli chodzi o odpryski na górze to tu w zasadzie ogranicza mnie zimmerit. W tym modelu producent nie uwzględnił jego ubytków, wiec też czołg nie za bardzo pozostawia goły pancerz do popisów. Stąd też był pomysł, aby zrobić czołg frontowo jeszcze nie zmęczony. Schützeny, wiadomo narażone w czasie jazdy na ubytki farby i bez antymagnetycznej pasty - wiec pozwoliłem sobie na więcej Aktualnie chwilowo walczę z figurką dowódcy. Jeśli niczego nie zepsuje do finiszu, to bardzo chciałbym być na obu wystawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 17 Lutego Autor Share Napisano 17 Lutego (edytowane) Trochę ugrzązłem na panu załogancie. Staram się jak mogę, żeby jakoś wyglądał. W figurach musi jeszcze trochę wody i ćwiczeń upłynąć, żebym się pewniej w temacie poczuł. Póki co, z każdą figurką staram się, aby było lepiej. Z panem dowódcą na razie jest tak. Edytowane 18 Lutego przez Sebastian76 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyziek Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego Nie wygląda źle, dajesz dalej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 22 Lutego Autor Share Napisano 22 Lutego Niestety nie wiem, czy to Hans, Karl, Heinrich, Friedrich, Wilhelm, Ernst, Rudolf, Gerhard, Walter, Helmut czy Otto, ale gotowy on w końcu. Kable od słuchawek dorobiłem z aluminiowej linki 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego 13 godzin temu, Sebastian76 napisał: Niestety nie wiem, czy to Hans, Karl, Heinrich, Friedrich, Wilhelm, Ernst, Rudolf, Gerhard, Walter, Helmut czy Otto, ale gotowy on w końcu. Fajnie wyszedł, podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian76 Napisano 1 godzinę temu Autor Share Napisano 1 godzinę temu Czesć, Przygotowuję prostą podstawkę. Baza prezentuję się następująco. Tak więc nieutwardzona droga gdzieś w na terenach dzisiejszej Polski/Ukrainy. Zastanawiam się nad detalami wzbogacającymi. Zostawiłem więcej miejsca w kierunku w którym patrzy dowódca. Pierwsza idea była taka, aby umieścić tam 1-2 żołnierzy wehrmachtu, ale nie znalazłem fajnych, dostępnych figurek w letnich mundurach. Druga idea, zatem będzie polegała na umieszczeniu jakiegoś obiektu, który mógłby potencjalnie zwrócić uwagę takiego siedzącego we włazie załoganta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi