Polosss Napisano 20 Sierpnia 2023 Share Napisano 20 Sierpnia 2023 Witam, Zaczynam pracę na tytułowym sprzętem. Będzie to mój pierwszy warsztat - zobaczymy jak to pójdzie Plan jest na wykonanie prosto z pudła + dedykowane blachy od Tamyia. Może jeszcze coś sam dorobię... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 20 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2023 Pierwsze pytanie do znawców. Czy kratownica kokpitu była wykonana z metalu czy drewna? Ktoś coś wie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 20 Sierpnia 2023 Share Napisano 20 Sierpnia 2023 buduj, buduj. popatrze uwaznie Na mnie czeka 72 jeszcze w tym roku... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tlb Napisano 20 Sierpnia 2023 Share Napisano 20 Sierpnia 2023 Z chęcią popatrzę. Trochę nie mój klimat, ale samolot mi się podoba. Powodzenia 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 20 Sierpnia 2023 Share Napisano 20 Sierpnia 2023 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 20 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 20 Sierpnia 2023 Znalazłem dobry film https://navywings.org.uk/inside-the-cockpit/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 21 Sierpnia 2023 Share Napisano 21 Sierpnia 2023 (edytowane) 7 godzin temu, Polosss napisał: Pierwsze pytanie do znawców. Czy kratownica kokpitu była wykonana z metalu czy drewna? Ktoś coś wie? Kratownica była z rur metalowych Edytowane 21 Sierpnia 2023 przez Artur D. . 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 21 Sierpnia 2023 Share Napisano 21 Sierpnia 2023 przepraszam za pomylke bo wlasnie Lysander lezal w planach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 21 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2023 3 godziny temu, BRAVO112 napisał: przepraszam za pomylke bo wlasnie Lysander lezal w planach Spoko ale główna konstrukcja jest taka sama i silnik z grubsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 21 Sierpnia 2023 Share Napisano 21 Sierpnia 2023 a tak w ogole, to sobie przypomnialem, ze mam ksiazke o Swordfishu z serii from the cockpit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Usul Napisano 23 Sierpnia 2023 Share Napisano 23 Sierpnia 2023 Siedzę, patrze i oglądam:-) dobrze idzie, czekamy na progress:-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 29 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2023 Ruszyłem powoli do przodu z kokpitem, jeszcze jakieś drobne rzeczy trzeba domalować ale z grubsza coś już jest 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 30 Sierpnia 2023 Share Napisano 30 Sierpnia 2023 Fajna ta kratownica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzeM Napisano 30 Sierpnia 2023 Share Napisano 30 Sierpnia 2023 Cholera, nie zdążyłem. A może? W przyrodzie występują dwa rodzaje Swordfishy. Prawdziwe, historyczne, oraz ten współcześnie latający (też prawdziwy, ale zaadaptowany do współczesnych przepisów). No i Tamiya wzorowała się na tym współcześnie latającym, który ma na silniku dodatkowy pierścień, którego w historycznych samolotach nie było. Patrz zdjęcie. Może jeszcze dasz radę zdjąć ten pierścień? To jest trochę tak jak ze współcześnie latającymi Spitfajerami - mają łom na drzwiczkach pomalowany na czerwono. A w czasie wojny te łomy były srebrne lub szaro-zielone. Robota dobrze Ci idzie, powodzenia! Będę kibicował, uwielbiam Swordfisha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 30 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2023 25 minut temu, GrzeM napisał: Cholera, nie zdążyłem. A może? W przyrodzie występują dwa rodzaje Swordfishy. Prawdziwe, historyczne, oraz ten współcześnie latający (też prawdziwy, ale zaadaptowany do współczesnych przepisów). No i Tamiya wzorowała się na tym współcześnie latającym, który ma na silniku dodatkowy pierścień, którego w historycznych samolotach nie było. Patrz zdjęcie. Może jeszcze dasz radę zdjąć ten pierścień? To jest trochę tak jak ze współcześnie latającymi Spitfajerami - mają łom na drzwiczkach pomalowany na czerwono. A w czasie wojny te łomy były srebrne lub szaro-zielone. Robota dobrze Ci idzie, powodzenia! Będę kibicował, uwielbiam Swordfisha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 30 Sierpnia 2023 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2023 Zdjąć bedzie ciężko ale moge go wyciąć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 3 Września 2023 Autor Share Napisano 3 Września 2023 Mały update prac nad kokpitem. Nie wypełniałem śladów po wypychaczach, bo w złożonym kokpicie i tak są niewidoczne a zamierzam jeszcze wsadzić figurynki do środka. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 14 Października 2023 Autor Share Napisano 14 Października 2023 Mały update prac nad Miecznikiem. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 21 Października 2023 Autor Share Napisano 21 Października 2023 Niedługo położę podkład i przymierzam się do malowania. Schemat jak na grafice z pudełka. W instrukcji podane AS-4, AS-9 i TS-27, myślę o użyciu odpowiednio XF-82, XF-81 i XF-2, bo nie chcę malować sprayami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Października 2023 Share Napisano 21 Października 2023 Górny płat nie jest jeszcze przyklejony, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 21 Października 2023 Autor Share Napisano 21 Października 2023 Nie, skrzydła zlozone na sucho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 22 Października 2023 Share Napisano 22 Października 2023 Dopinguję, marzę o złożeniu Swordfisha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 22 Października 2023 Share Napisano 22 Października 2023 3 godziny temu, kozborn napisał: Dopinguję, marzę o złożeniu Swordfisha Cześć . Na dłużej wpadłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 22 Października 2023 Share Napisano 22 Października 2023 1 minutę temu, zaruk napisał: Cześć . Na dłużej wpadłeś? Witam Kolegę, tak... nawet wątek założyłem z BFem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polosss Napisano 28 Października 2023 Autor Share Napisano 28 Października 2023 Szpachla zrobiona, podkład położony. Zaczynam malować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi