halset Posted September 9, 2023 Share Posted September 9, 2023 (edited) Takie coś sobie dziobię, wóz nr 925 Ugandyjskich Ludowych Sił Obronnych. Udało mi się dotrzeć ( w sumie przypadkiem) tylko do tych dwóch zdjęć: Póki co idzie gładko. Jest parę drobnych zmian typu rozmieszczenie kostek Era, czy usunięcie wyrzutni granatów dymnych i paru pierdół na wieży. Swoją drogą czy ktoś ma jakieś pomysły skąd wyczarować takich załogantów (nie chodzi mi o babeczkę, tylko raczej ogólnie)? Za wszystkie pomysły będę bardzo wdzięczny. Edited September 10, 2023 by halset 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted September 9, 2023 Share Posted September 9, 2023 58 minut temu, halset napisał: Swoją drogą czy ktoś ma jakieś pomysły skąd wyczarować takich załogantów ? Za wszystkie pomysły będę bardzo wdzięczny. bierzesz ruskich i malujesz na brązowo by the way - super afrykański temat na pewno będę zaglądał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halset Posted September 23, 2023 Author Share Posted September 23, 2023 Pytanie o załogantów pozostaje otwarte 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted September 23, 2023 Share Posted September 23, 2023 (edited) Hakuna matata T-55 African Tank Crew Warriors 35507 Warriors 1/35 T55 African Tank Crew |35500 Jest i Tomek Czereśniak: African T55 crew Sculpted by A. Cairns AC Models ACM35020 1:35 Edited September 23, 2023 by robertmodelarz 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnrambo Posted September 23, 2023 Share Posted September 23, 2023 Mundury to w niemalże 100% krój us army BDU z dodanymi naramiennikami i guzikiem na rękawie. Wzór kamuflażu u góry woodland, na dole MARPAT - raczej ich kopie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
panmopsik Posted September 23, 2023 Share Posted September 23, 2023 (edited) Czyżby temat somalijski ? Spójrz jeszcze w wyszukiwarkę np :FC Model Trend 1/35 African warlords militia tank crew set 1, set 2, African warlords militia, Trumpeter 1/35 African Freedom Fighter. Tank z numerem 929 jest bardziej medialny Edited September 23, 2023 by panmopsik 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halset Posted September 23, 2023 Author Share Posted September 23, 2023 (edited) 21 minut temu, panmopsik napisał: Czyżby temat somalijski ? Spójrz jeszcze w wyszukiwarkę np :FC Model Trend 1/35 African warlords militia tank crew set 1, set 2, African warlords militia, Trumpeter 1/35 African Freedom Fighter. Tank z numerem 929 jest bardziej medialny Tak się składa że kupiłem właśnie set 1 i 2 od FC Model Trend, ale jakość jest hmm... taka se bym powiedział. Może 2 figsy użyję, chciałem jednak koniecznie conajmniej jednego posadzić we włazie wieży i takiego szukam. Pojazd 929 to niestety inna wersja. Edited September 23, 2023 by halset Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halset Posted November 11, 2023 Author Share Posted November 11, 2023 Pany szybkie pytanie. Zacząłem ja sobie robić skrzynki od Voyagera. Jest to mój pierwszy kontakt z tym producentem i w porównaniu np. do Abera te blachy są strasznie grube i twarde - wykonanie przyzwoitych przetłoczeń wydaje mi się tutaj niemożliwe... Próbowałem wcześniej na spodzie skrzynki i mocniejszy docisk skończył się przerwaniem blaszki, więc to co tutaj widać wydaje mi się już na granicy. Blachy próbowałem wygrzewać przed wzięciem się do pracy. Robić dalej czy jednak zmienić na plastik? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MayonesEXG7 Posted November 11, 2023 Share Posted November 11, 2023 (edited) Mam dla Ciebie załoganta . Ejoooo Captain Jack Ejoo Captain Jack Give to me a T- 55 track! Ta sylwetka tanka mi się podoba Edited November 11, 2023 by MayonesEXG7 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Evildead Posted November 11, 2023 Share Posted November 11, 2023 (edited) Taka technologia fototrawek , z tymi przetłoczeniami to przej.... tym bardziej jak są gęsto jw, je chyba trzeba bardziej maltretować, raz z jednej raz z drugiej strony, aber blaszki zdaje się ma grubsze niż voyager przynajmniej pancerz czy tego typu, ogólnie to taka robota ciezka, nikt nie mówił ze to lekko , otwórz skrzynke dorób i włóz tam czerwona czapke i okulary Murzyna od Mayonesa , tez jakas opcja Edited November 11, 2023 by Evildead Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted November 11, 2023 Share Posted November 11, 2023 Plastik lepszy, przetłoczenia są bardziej wyraźne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paweł Czarnocki Posted November 11, 2023 Share Posted November 11, 2023 Oooooo paczam !! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted November 11, 2023 Share Posted November 11, 2023 Temat ciekawy. Będę podglądał. Czy te ugandyjskie T-55 to gliwicka produkcja? Co do tych przetłoczeń to ja też bym robił z plastiku. Ja od jakiegoś czasu odnoszę wrażenie że producenci blach od jakiegoś czasu robią przerost treści nad formą. Tworzą blaszki do elementów, które niekoniecznie z blaszek będą wyglądać lepiej. Może to tylko takie moje wrażenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halset Posted November 20, 2023 Author Share Posted November 20, 2023 W dniu 11.11.2023 o 17:45, bulik58 napisał: A próbowałeś je wygrzać delikatnie nad gazem? Próbowałem, niestety lipa. Tymczasem zostało parę pierdół i można brać się za bambetle. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halset Posted November 24, 2023 Author Share Posted November 24, 2023 Czas myśleć o bambetlach. To, czy włazy pozostaną otwarte zależy od tego, czy uda mi się tam wsadzić jakiegoś figuranta, żeby zasłonił pustkę we wnętrzu. 8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endrju Posted November 25, 2023 Share Posted November 25, 2023 Zarąbiasty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halset Posted November 25, 2023 Author Share Posted November 25, 2023 10 godzin temu, bulik58 napisał: Model pierwsza klasa , a z tych arabów afrykanerów nie przerobisz? Glowy w razie czego mogę ci dać żywiczne choć tutaj może być problem z ustami, moi mają mniejsze wargi niż oryginały z Ugandy Ci tutaj mają niestety kombinezony, a moi powinni mieć albo za duże kurtki albo t-shirt. Wykorzystam może jednego lub dwóch z FC-Model Trend, chociaż jakość nie jest szałowa, poza tym zostaje mi przerabianie albo rzeźbienie. Zakupiłem już wcześniej główki z Horneta, ale czy moje wątpliwe umiejętności pozwolą na zrobienie czegokolwiek sensownego to czas pokaże. Chciałem zrobić czołg na postoju więc pasowałby jakiś figurant wchodzący lub wychodzący z czołgu, w takiej pozie też ciężko znaleźć coś gotowego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halset Posted November 25, 2023 Author Share Posted November 25, 2023 29 minut temu, bulik58 napisał: Ten zestaw znasz Tak, ich imidż mnie nie przekonuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halset Posted November 25, 2023 Author Share Posted November 25, 2023 Jest to jakiś pomysł, zobaczymy co się wykluje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halset Posted December 1, 2023 Author Share Posted December 1, 2023 Chyba jakoś tak mniej więcej to będzie wyglądać. Zamówię jeszczę tą babę o której wspominał @bulik58i będzie ok myślę. Pewnie tu i tam jakąś butelkę czy jakiegoś małego bambetla się dołoży. Pozorant we włazie musi dostać inne buty, głowę i jakąś kurtkę, i zabiorę mu kałacha, a ten na przodzie chyba dostanie inną głowę. 9 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertmodelarz Posted December 1, 2023 Share Posted December 1, 2023 Maszyna bez malowania już extra wygląda. Nic dodać, nic ująć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halset Posted December 1, 2023 Author Share Posted December 1, 2023 15 minut temu, bulik58 napisał: Cymes , palce lizać, potrzebujesz główki? Co to są za hełmy zawieszone na wieży? Główki mam od pana Horneta, mam tylko nadzieję że umiejętności mi wystarczy żeby je podmienić: Co do hełmów to są to PASGT (kolega @johnrambomi je zidentyfikował, taki jestem obeznany w temacie ): Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalor Posted December 1, 2023 Share Posted December 1, 2023 47 minut temu, halset napisał: Główki mam od pana Horneta, mam tylko nadzieję że umiejętności mi wystarczy żeby je podmienić: Cześć, gdzie kupiłeś te głowy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halset Posted December 1, 2023 Author Share Posted December 1, 2023 2 minuty temu, Kalor napisał: Cześć, gdzie kupiłeś te głowy? Tuti: https://www.dersockelshop.de/hh05-bare-heads---african-style--135--modellbaufiguren--buesten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kalor Posted December 1, 2023 Share Posted December 1, 2023 1 minutę temu, halset napisał: Tuti: https://www.dersockelshop.de/hh05-bare-heads---african-style--135--modellbaufiguren--buesten Dzięki, jakość jest w porządku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts