halset Napisano 9 Września 2023 Share Napisano 9 Września 2023 (edytowane) Takie coś sobie dziobię, wóz nr 925 Ugandyjskich Ludowych Sił Obronnych. Udało mi się dotrzeć ( w sumie przypadkiem) tylko do tych dwóch zdjęć: Póki co idzie gładko. Jest parę drobnych zmian typu rozmieszczenie kostek Era, czy usunięcie wyrzutni granatów dymnych i paru pierdół na wieży. Swoją drogą czy ktoś ma jakieś pomysły skąd wyczarować takich załogantów (nie chodzi mi o babeczkę, tylko raczej ogólnie)? Za wszystkie pomysły będę bardzo wdzięczny. Edytowane 10 Września 2023 przez halset 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 9 Września 2023 Share Napisano 9 Września 2023 58 minut temu, halset napisał: Swoją drogą czy ktoś ma jakieś pomysły skąd wyczarować takich załogantów ? Za wszystkie pomysły będę bardzo wdzięczny. bierzesz ruskich i malujesz na brązowo by the way - super afrykański temat na pewno będę zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 23 Września 2023 Autor Share Napisano 23 Września 2023 Pytanie o załogantów pozostaje otwarte 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 (edytowane) Hakuna matata T-55 African Tank Crew Warriors 35507 Warriors 1/35 T55 African Tank Crew |35500 Jest i Tomek Czereśniak: African T55 crew Sculpted by A. Cairns AC Models ACM35020 1:35 Edytowane 23 Września 2023 przez robertmodelarz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 Mundury to w niemalże 100% krój us army BDU z dodanymi naramiennikami i guzikiem na rękawie. Wzór kamuflażu u góry woodland, na dole MARPAT - raczej ich kopie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panmopsik Napisano 23 Września 2023 Share Napisano 23 Września 2023 (edytowane) Czyżby temat somalijski ? Spójrz jeszcze w wyszukiwarkę np :FC Model Trend 1/35 African warlords militia tank crew set 1, set 2, African warlords militia, Trumpeter 1/35 African Freedom Fighter. Tank z numerem 929 jest bardziej medialny Edytowane 23 Września 2023 przez panmopsik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 23 Września 2023 Autor Share Napisano 23 Września 2023 (edytowane) 21 minut temu, panmopsik napisał: Czyżby temat somalijski ? Spójrz jeszcze w wyszukiwarkę np :FC Model Trend 1/35 African warlords militia tank crew set 1, set 2, African warlords militia, Trumpeter 1/35 African Freedom Fighter. Tank z numerem 929 jest bardziej medialny Tak się składa że kupiłem właśnie set 1 i 2 od FC Model Trend, ale jakość jest hmm... taka se bym powiedział. Może 2 figsy użyję, chciałem jednak koniecznie conajmniej jednego posadzić we włazie wieży i takiego szukam. Pojazd 929 to niestety inna wersja. Edytowane 23 Września 2023 przez halset Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 11 Listopada 2023 Autor Share Napisano 11 Listopada 2023 Pany szybkie pytanie. Zacząłem ja sobie robić skrzynki od Voyagera. Jest to mój pierwszy kontakt z tym producentem i w porównaniu np. do Abera te blachy są strasznie grube i twarde - wykonanie przyzwoitych przetłoczeń wydaje mi się tutaj niemożliwe... Próbowałem wcześniej na spodzie skrzynki i mocniejszy docisk skończył się przerwaniem blaszki, więc to co tutaj widać wydaje mi się już na granicy. Blachy próbowałem wygrzewać przed wzięciem się do pracy. Robić dalej czy jednak zmienić na plastik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 11 Listopada 2023 Share Napisano 11 Listopada 2023 (edytowane) Mam dla Ciebie załoganta . Ejoooo Captain Jack Ejoo Captain Jack Give to me a T- 55 track! Ta sylwetka tanka mi się podoba Edytowane 11 Listopada 2023 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 11 Listopada 2023 Share Napisano 11 Listopada 2023 (edytowane) Taka technologia fototrawek , z tymi przetłoczeniami to przej.... tym bardziej jak są gęsto jw, je chyba trzeba bardziej maltretować, raz z jednej raz z drugiej strony, aber blaszki zdaje się ma grubsze niż voyager przynajmniej pancerz czy tego typu, ogólnie to taka robota ciezka, nikt nie mówił ze to lekko , otwórz skrzynke dorób i włóz tam czerwona czapke i okulary Murzyna od Mayonesa , tez jakas opcja Edytowane 11 Listopada 2023 przez Evildead Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 11 Listopada 2023 Share Napisano 11 Listopada 2023 Plastik lepszy, przetłoczenia są bardziej wyraźne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 11 Listopada 2023 Share Napisano 11 Listopada 2023 Oooooo paczam !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 11 Listopada 2023 Share Napisano 11 Listopada 2023 Temat ciekawy. Będę podglądał. Czy te ugandyjskie T-55 to gliwicka produkcja? Co do tych przetłoczeń to ja też bym robił z plastiku. Ja od jakiegoś czasu odnoszę wrażenie że producenci blach od jakiegoś czasu robią przerost treści nad formą. Tworzą blaszki do elementów, które niekoniecznie z blaszek będą wyglądać lepiej. Może to tylko takie moje wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 20 Listopada 2023 Autor Share Napisano 20 Listopada 2023 W dniu 11.11.2023 o 17:45, bulik58 napisał: A próbowałeś je wygrzać delikatnie nad gazem? Próbowałem, niestety lipa. Tymczasem zostało parę pierdół i można brać się za bambetle. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 24 Listopada 2023 Autor Share Napisano 24 Listopada 2023 Czas myśleć o bambetlach. To, czy włazy pozostaną otwarte zależy od tego, czy uda mi się tam wsadzić jakiegoś figuranta, żeby zasłonił pustkę we wnętrzu. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 25 Listopada 2023 Share Napisano 25 Listopada 2023 Zarąbiasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 25 Listopada 2023 Autor Share Napisano 25 Listopada 2023 10 godzin temu, bulik58 napisał: Model pierwsza klasa , a z tych arabów afrykanerów nie przerobisz? Glowy w razie czego mogę ci dać żywiczne choć tutaj może być problem z ustami, moi mają mniejsze wargi niż oryginały z Ugandy Ci tutaj mają niestety kombinezony, a moi powinni mieć albo za duże kurtki albo t-shirt. Wykorzystam może jednego lub dwóch z FC-Model Trend, chociaż jakość nie jest szałowa, poza tym zostaje mi przerabianie albo rzeźbienie. Zakupiłem już wcześniej główki z Horneta, ale czy moje wątpliwe umiejętności pozwolą na zrobienie czegokolwiek sensownego to czas pokaże. Chciałem zrobić czołg na postoju więc pasowałby jakiś figurant wchodzący lub wychodzący z czołgu, w takiej pozie też ciężko znaleźć coś gotowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 25 Listopada 2023 Autor Share Napisano 25 Listopada 2023 29 minut temu, bulik58 napisał: Ten zestaw znasz Tak, ich imidż mnie nie przekonuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 25 Listopada 2023 Autor Share Napisano 25 Listopada 2023 Jest to jakiś pomysł, zobaczymy co się wykluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 1 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2023 Chyba jakoś tak mniej więcej to będzie wyglądać. Zamówię jeszczę tą babę o której wspominał @bulik58i będzie ok myślę. Pewnie tu i tam jakąś butelkę czy jakiegoś małego bambetla się dołoży. Pozorant we włazie musi dostać inne buty, głowę i jakąś kurtkę, i zabiorę mu kałacha, a ten na przodzie chyba dostanie inną głowę. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 1 Grudnia 2023 Share Napisano 1 Grudnia 2023 Maszyna bez malowania już extra wygląda. Nic dodać, nic ująć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 1 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2023 15 minut temu, bulik58 napisał: Cymes , palce lizać, potrzebujesz główki? Co to są za hełmy zawieszone na wieży? Główki mam od pana Horneta, mam tylko nadzieję że umiejętności mi wystarczy żeby je podmienić: Co do hełmów to są to PASGT (kolega @johnrambomi je zidentyfikował, taki jestem obeznany w temacie ): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 1 Grudnia 2023 Share Napisano 1 Grudnia 2023 47 minut temu, halset napisał: Główki mam od pana Horneta, mam tylko nadzieję że umiejętności mi wystarczy żeby je podmienić: Cześć, gdzie kupiłeś te głowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 1 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2023 2 minuty temu, Kalor napisał: Cześć, gdzie kupiłeś te głowy? Tuti: https://www.dersockelshop.de/hh05-bare-heads---african-style--135--modellbaufiguren--buesten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 1 Grudnia 2023 Share Napisano 1 Grudnia 2023 1 minutę temu, halset napisał: Tuti: https://www.dersockelshop.de/hh05-bare-heads---african-style--135--modellbaufiguren--buesten Dzięki, jakość jest w porządku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi