Lipstein Napisano 22 Października 2023 Share Napisano 22 Października 2023 (edytowane) W marcu zacząłem strugać model tego spychacza, który bardzo chciałem mieć na półce, od kiedy zobaczyłem oryginał we Francji, w jakimś prywatnym skansenie militarnym w rejonie plaży Omaha. Kupiłem więc wyrób firmy Miniart 35291 - 1:35 U.S. Armored Tractor w. Angle Dozer Blade. Model z wielką ilością części i nie chodzi tylko o to, że każde ogniwo to 4 elementy x 76 ogniw; bardzo dobrze zdetalowany silnik, przekładnie, cięgna, zawieszenie - od siebie dodałem tylko 4 przewody do świec żarowych (chyba) i sam uplotłem z drutu 0,25mm linę do podnoszenia lemiesza, zamiast zestawowej linki plecionej. Relacji na bieżąco nie prowadziłem, bo dużo lepszych warsztatów jest kilka do znalezienia w sieci (np. Panzerserra Bunker blogspot). Model na finiszu, zastanawiam się teraz, na jakiej podstawce i w jakim towarzystwie go umieścić, może razem z równolegle zlepionym Chevroletem G7107, bo miejsca w gablocie mało... Edytowane 22 Października 2023 przez Lipstein 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 22 Października 2023 Share Napisano 22 Października 2023 (edytowane) Zrób wersję muzealną: Ewentualne wersja głęboki wykop: Edytowane 22 Października 2023 przez robertmodelarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Października 2023 Autor Share Napisano 22 Października 2023 (edytowane) Ja robię większego braciszka, D7; tu w Arromanches, obok muzeum. Edytowane 14 Lutego przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Października 2023 Autor Share Napisano 22 Października 2023 Wersja z innym napędem liny podnoszącej lemiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 22 Października 2023 Share Napisano 22 Października 2023 Tytuł możesz samemu zmienić edytując pierwszy post. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Października 2023 Autor Share Napisano 22 Października 2023 (edytowane) Edytowane 22 Października 2023 przez Lipstein 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Października 2023 Autor Share Napisano 22 Października 2023 (edytowane) Niestety Extra Thin zmatowił wszystkie klosze reflektorów; nie chciałem ich wklejać na posiadanym Clearfixie, bo bałem się że się przeterminował i masz... Edytowane 22 Października 2023 przez Lipstein 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Października 2023 Autor Share Napisano 22 Października 2023 (edytowane) Reflektory chyba uratuję... Edytowane 22 Października 2023 przez Lipstein 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 22 Października 2023 Share Napisano 22 Października 2023 świetny pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 23 Października 2023 Share Napisano 23 Października 2023 10 godzin temu, Lipstein napisał: Reflektory chyba uratuję... To chyba najprostszy i zarazem najlepszy sposób W ten sam sposób zawsze wykonuję wszystkie klosze do swych skraczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Października 2023 Autor Share Napisano 23 Października 2023 Cieszę się, zwłaszcza że sam na niego wpadłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 23 Października 2023 Share Napisano 23 Października 2023 Świetny karaluch, mały, a efektowny. Skoro taki upiaszczony, to pociągnij temat D-Day i niech wyciąga Chevrileta z plaży! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 23 Października 2023 Autor Share Napisano 23 Października 2023 (edytowane) Był taki plan, nawet jest już sklejona podstawa ze styroduru i sklejki w kształcie parowu wyprowadzającego z plaży, ale mam za mało miejsca w gablocie; przypuszczam też, że po wykonaniu skał, podłoża i zieleni podstawka zdominuje oba modele... Edytowane 24 Października 2023 przez Lipstein 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Października 2023 Autor Share Napisano 25 Października 2023 Kurcze, widziałem te wąwozy na własne oczy i mnie korci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Października 2023 Share Napisano 25 Października 2023 W dniu 23.10.2023 o 17:00, Lipstein napisał: przypuszczam też, że po wykonaniu (...) zieleni (...) zdominuje oba modele... Zieleniny to bym akurat dał absolutne minimum Nawet jak rosła to przecież to był teren po ciężkich walkach i ostrzale więc można zakładać że mało co jej zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 14 Lutego Autor Share Napisano 14 Lutego Na razie dałem spokój z podstawką, oba modele wyglądają tak: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 14 Lutego Share Napisano 14 Lutego lemiesz zajeb.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi