kowal76 Napisano 10 Listopada 2023 Share Napisano 10 Listopada 2023 Na warsztat trafił Jak 40 Zvezdy w skali 1/144. Bardzo fajny modelik :). Robię go dla kolegi, więc model w formule "Diecast". Model będzie w barwach PLL LOT i kalki, jakie wykorzystam, to Lima Oscar Decals. Oszklenie ma być w formie kalek, więc mam nadzieję, że będą pasować do modelu. Dla siebie jak będę robić jaczka, to planuję zrobić w starym polskim malowaniu wojskowym. Na chwilę obecną skrzydła gotowe, kadłub sklejony i w niektórych miejscach poszpachlowany. Silniki też gotowe. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Listopada 2023 Share Napisano 10 Listopada 2023 Patrzę . Mam sentyment do tego samolociku. Pierwsza budowa modelu jaka pamiętam, to właśnie Jak-40 Plasticarta robiony przez mojego tatę, a pierwszy w życiu model jaki zbudowałem, to też Jak-40 tylko z Krugozora. Dziesięć części na krzyż . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Listopada 2023 Share Napisano 10 Listopada 2023 2 godziny temu, kowal76 napisał: Model będzie w barwach PLL LOT dajesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Listopada 2023 Autor Share Napisano 11 Listopada 2023 Prawie gotowy na malowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 11 Listopada 2023 Share Napisano 11 Listopada 2023 Czy w pasażerach ktoś kiedyś próbował malować oszklenie od wewnątrz na jakiś ciemnoszary kolor i maskować od zewnątrz? Ma to sens? Wtedy widać że są szyby, a w środku wiarygodne zaciemnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 11 Listopada 2023 Share Napisano 11 Listopada 2023 24 minuty temu, kowal76 napisał: Prawie gotowy na malowanie. Wygląda jak Krugozor, dziesięć części na krzyż wliczając podstawkę. Oczywiście to żart . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 11 Listopada 2023 Autor Share Napisano 11 Listopada 2023 Godzinę temu, jachud3 napisał: Czy w pasażerach ktoś kiedyś próbował malować oszklenie od wewnątrz na jakiś ciemnoszary kolor i maskować od zewnątrz? Ma to sens? Wtedy widać że są szyby, a w środku wiarygodne zaciemnienie Tak, ja tak robię, tyle że maluję wnętrze całe, a nie szybki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Listopada 2023 Autor Share Napisano 13 Listopada 2023 Zabrałem się za malowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Listopada 2023 Autor Share Napisano 18 Listopada 2023 Skrzydła i statecznik pomalowane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 18 Listopada 2023 Share Napisano 18 Listopada 2023 W dniu 11.11.2023 o 11:23, barszczo napisał: Wygląda jak Krugozor, dziesięć części na krzyż wliczając podstawkę. Oczywiście to żart . Miałem ale pod logo "Junnyj Tiechnik". Skala prawdopodobnie coś koło 1/125. Faktycznie kilka/kilkanaście części w tym 2 podstawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Listopada 2023 Autor Share Napisano 18 Listopada 2023 10 minut temu, jmx62 napisał: Miałem ale pod logo "Junnyj Tiechnik". Skala prawdopodobnie coś koło 1/125. Faktycznie kilka/kilkanaście części w tym 2 podstawki. Też miałem takowego i Plasticarta także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 18 Listopada 2023 Share Napisano 18 Listopada 2023 24 minuty temu, kowal76 napisał: Też miałem takowego i Plasticarta także Ło Panie. NRDowski Jaczek to już klasyka. Wtedy to był zarąbisty model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Listopada 2023 Autor Share Napisano 19 Listopada 2023 Malowanie skończone. Parę poprawek i kalki. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2023 Kalkomanie na miejscu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Grudnia 2023 Share Napisano 7 Grudnia 2023 3 minuty temu, kowal76 napisał: Kalkomanie na miejscu Było tradycyjne rwanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2023 5 minut temu, Grzes napisał: Było tradycyjne rwanie? A jak :). Musiałem drugie zamawiać i nie polecam tych kalek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Grudnia 2023 Share Napisano 7 Grudnia 2023 2 minuty temu, kowal76 napisał: 8 minut temu, Grzes napisał: Było tradycyjne rwanie? A jak Zuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 7 Grudnia 2023 Share Napisano 7 Grudnia 2023 46 minut temu, kowal76 napisał: A jak :). Musiałem drugie zamawiać i nie polecam tych kalek . Ja po doświadczeniach ze "Złotkiem" jak mam wykorzystać kalki LimaOscar to na wszelki wypadek zawsze zamawiam podwojne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Grudnia 2023 Share Napisano 7 Grudnia 2023 Mimo przygód wygląda super . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2023 Nie wiem jak ja robie tak małe modele z moim słabym wzrokiem i grubymi łapami :). Fotka z kadłubem Boeinga 757-200 1/144, a on wcale jakiś wielki nie jest :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Grudnia 2023 Share Napisano 7 Grudnia 2023 A gdzie warsztat Bociana ja się pytam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 7 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2023 (edytowane) 18 minut temu, barszczo napisał: A gdzie warsztat Bociana ja się pytam? Jakoś nie zakładałem, ponieważ w sumie nie wiem, jakie ten model ma mieć malowanie. Robię go dla kolegi, który chce stare malowanie DHL, ale dał kalki do żółtego Tu 204, które za bardzo nie pasują :(. Zapytam, może jednak się zdecyduje na pudełkowe American Airlines ?. Jak nie uda mi się jakoś dopasować tych kalek, to mam go zrobić na biało bez kalkomanii. Chyba, że będzie jednak pudełkowe AA. Generalnie jest to stary model MiniCrafta, który jest mało szczegółowy i wymaga nieco szpachli :). Za to niebawem trafi na warsztat forum inny pasażer 1/144 :). Tym razem zrobię dla siebie, więc ze śladami eksploatacji itp Edytowane 7 Grudnia 2023 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 7 Grudnia 2023 Share Napisano 7 Grudnia 2023 A miałem kiedyś na niego kalki Britisha z kogutkami łowickimi na stateczniku... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi