Lipstein Napisano 14 Lutego Autor Share Napisano 14 Lutego Coś do przodu: antena z drutu 0,2mm, klamry do zapinania narzędzi z płaskownika aluminiowego i klamerek z zestawu ABER 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 24 Kwietnia Autor Share Napisano 24 Kwietnia Takie tam ogólne syfienie, najpierw dodatkowo rozpuszczonym specyfikiem AK Sand Yellow Deposits, potem pigmentami ze sklepu dla plastyków zmieszanymi z drobnym piaskiem. Wyszło, jak widać. Te kropki na tylnej ścianie to celowe, ma imitować zaschnięte kleksy błota rozpryśnięte np. z przejeżdżającego obok pojazdu. Po wyschnięciu fixera usunę nadmiar syfu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulik58 Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia Panie Dzieju zaszalał Pan , podoba mi się ten Amik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 24 Kwietnia Share Napisano 24 Kwietnia Cześć! Wygląda bardzo dobrze. Chyba już dużo nie zostało? Życzę powodzenia i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 25 Kwietnia Autor Share Napisano 25 Kwietnia (edytowane) O kurde, takiego odzewu się nie spodziewałem... Dzięki! Model nie ma haka do wyciągarki i to właściwie jedyny brakujący element. Na tą wygiętą antenę miałem gdzieś zdjęcie, sposób mocowania do reflektora to mój pomysł, pewnie nie był daleki od rzeczywistości, jak to mogło być na wojnie... Docelowo będzie kiedyś podstawka: pojazd po wylądowaniu na plaży (dlatego zapiaszczone koła i napęd) i przemieszczeniu się w głąb czeka na pozycji, za zasłoną z jakichś krzaków, jak wymyślę, jak to zrobić i jak ma wyglądać w szczegółach, to się za to zabiorę; może jakiś wał ziemny i na nim krzaki (a'la bocage). Do tego jeszcze ze 2 figurki: obserwator z lornetką i strzelec gdzieś z boku, poza "kabinką" między kemami. Był jeszcze plan na filtr po całości z aerografu (nie robiłem tego wcześniej i nie chciałem spiep...), ale ostatecznie upudrowałem model tym, co miałem pod ręką; co prawda za bardzo wpadało w kolor sieny czy umbry, ale tak już zostanie. Na razie do gabloty. Edytowane 25 Kwietnia przez Lipstein Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 25 Kwietnia Share Napisano 25 Kwietnia bardzo dobrze to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 25 Kwietnia Share Napisano 25 Kwietnia 6 godzin temu, Lipstein napisał: O kurde, takiego odzewu się nie spodziewałem... Dzięki! Co się dziwisz , fajne ziarno wyszło na wózkach to i odzew jest :), dobry kierunek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi