LuckyStrike Napisano 13 Maja Autor Share Napisano 13 Maja Stan na dzisiaj, bryła się wyłania.... Powoli ale do przodu. Na miarę swoich skromnych możliwości modelarskich... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 13 Maja Autor Share Napisano 13 Maja 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 13 Maja Share Napisano 13 Maja Widać światełko w tunelu - fajnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Maja Share Napisano 13 Maja dobrze jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 25 Czerwca Autor Share Napisano 25 Czerwca Updated z budowy, relingi zrobione i wymęczone. Na ten moment najlepiej jak potrafię. Tak wiem jak to wygląda.... Ogólnie relingi złamały moją psychikę Teraz muszę w różnych miejscach zamalować "zacieki z kleju" No i te cholerne maszty i gdzieś tam koniec na horyzoncie... A jak będzie koniec to jakiś kolejny okręt w planach bo pomimo, że mój zerstorer wygląda jak wygląda to chyba połknąłem morskiego bakcyla i mam ochotę na dalsze klejenie w w przyszłości. Ten model jest dla mnie o tyle cenną lekcją, że wiem co w następnych modelach chcę zrobić inaczej żeby to lepiej wyglądało, szybciej szła robota i była mniej żmudna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano 26 Czerwca Autor Share Napisano 26 Czerwca Przy okazji pytanie do Szanownych, czy w waszej opinii warto inwestować w taki dodatek jak na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cdarek Napisano 26 Czerwca Share Napisano 26 Czerwca Ja tego nie robię szkoda kasy...Lufy , relingi jak najbardziej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano 26 Czerwca Share Napisano 26 Czerwca 13 minut temu, LuckyStrike napisał: Przy okazji pytanie do Szanownych, czy w waszej opinii warto inwestować w taki dodatek jak na zdjęciu? Zależy od stopnia zawartości Twojego portfela, chęci poświęcenia czasu na montaż zestawu oraz chciejstwa zdetalowania modelu. To sa pytania, na które każdy sobie odpowiada sam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano Środa o 10:09 Autor Share Napisano Środa o 10:09 Update z budowy: Relingi zrobione, maszty zrobione całą drobnica też wszystko jest tyle że.... no właśnie poległem totalnie na olinowaniu. Klęska sromotna po dwóch dniach walki. Nie wiem co robię źle próbowałem przyklejać punktowo liny do masztów różnymi klejami i odpadają. Próbowałem jakoś na supeł przywiązać do masztu i też bez sukcesów. Jak już coś od biedy się przychwyciło to maszt oderwałem jak nie jeden to drugi. Niby już tak blisko mety z tą łajbą a taki problem wyszedł...Nie bardzo widzę tu jakieś rozwiązanie albo coś robię źle albo po prostu paluchy mam niezdarne i nie potrafię tego ogarnąć. Czy ktoś ma jakiś pomysł??? Helpunku bo chybą model wyląduje w koszu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano Środa o 11:40 Share Napisano Środa o 11:40 Co próbujesz lepić, czym i do czego? Zapomnialem mojej kryształowej kuli dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano Środa o 11:44 Autor Share Napisano Środa o 11:44 3 minuty temu, Szydercza Gała napisał: Co próbujesz lepić, czym i do czego? Zapomnialem mojej kryształowej kuli dzisiaj Liny do masztu. Liny od AK interactive kleje od supergluta próbowałem po kleje tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano Środa o 11:57 Share Napisano Środa o 11:57 Gumonitka do masztu to raczej SG ale musi być swierzy i rzadki żadne tam żele. Osobiście nie lubie ani gumonitek ani używania SG przy sznurkach, ale co kto woli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LuckyStrike Napisano Środa o 12:50 Autor Share Napisano Środa o 12:50 Ja dodatkowo mam ten problem ze nie wiem jak to praktycznie powinno wyglądać, czytałem tylko artykuły ale nie znalazłem żadnego sensownego filmiku na YT ilustrującego jak to ma wyglądać krok po kroku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano Środa o 14:19 Share Napisano Środa o 14:19 tak na szybko..... tu zaglądałeś : 2 godziny temu, LuckyStrike napisał: ....kleje od supergluta .... dwie uwagi drobne ale może pomogą: 1) jak w miejscu łapania SG jest farba to on może słabo trzymać, ja zawsze tam skalpelem skrobnę żeby plastik wyszedł na wierzch (zazwyczaj nic potem nie widać a jak jednak widać to pędzelkiem poprawiam jak już całe olinowanie dobrze złapie i wyschnie) 2) bardzo ważne jest przemyślenie na samym początku kolejności robienia linek - najkrótsze w pierwszej kolejności a te najdłuższe i najwyższe na samym końcu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
socjo1 Napisano Środa o 17:28 Share Napisano Środa o 17:28 Akcelerator do kleju ca od Tamiyi pozwala przyspieszyć wiązanie, co czasem bywa pomocne przy klejeniu olinowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi