bart207skw Napisano 30 Listopada 2023 Napisano 30 Listopada 2023 Witam. Mam trochę rozgrzebanych innych projektów, które mnie na tyle zdrażniły, że postanowiłem odstresować się Drakenem. Model w sumie ciężki do dostania - ale się udało. Planuje zrobić wersję żółto-czarną. Jest to przepak modelu Aeroplasta - czyli szału nie. Przede wszystkim brak tylnych podpierających kół oraz wnętrza. Robię model prosto z pudła, malowany pędzlem Kolorystycznie będę się wzorował na modelu skali 1/48 wydanym przez Hasegawę. Sam model jak model widać na zdjęciach. Czeka mnie sporo obróbki skrawaniem oraz szpachla. Jak jest spasowany - widać na zdjęciach. Wiem bo już jednego drakena zrobiłem - jest na ostatnim zdjęciu. Zapraszam. 2 Cytuj
Wymysl Napisano 30 Listopada 2023 Napisano 30 Listopada 2023 Mam wrażenie, że owiewka kabiny jest od MiG-a-21 Cytuj
bart207skw Napisano 30 Listopada 2023 Autor Napisano 30 Listopada 2023 Faktycznie. Dzięki. Będę reklamował. Cytuj
M.A.V. Napisano 30 Listopada 2023 Napisano 30 Listopada 2023 39 minut temu, Wymysl napisał: Mam wrażenie, że owiewka kabiny jest od MiG-a-21 zdobyczna 1 Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 1 Grudnia 2023 Napisano 1 Grudnia 2023 Trzymam kciuki za ten projekt. Osłona kabiny zdecydowanie nie od Drakena. Miałem ten model i przygotowywałem się do jego budowy ale zrezygnowałem i sprzedałem. Mam pierwowzoru tego zestawu, którym jest zestaw Revell. Przy budowie tego modelu nie zapomnij o wykonaniu charakterystycznego dla tej maszyny błotnika na przednim podwoziu. 1 Cytuj
bart207skw Napisano 4 Grudnia 2023 Autor Napisano 4 Grudnia 2023 Warsztat chwilowo zawieszony. Czekam na zareklamowane oszklenie z Mistercrafta. 1 Cytuj
wuwumaster Napisano 7 Grudnia 2023 Napisano 7 Grudnia 2023 W dniu 1.12.2023 o 12:41, Staryfajter1954 napisał: Trzymam kciuki za ten projekt. Osłona kabiny zdecydowanie nie od Drakena. Miałem ten model i przygotowywałem się do jego budowy ale zrezygnowałem i sprzedałem. Mam pierwowzoru tego zestawu, którym jest zestaw Revell. Przy budowie tego modelu nie zapomnij o wykonaniu charakterystycznego dla tej maszyny błotnika na przednim podwoziu. A to nie aby klon Airfixa? Cytuj
Wymysl Napisano 7 Grudnia 2023 Napisano 7 Grudnia 2023 (edytowane) 2 godziny temu, wuwumaster napisał: A to nie aby klon Airfixa? Nie. Airfix miał kółka ogonowe, wloty powietrza integralne ze skrzydłami, pociski Falcon. Edytowane 7 Grudnia 2023 przez Wymysl Cytuj
Staryfajter1954 Napisano 7 Grudnia 2023 Napisano 7 Grudnia 2023 5 godzin temu, wuwumaster napisał: A to nie aby klon Airfixa? Nie, to uproszczony klon zestawu Revell pozbawiony figurki pilota fotelem oraz imitacji śladów wkrętów i z jednoczęściową osłoną kabiny - zestaw Revell ma osłonę dzieloną. Cytuj
wuwumaster Napisano 7 Grudnia 2023 Napisano 7 Grudnia 2023 Ok dzięki panowie za sprostowanie, Kiedyś oglądałem wypraski Airfixa i tak mi się zdawało że znajomo wyglądają, teraz jasna sprawa Pozdr ww Cytuj
bart207skw Napisano 8 Stycznia 2024 Autor Napisano 8 Stycznia 2024 Witam. Otrzymałem paczkę z Mistercrafta ale niestety nie było w niech poprawnego oszklenia. wiec musze dalej czekać... Cytuj
bart207skw Napisano 9 Stycznia 2024 Autor Napisano 9 Stycznia 2024 Rozmawiałem z MC wczoraj na ta chwile nie maja na składzie szybek od drakena. wiec czekam, aż będą. 1 Cytuj
bart207skw Napisano 5 Lutego 2024 Autor Napisano 5 Lutego 2024 Kwestia porządkowa. Proszę admina o zamkniecie tematu. nie będzie dalej kontynuowany. Do zobaczenia już w krotce z nowym warsztatem, ale śmigłowcowym. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi