bart207skw Napisano 30 Listopada 2023 Share Napisano 30 Listopada 2023 Witam. Mam trochę rozgrzebanych innych projektów, które mnie na tyle zdrażniły, że postanowiłem odstresować się Drakenem. Model w sumie ciężki do dostania - ale się udało. Planuje zrobić wersję żółto-czarną. Jest to przepak modelu Aeroplasta - czyli szału nie. Przede wszystkim brak tylnych podpierających kół oraz wnętrza. Robię model prosto z pudła, malowany pędzlem Kolorystycznie będę się wzorował na modelu skali 1/48 wydanym przez Hasegawę. Sam model jak model widać na zdjęciach. Czeka mnie sporo obróbki skrawaniem oraz szpachla. Jak jest spasowany - widać na zdjęciach. Wiem bo już jednego drakena zrobiłem - jest na ostatnim zdjęciu. Zapraszam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 30 Listopada 2023 Share Napisano 30 Listopada 2023 Mam wrażenie, że owiewka kabiny jest od MiG-a-21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 30 Listopada 2023 Autor Share Napisano 30 Listopada 2023 Faktycznie. Dzięki. Będę reklamował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Listopada 2023 Share Napisano 30 Listopada 2023 39 minut temu, Wymysl napisał: Mam wrażenie, że owiewka kabiny jest od MiG-a-21 zdobyczna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 1 Grudnia 2023 Share Napisano 1 Grudnia 2023 Trzymam kciuki za ten projekt. Osłona kabiny zdecydowanie nie od Drakena. Miałem ten model i przygotowywałem się do jego budowy ale zrezygnowałem i sprzedałem. Mam pierwowzoru tego zestawu, którym jest zestaw Revell. Przy budowie tego modelu nie zapomnij o wykonaniu charakterystycznego dla tej maszyny błotnika na przednim podwoziu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 4 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 4 Grudnia 2023 Warsztat chwilowo zawieszony. Czekam na zareklamowane oszklenie z Mistercrafta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 7 Grudnia 2023 Share Napisano 7 Grudnia 2023 W dniu 1.12.2023 o 12:41, Staryfajter1954 napisał: Trzymam kciuki za ten projekt. Osłona kabiny zdecydowanie nie od Drakena. Miałem ten model i przygotowywałem się do jego budowy ale zrezygnowałem i sprzedałem. Mam pierwowzoru tego zestawu, którym jest zestaw Revell. Przy budowie tego modelu nie zapomnij o wykonaniu charakterystycznego dla tej maszyny błotnika na przednim podwoziu. A to nie aby klon Airfixa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 7 Grudnia 2023 Share Napisano 7 Grudnia 2023 (edytowane) 2 godziny temu, wuwumaster napisał: A to nie aby klon Airfixa? Nie. Airfix miał kółka ogonowe, wloty powietrza integralne ze skrzydłami, pociski Falcon. Edytowane 7 Grudnia 2023 przez Wymysl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 7 Grudnia 2023 Share Napisano 7 Grudnia 2023 5 godzin temu, wuwumaster napisał: A to nie aby klon Airfixa? Nie, to uproszczony klon zestawu Revell pozbawiony figurki pilota fotelem oraz imitacji śladów wkrętów i z jednoczęściową osłoną kabiny - zestaw Revell ma osłonę dzieloną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 7 Grudnia 2023 Share Napisano 7 Grudnia 2023 Ok dzięki panowie za sprostowanie, Kiedyś oglądałem wypraski Airfixa i tak mi się zdawało że znajomo wyglądają, teraz jasna sprawa Pozdr ww Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 8 Stycznia Autor Share Napisano 8 Stycznia Witam. Otrzymałem paczkę z Mistercrafta ale niestety nie było w niech poprawnego oszklenia. wiec musze dalej czekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 9 Stycznia Autor Share Napisano 9 Stycznia Rozmawiałem z MC wczoraj na ta chwile nie maja na składzie szybek od drakena. wiec czekam, aż będą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 5 Lutego Autor Share Napisano 5 Lutego Kwestia porządkowa. Proszę admina o zamkniecie tematu. nie będzie dalej kontynuowany. Do zobaczenia już w krotce z nowym warsztatem, ale śmigłowcowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi