Kalor Napisano 18 Grudnia 2023 Share Napisano 18 Grudnia 2023 Reszta zdjęć: https://imgur.com/a/bZuMI0p Wiem już że nie lubię malować figurek, nie potrafię się skupić wystarczająco długo żeby zachować jakąkolwiek spójność dlatego też każda część różni się jakością wykonania. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 19 Grudnia 2023 Share Napisano 19 Grudnia 2023 Cześć! Wydaje mi się, że możesz być dla siebie zbyt surowy! Jak dla mnie wyszło bardzo dobrze. Oczywiście zgodnie z zasadą "szukajcie a znajdziecie" dało by się pokazać kilka słabszych miejsc, ale jest też cała masa bardzo dobrych i jestem pewien, że wielu ludzi chciało by mieć umiejętności żeby malować na takim poziomie. Pozdrawiam! Paweł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 19 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2023 Godzinę temu, pmroczko napisał: Cześć! Wydaje mi się, że możesz być dla siebie zbyt surowy! Jak dla mnie wyszło bardzo dobrze. Oczywiście zgodnie z zasadą "szukajcie a znajdziecie" dało by się pokazać kilka słabszych miejsc, ale jest też cała masa bardzo dobrych i jestem pewien, że wielu ludzi chciało by mieć umiejętności żeby malować na takim poziomie. Pozdrawiam! Paweł Nie wydaje mi się żebym buł surowy, malując taką figurkę trzeba to zrobić w przeciągu miesiąca nie 17. Albo przynajmniej robić notatki jakich farb się używało i jaki był kierunek oświetletlenia w tym czasie zgubiłem wiele rzeczy które były do poprawienia albo ilu rzeczy się nauczyłem w międzyczasie. Narzekać i poprawiać mógłbym w nieskończoność ale że odpuszczam sobie figurki to też nie widzę sensu tego przeciągać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 19 Grudnia 2023 Share Napisano 19 Grudnia 2023 E nie trzeba robić notatek.To widać przecież jak cieniujesz podczas malowania.l jakich farb używasz.Proporcje to raczej wyczucie.Jak z rozcieńczaniem farb do aerografu.A miesiąc malowania?To zależy czy robisz dla kogoś i wymaga też jakości i płaci.Czy płaci za jakość ale nie spędzasz miesiąca bo i tak wyjdzie dobrze malując krócej.Albo dla siebie na półkę to i fakt miesiące mogą mijać nad każdą pracą z przerwami wiadomo.Podoba mi się Twoja praca.Ogólny odbiór bardzo pozytywny.Mam swoje CO JA BYM ZROBIŁ .... ale przecież nie o to chodzi.To Twoja praca.Każdy by wykonał ją inaczej wiadomo.Kwestia doświadczenia i umiejętności .A figurki są dla Ciebie masz do nich dryg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 19 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2023 40 minut temu, push-up78 napisał: E nie trzeba robić notatek.To widać przecież jak cieniujesz podczas malowania.l jakich farb używasz.Proporcje to raczej wyczucie.Jak z rozcieńczaniem farb do aerografu.A miesiąc malowania?To zależy czy robisz dla kogoś i wymaga też jakości i płaci.Czy płaci za jakość ale nie spędzasz miesiąca bo i tak wyjdzie dobrze malując krócej.Albo dla siebie na półkę to i fakt miesiące mogą mijać nad każdą pracą z przerwami wiadomo.Podoba mi się Twoja praca.Ogólny odbiór bardzo pozytywny.Mam swoje CO JA BYM ZROBIŁ .... ale przecież nie o to chodzi.To Twoja praca.Każdy by wykonał ją inaczej wiadomo.Kwestia doświadczenia i umiejętności .A figurki są dla Ciebie masz do nich dryg. Konkretna farba ma znaczenie, podobne odcienie mogą być zrobione z różnych pigmentów i nie wszystkie ze sobą współpracują. Dla mnie, chociaż robię to od paru lat, mieszanie i dobór kolorów to męka, czy akrylami czy cyfrowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
winrich Napisano 19 Grudnia 2023 Share Napisano 19 Grudnia 2023 Całkiem udana figurka. Bardzo fajnie wyszło płótno na koszuli i faktura na pasie. Często w trakcie malowania też zdarza mi się zapomnieć w jakich proporcjach mieszałem farby lub w ogóle jakich użyłem. I potem muszę kombinować. Nie rezygnuj z figurek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 21 Grudnia 2023 Share Napisano 21 Grudnia 2023 Niezwykle mi się podoba. Świetnie oddana faktura materiałów, wyrazista twarz, spójna kolorystyka... Brawo. Zawsze miałem wrażenie, że Cirilla młodsza nieco była. No, ale Geralt też nie młodzieniaszek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalor Napisano 21 Grudnia 2023 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2023 56 minut temu, zaruk napisał: Niezwykle mi się podoba. Świetnie oddana faktura materiałów, wyrazista twarz, spójna kolorystyka... Brawo. Zawsze miałem wrażenie, że Cirilla młodsza nieco była. No, ale Geralt też nie młodzieniaszek. W książce była młoda, ta tutaj jest z gry która dzieje się ileśtam lat później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Husarz94 Napisano 23 Grudnia 2023 Share Napisano 23 Grudnia 2023 Widziałem może i trochę lepsze wersje tego popiersia ale twoje jest całkiem dobre bo ma naturalne kolory. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 25 Grudnia 2023 Share Napisano 25 Grudnia 2023 Dla mnie niesamowita robota. W szczególności malowanie płótna i elementów skórzanych. Ogólnie figurka robi ogromne wrażenie bo nie jest mocno przejaskrawiona - kolory są raczej surowe, ascetyczne przez co tak realne w parze ze świetnym cieniowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi