Skocz do zawartości

Cirilla Fiona Elen Riannon - 1/10 - CDPR

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć!

Wydaje mi się, że możesz być dla siebie zbyt surowy! Jak dla mnie wyszło bardzo dobrze. Oczywiście zgodnie z zasadą "szukajcie a znajdziecie" dało by się pokazać kilka słabszych miejsc, ale jest też cała masa bardzo dobrych i jestem pewien, że wielu ludzi chciało by mieć umiejętności żeby malować na takim poziomie. Pozdrawiam!

Paweł

• Like 1
Napisano
Godzinę temu, pmroczko napisał:

Cześć!

Wydaje mi się, że możesz być dla siebie zbyt surowy! Jak dla mnie wyszło bardzo dobrze. Oczywiście zgodnie z zasadą "szukajcie a znajdziecie" dało by się pokazać kilka słabszych miejsc, ale jest też cała masa bardzo dobrych i jestem pewien, że wielu ludzi chciało by mieć umiejętności żeby malować na takim poziomie. Pozdrawiam!

Paweł

Nie wydaje mi się żebym buł surowy, malując taką figurkę trzeba to zrobić w przeciągu miesiąca nie 17.  Albo przynajmniej robić notatki jakich farb się używało i jaki był kierunek oświetletlenia :) w tym czasie zgubiłem wiele rzeczy które były do poprawienia albo ilu rzeczy się nauczyłem w międzyczasie.

Narzekać i poprawiać mógłbym w nieskończoność ale że odpuszczam sobie figurki to też nie widzę sensu tego przeciągać.

Napisano

E nie trzeba robić notatek.To widać przecież jak cieniujesz podczas malowania.l jakich farb używasz.Proporcje to raczej wyczucie.Jak z rozcieńczaniem farb do aerografu.A miesiąc malowania?To zależy czy robisz dla kogoś i wymaga też jakości i płaci.Czy płaci za jakość ale nie spędzasz miesiąca bo i tak wyjdzie dobrze malując krócej.Albo dla siebie na półkę to i fakt miesiące mogą mijać nad każdą pracą  z przerwami wiadomo.Podoba mi się Twoja praca.Ogólny odbiór bardzo pozytywny.Mam swoje  CO JA BYM ZROBIŁ ....  ale przecież nie o to chodzi.To Twoja praca.Każdy by wykonał ją  inaczej wiadomo.Kwestia doświadczenia i umiejętności .A figurki są dla Ciebie masz do nich dryg.

• Like 1
Napisano
40 minut temu, push-up78 napisał:

E nie trzeba robić notatek.To widać przecież jak cieniujesz podczas malowania.l jakich farb używasz.Proporcje to raczej wyczucie.Jak z rozcieńczaniem farb do aerografu.A miesiąc malowania?To zależy czy robisz dla kogoś i wymaga też jakości i płaci.Czy płaci za jakość ale nie spędzasz miesiąca bo i tak wyjdzie dobrze malując krócej.Albo dla siebie na półkę to i fakt miesiące mogą mijać nad każdą pracą  z przerwami wiadomo.Podoba mi się Twoja praca.Ogólny odbiór bardzo pozytywny.Mam swoje  CO JA BYM ZROBIŁ ....  ale przecież nie o to chodzi.To Twoja praca.Każdy by wykonał ją  inaczej wiadomo.Kwestia doświadczenia i umiejętności .A figurki są dla Ciebie masz do nich dryg.

Konkretna farba ma znaczenie, podobne odcienie mogą być zrobione z różnych pigmentów i nie wszystkie ze sobą współpracują. Dla mnie, chociaż robię to od paru lat, mieszanie i dobór kolorów to męka, czy akrylami czy cyfrowo.

Napisano

Całkiem udana figurka. Bardzo fajnie wyszło płótno na koszuli i faktura na pasie.

Często w trakcie malowania też zdarza mi się zapomnieć  w jakich proporcjach mieszałem farby lub w ogóle jakich użyłem.  I potem muszę kombinować.

Nie rezygnuj z figurek.

• Like 1
Napisano

Niezwykle mi się podoba. Świetnie oddana faktura materiałów, wyrazista twarz, spójna kolorystyka... Brawo.

Zawsze miałem wrażenie, że Cirilla młodsza nieco była. No, ale Geralt też nie młodzieniaszek.

• Like 1
Napisano
56 minut temu, zaruk napisał:

Niezwykle mi się podoba. Świetnie oddana faktura materiałów, wyrazista twarz, spójna kolorystyka... Brawo.

Zawsze miałem wrażenie, że Cirilla młodsza nieco była. No, ale Geralt też nie młodzieniaszek.

W książce była młoda, ta tutaj jest z gry która dzieje się ileśtam lat później.

Napisano

Dla mnie niesamowita robota. W szczególności malowanie płótna i elementów skórzanych. Ogólnie figurka robi ogromne wrażenie bo nie jest mocno przejaskrawiona - kolory są raczej surowe, ascetyczne przez co tak realne w parze ze świetnym cieniowaniem.