jonnym Napisano 18 Września 2008 Share Napisano 18 Września 2008 jeszcze cos takiego ci znalazlem ale to juz pewnie bedzie nie aktualne...ale zastanow sie.... http://www.lkw-fotos.de/album/Galerie%20105/slides/Foto%20Nr.%20105%20(6).JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 19 Września 2008 Autor Share Napisano 19 Września 2008 Ja pasków malował nie będę, będą to kalkomanie. Ale nie ma jak budująca, opina kolegów z forum. truckman jak będę robił zakupy to napisze do ciebie ale nie będzie to wcześniej niż w październiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 22 Września 2008 Autor Share Napisano 22 Września 2008 Mały updejt: Pomalowany silnik na żółto (Revell 12) I pomalowana skrzynia biegów na czerwono (Revell 34) A tak wygląda całość. Fotki robione przed chwilą. Są jakie są. Osobiście podoba mi się efekt pomalowania. Lepsze foty może dzisiaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 fajny pomysl, ladnie to wyglada tylko silnik masz nie domalowany z tylu z prawej strony zaraz przed łaczeniem ze skrzynia i z przodu tam gdzie sa po bokach wystajace łapy łaczace silnik z ramą...a tak to suuuuper. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 22 Września 2008 Autor Share Napisano 22 Września 2008 Nieszczęsne lapy, nie dało się zrobić tego lepiej. co ro rozrusznika postaram się poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Powiem Ci, że w takiej kolorystyce silnik prezentuje się pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 No a ja czekam na wykończoną kabine ciekawe jak to bedzie wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Piękny silnik. Będziesz jakies okablowanie robił?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 24 Września 2008 Autor Share Napisano 24 Września 2008 Piękny silnik. Będziesz jakies okablowanie robił?? Pozdrawiam Jasne ze będę robił okablowanie, teraz już jest to dla mnie jakaś reguła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 26 Października 2008 Autor Share Napisano 26 Października 2008 Witam, dawno się tu nic nie działo, A wiec sinik jest już pomalowany i złożony w 90% ( brak kabelków) I teram mam pytanie dotyczące przewodów wysokiego ciśnienia. Czy powie mi ktoś ja dobrze ułożyć te przewody, ponieważ ja się męczę już 2 dzień i nie wychodzą. Fotkę wstawię jak tylko znajdę jakieś dobre bateria. Ogólnie mi się to podoba ale nie mnie oceniać swoje pomysły bo sam bym oceniał na 10/10.... NO to fotkę dam później jak już pisałem. Postanowiłem również że zmienię koncepcje malowanie Scani na prostsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Popraw zdjęcie wsadź na inny serwer, ponieważ z tego co dajesz z tej stronki od razu jest jakaś blokada miałem to kiedyś. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 26 Października 2008 Autor Share Napisano 26 Października 2008 Poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 26 Października 2008 Autor Share Napisano 26 Października 2008 Mówiłem ze fotki dam to no daję: Do zrobienia otworów w deklach użyłem wiertła 0,5mm Kupione w Castoramie, wiertło jest tak fajnie a plastik tak miękki ze spokojnie otwór można zrobić trzymając wiertło w palcach i nim pokręcać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Kapitalnie Ci to wszystko wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 no kolorystycznie to bardzo ładnie wyglada. czyli nie bedziesz robił okablowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 26 Października 2008 Autor Share Napisano 26 Października 2008 Okablowanie właśnie powstaje będą przewody wysokiego ciśnienia i jakieś kabelki..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Truckerek93 masz zamiar robic okablowanie jeśli tak to masz jakies ciekawe fotki ?.Ja w swojej maluje silnik na błękitny natomiast pokrywy będą srebrne zastanawiam sie czy nie pomalować skrzyni na żółto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 26 Października 2008 Autor Share Napisano 26 Października 2008 Fotek nie mam sugeruje się tym co pokazał Jarek S w swoim temacie... Do do pomysły na kolory są bardzo fajne.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikey Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 Wow silnik naprawdę ekstra! Kolory dobrane optymalnie no i czystość wykonania z górnej półki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 26 Października 2008 Share Napisano 26 Października 2008 No tak, ale nie zgodne w ogóle z oryginałem... Jeżeli robisz w 100% tą Stefan Huber Longline, to ona nie ma silnika w barwach na Twoje "widzi mi się", tylko w barwach fabrycznych Scanii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Wszystko ładnie,fajnie, ale napisze to samo co Wojtek, że jak już coś robić to zgodne i żeby silnik był taki jak tam. Chyba, że tylko bierzesz samo malowanie z Scanii Huber, a reszta swoje pomysły. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Października 2008 Autor Share Napisano 27 Października 2008 I tak i nie, szukałem malowania silnika od tej scanii , ale nie znalazłem wiec pomalowałem ja o tak, I "fikcyjny" będzie tylko silnik , bo fotki wnętrza znalazłem słabe ale lepsze to niż nic. P.S kolory fabryczne, jakie to kolory , szare, czarne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 szary, czarny i srebrny a fotek tej Scanii jest od groma... i szczegółów i z zewnątrz, wystarczy tylko poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Trucknology Tyle że trzeba umieć a ja nie potrafię ,mówić że jest dużo to każdy może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Października 2008 Autor Share Napisano 27 Października 2008 Właśnie myślisz ze jestem na tyle głupi zęby nie szukać fotek tylko robić na na swoje " widzi misie", jeżeli myślisz ze nie szukałem to jesteś w błędzie, P.S możesz pokazać mi fotkę silnika akurat od tej scani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi