Skocz do zawartości

Scania 164L 580 V8 6x4 "Stefan Huber den Scania Longlin

Truckerek93

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 252
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Ja pasków malował nie będę, będą to kalkomanie. Ale nie ma jak budująca, opina kolegów z forum.

truckman jak będę robił zakupy to napisze do ciebie ale nie będzie to wcześniej niż w październiku.

Mały updejt:

Pomalowany silnik na żółto (Revell 12)

dsc05319hz1.jpg

dsc05318bv6.jpg

dsc05320to3.jpg

I pomalowana skrzynia biegów na czerwono (Revell 34)

dsc05321st8.jpg

dsc05322ku0.jpg

A tak wygląda całość.

dsc05317ai8.jpg

Fotki robione przed chwilą. Są jakie są. Osobiście podoba mi się efekt pomalowania. Lepsze foty może dzisiaj?

fajny pomysl, ladnie to wyglada tylko silnik masz nie domalowany z tylu z prawej strony zaraz przed łaczeniem ze skrzynia i z przodu tam gdzie sa po bokach wystajace łapy łaczace silnik z ramą...a tak to suuuuper.

• 1 month later...

Witam, dawno się tu nic nie działo, A wiec sinik jest już pomalowany i złożony w 90% ( brak kabelków) I teram mam pytanie dotyczące przewodów wysokiego ciśnienia. Czy powie mi ktoś ja dobrze ułożyć te przewody, ponieważ ja się męczę już 2 dzień i nie wychodzą. Fotkę wstawię jak tylko znajdę jakieś dobre bateria. Ogólnie mi się to podoba ale nie mnie oceniać swoje pomysły bo sam bym oceniał na 10/10.... NO to fotkę dam później jak już pisałem.

Postanowiłem również że zmienię koncepcje malowanie Scani na prostsze. lkw_scania_longline01_01.jpg

Mówiłem ze fotki dam to no daję:

dsc05352nc2.jpg

dsc05354iu3.jpg

dsc05355fl0.jpg

Do zrobienia otworów w deklach użyłem wiertła 0,5mm Kupione w Castoramie, wiertło jest tak fajnie a plastik tak miękki ze spokojnie otwór można zrobić trzymając wiertło w palcach i nim pokręcać.

Wszystko ładnie,fajnie, ale napisze to samo co Wojtek, że jak już coś robić to zgodne i żeby silnik był taki jak tam. Chyba, że tylko bierzesz samo malowanie z Scanii Huber, a reszta swoje pomysły.

Pozdrawiam,eKrystian

I tak i nie, szukałem malowania silnika od tej scanii , ale nie znalazłem wiec pomalowałem ja o tak, I "fikcyjny" będzie tylko silnik , bo fotki wnętrza znalazłem słabe ale lepsze to niż nic.

P.S kolory fabryczne, jakie to kolory , szare, czarne??

Właśnie myślisz ze jestem na tyle głupi zęby nie szukać fotek tylko robić na na swoje " widzi misie", jeżeli myślisz ze nie szukałem to jesteś w błędzie,

P.S możesz pokazać mi fotkę silnika akurat od tej scani?