kowal76 Napisano 30 Grudnia 2023 Napisano 30 Grudnia 2023 Model rewelacja. Chciałbym robić tak piękne modele, ale raczej niedoczekanie moje :). 1 Cytuj
MAREK74 Napisano 8 Kwietnia 2024 Autor Napisano 8 Kwietnia 2024 Uzupełnienie galerii. Podjąłem decyzję, by podziałać w temacie limuzynki. Długo to trwało, bo nie wiedziałem jak ugryźć temat. Dorobiłem imitacje szyn w burtach kadłuba, w których osadziłem szybkę, a sam element wytłoczyłem. Oryginalna szybka posłużyła jako wzór do kopyta. Jednocześnie chciałbym nadmienić, że na XIII Festiwalu Kultury Modelarskiej w Olsztynie pewni mili ludzie zauważyli tego Jaka wśród innych modeli i zostawili podarki. Dziękuję. 12 Cytuj
barszczo Napisano 8 Kwietnia 2024 Napisano 8 Kwietnia 2024 Limuzynka piękna, szacun za podjęcie wyzwania. Super jest ten Jaczek . 1 Cytuj
greatgonzo Napisano 13 Kwietnia Napisano 13 Kwietnia Fajnie, że zagadałeś w Olsztynie, bo przegapiłem tę poprawkę limuzyny, a jest świetna. Mnie pierwotnie nawet nie chodziło o brak mechanizacji, bo to jest jakaś tam decyzja modelarza, gdzie postawi sobie ścianę. Limuzyna byłą ciepnięta na kadłub, wyraźnie do niego nie pasując i drastycznie zaniżając wartość modelu, przez efekt niedoróbki widocznej na pierwszy rzut oka. Takie niedociągnięcie działa na widza bardziej niż jego (niedociągnięcia) rzeczywista wartość. Teraz jest mistrz! 1 Cytuj
MAREK74 Napisano 13 Kwietnia Autor Napisano 13 Kwietnia Cieszę się, że udało się w Olsztynie zamienić kilka słów. Jeżeli chodzi o Jaka, to wytknięcie błędu doprowadziło do przesunięcia "ściany", o której pisałeś, trochę dalej i dobrze się stało. Nie poprawiając tego błędu widziałbym go za każdym razem patrząc na ten model. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi