TomaszDudek Napisano 23 Października 2008 Share Napisano 23 Października 2008 voseba No wiem otym doskonale tylko mam problem z dokumentacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 23 Października 2008 Autor Share Napisano 23 Października 2008 po wypowiedziach kolegi voseba postanowiłem zrobić nowy zbiornik myślę że daje rade dodatkowa skrzyneczka i nowa miska olejowa a jeżeli chodzi o dokumentacje to poszukaj sobie na allegro czy ktoś z twojej okolicy nie chce sprzedać takiego volva, zadzwoń, dogadaj się z gościem, myślę ze nie będzie problemu jak powiesz, o co chodzi. Ogólnie ludzie dziwnie się patrzą, zwłaszcza jak się jedzie 150km, ale nie robią problemu:) ja aż taki hardcorowy nie jestem żeby śmigać 150 km aby zrobić fotki wystarczy ze przejdę się 15 min do Volva. Tylko trochę czasu brakuje w ciągu dnia a wieczorem nie ma po co iść (najprawdopodobniej wybiorę się w sobotę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 24 Października 2008 Share Napisano 24 Października 2008 tak wiec sam nie wiem ale może koledzy maja jakieś zdjęcia oryginalnego mocowania wystarczy ze przejdę się 15 min do Volva Ręce opadają. Odechciewa się publikować w internecie jakiejkolwiek dokumentacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 13 Listopada 2008 Autor Share Napisano 13 Listopada 2008 Zdjęcia volva zrobione ale jedyne co ostatnio zrobiłem to dałem podkład na kabinę zderzak i osłony naczepy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raben Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Jak na razie wszystko wygląda super. Czekamy na dalsze postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 asc_driver Obserwuję warsztat z zainteresowaniem mój volvo na razie w pudle zimuje bo pomalować coś trzeba a ja na razie niemam na to weny. Mam pytanko odnośnie naczepy czy istnieje możliwość zrobienia jej bez tych dolnych spojlerów oglądając instrukcję chyba jest taka mozliwośc bo pod spodem jest wszystko tylko mam wątpliwości co do tylnych świateł jak je zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Teoretycznie się da. Sam składałem tą naczepę. Światła, sam musiał by wykombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 13 Listopada 2008 Share Napisano 13 Listopada 2008 Truckerek93 A w jakiś sposób zaadaptować te ze spojlera się da ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Raczej nie, bo z tyłu jest to dość duży kawałek, może jakoś wyjść to przerobił ale nie wiem jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 23 Listopada 2008 Autor Share Napisano 23 Listopada 2008 tak wiec volvo nabiera kolorków pierwsza warstwa żółtego i takie tam skrócone piasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 2 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 2 Grudnia 2008 i kolejne 2 skromne fotki tym razem zbiornik jest prawie gotowy zostało dorobić korek i smok a tu już przymiarka na ramie w razie co mówić co jest nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 2 Grudnia 2008 Share Napisano 2 Grudnia 2008 Witam, zbiornik wygląda super nalerzy sie duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 22 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2008 Swięta się zbliżają a co za tym idzie mam więcej czasu. brak weny do kabiny i ramy zaowocowały pracą na wnętrzem, początkowo miałem wymienic tylko fotele, niestety jakoś nie pasowały mi wyra italalerki a zwłaszcza dolne, wiec poszły pod nóż. wzoruje się na takim zdjęciu powstało: fotele od dafa co sądzicie o wykonaniu z rozłożonym stolikiem?? czy forumowicze się zrazili do mnie po małej (jak by to nazwać) sprzeczce z kolegą voseba bo mam wrażenie ze mój temat omijany jest szerokim łukiem . pozdrawiam uwagi mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Podoba mi się pomysł z leżankami Tylko nie podobają mi się te głośniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orfeusz Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Trochę kijowo pomalowałeś nawiew przy podszybiu obawiam się że będzie to widoczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Dla mnie perfekcja , zresztą jak w wiekszości u ciebie wykonywanych modeli . Mam nadzieje ze malowanie to wersja "beta" ;p , te drewniane elementy nawet fajnie wygladaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 22 Grudnia 2008 Share Napisano 22 Grudnia 2008 Te brązowe obwódki dywaników podłogowych średnio wyglądają (pomysł fajny, wykonanie trochę gorsze). Elementy "drewniane" deski rozdzielczej tez by się przydało wyretuszować (gdzie niegdzie niedomalowane). Reszta si. Podoba mi się, że dorabiasz te leżanki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Wszystko jest super, popraw tylko te głośniki, a będzie malina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 czy forumowicze się zrazili do mnie po małej (jak by to nazwać) sprzeczce z kolegą voseba bo mam wrażenie ze mój temat omijany jest szerokim łukiem . a my sie sprzeczalismy? gdzie? kiedy? ja nic nie pamietam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Tak jak wymieniono wyżej malowanie głośników i obwódki dywaników do poprawienia. Drewniane wstawki - pomysł w dechę :P . Czekam na kolejne postępy w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Grudnia 2008 Share Napisano 23 Grudnia 2008 Moim zdaniem wstawki drewniane nie przypominaja drewna Mogłeś pomalowac je najpierw na zółto, nastepnie zaznaczyć ciemnym kolorem fakturę słojów i na koniec prysnąć clear orange. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Moim zdaniem wstawki drewniane nie przypominaja drewna Mogłeś pomalowac je najpierw na zółto, nastepnie zaznaczyć ciemnym kolorem fakturę słojów i na koniec prysnąć clear orange. Zgadzam sie z mistrzem ale zrobisz jak będziesz chciał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 Sorrki że się jeszcze spytam Z czego wykonałeś pasy bezpieczeństwa ? Bo nawet dość ciekawie wyglądają ,i z pewnością urozmaicają wnętrze kabiny Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asc_driver Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2009 prace nad drewnianym wstawkami trwają i stosuje się do rady kolegi Tornado a co do pasów to wykonane są ze zgniecionej cyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian77 Napisano 6 Stycznia 2009 Share Napisano 6 Stycznia 2009 No zazdroszczę inwencji i chęci do wprowadzania zmian. Ja przy swoim nie mogę ogarnąć seryjnego zestawu. Ale też się przyczepię do malowania głośników i dywaników. Ja sam jeszcze do malowania nie doszedłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi