adamkijak Napisano 7 Stycznia 2024 Napisano 7 Stycznia 2024 Witam wszystkich w końcu dotarłem do końca tego projektu, jak wyszedł to widać, jak mam być szczery to nie jestem w 100% zadowolony i nie mam już motywacji żeby cokolwiek dodawać i poprawić. Jest jak jest, czy można było lepiej?, jasne że tak. Zestaw to Trumpeter M920 z naczepa M870, a naczepie M987, pomalowane Akrylami Tamki, wash olejny i co nieco pigmentów których naprawdę nie lubię. 12 Cytuj
adamkijak Napisano 7 Stycznia 2024 Autor Napisano 7 Stycznia 2024 1 godzinę temu, Konrad-Ciba napisał: Na półce pewnie robi wrażenie. Pasuje do reszty 4 Cytuj
Erni Napisano 7 Stycznia 2024 Napisano 7 Stycznia 2024 Ciekawy zestaw , tylko mam pytanka. Dlaczego w cysternie sa otwarte drzwi? Pod kołami przydałyby sie klocki blokujące, bo z tego co widzę ma jeden pas mocujący i wygląda jak przywiązany pies pod sklepem. Koła aż proszą się o brud , naprawdę pobrudzenie kół to chwila roboty a efekt super. Fajna kolekcja bydlaków. Cytuj
seven up Napisano 7 Stycznia 2024 Napisano 7 Stycznia 2024 Super zestaw. Jedynie do czego bym się przyczepił to realizm , mocowanie cysterny do naczepy a zwłaszcza przednie mocowanie. Nie ma racji bytu takie połączenie. Jeśli puszcza łańcuchy z tyłu to cysterka zjedzie. Ale to szczegół. Ogólnie jestem pod wrażeniem. Dobra robota. Cytuj
adamkijak Napisano 7 Stycznia 2024 Autor Napisano 7 Stycznia 2024 Hej Wzorowałem się na tym zdjęciu i z tego co widzę to są tylko pasy mocujące z przodu i po środku, na początku były ale wyglądała to jakoś nie tego więc kierując się tylko wyobraźnią dodałem łańcuchy z tyłu. Cysterna ma otwarte drzwi bo dodałem/wyskrobalem przedział z pompą, to w innym wątku. Staralem się pobrudzić koła, dodałem pigmenty w bieżnik ale jak małym być szczery to zawsze znikają i robota do dupy: Cytuj
Jery Napisano 7 Stycznia 2024 Napisano 7 Stycznia 2024 Modele efektowne, te trzy z galerii (ciągnik, naczepa i cysterna), jak i te w gablotkach . Dla mnie przykurzenie kół jest OK, może poza tym zapasem na cysternie które jest tak samo zakurzone jak jezdne, a na zdjęciu widać że jest wyraźnie czystsze. Pozdrawiam. Cytuj
Endrju Napisano 8 Stycznia 2024 Napisano 8 Stycznia 2024 Świetny model. Mi się bardzo podoba. Czy model można było zrobić lepiej? Zawsze można. Ale to nie powód do frustracji. Odwaliłeś kawał dobrej roboty i tego się trzymaj. Co do brakujących podstawek to mi to się również zdarza że w ocenie pewnych sytuacji kieruje się zbytnio logiką. A jak stare powiedzenie mówi, że tam gdzie się zaczyna wojsko kończy się logika. A na wojnie, bo ten pojazd to chyba z okresu wojennego, problem komplikuje się do kwadratu. Te podstawki mogły gdzieś zaginąć i w warunkach wojennych ten pojazd pewnie by pojechał w takim stanie i na pewno żandarmeria z tego powodu by go nie zatrzymała. Poza tym. Czy za kierownicą siedzi kierowca? Nie. Poszedł szukać podstawek. 1 Cytuj
makinen Napisano 10 Stycznia 2024 Napisano 10 Stycznia 2024 Mogę poprosić nr farby piaskowej, którą wykorzystałeś? Cytuj
adamkijak Napisano 10 Stycznia 2024 Autor Napisano 10 Stycznia 2024 1 godzinę temu, makinen napisał: Mogę poprosić nr farby piaskowej, którą wykorzystałeś? Bazowa to XF59, potem rozjaśniam dodając XF57 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi