adamkijak Napisano 7 Stycznia Share Napisano 7 Stycznia Witam wszystkich w końcu dotarłem do końca tego projektu, jak wyszedł to widać, jak mam być szczery to nie jestem w 100% zadowolony i nie mam już motywacji żeby cokolwiek dodawać i poprawić. Jest jak jest, czy można było lepiej?, jasne że tak. Zestaw to Trumpeter M920 z naczepa M870, a naczepie M987, pomalowane Akrylami Tamki, wash olejny i co nieco pigmentów których naprawdę nie lubię. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad-Ciba Napisano 7 Stycznia Share Napisano 7 Stycznia Na półce pewnie robi wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 7 Stycznia Autor Share Napisano 7 Stycznia 1 godzinę temu, Konrad-Ciba napisał: Na półce pewnie robi wrażenie. Pasuje do reszty 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 7 Stycznia Share Napisano 7 Stycznia Ciekawy zestaw , tylko mam pytanka. Dlaczego w cysternie sa otwarte drzwi? Pod kołami przydałyby sie klocki blokujące, bo z tego co widzę ma jeden pas mocujący i wygląda jak przywiązany pies pod sklepem. Koła aż proszą się o brud , naprawdę pobrudzenie kół to chwila roboty a efekt super. Fajna kolekcja bydlaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seven up Napisano 7 Stycznia Share Napisano 7 Stycznia Super zestaw. Jedynie do czego bym się przyczepił to realizm , mocowanie cysterny do naczepy a zwłaszcza przednie mocowanie. Nie ma racji bytu takie połączenie. Jeśli puszcza łańcuchy z tyłu to cysterka zjedzie. Ale to szczegół. Ogólnie jestem pod wrażeniem. Dobra robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 7 Stycznia Autor Share Napisano 7 Stycznia Hej Wzorowałem się na tym zdjęciu i z tego co widzę to są tylko pasy mocujące z przodu i po środku, na początku były ale wyglądała to jakoś nie tego więc kierując się tylko wyobraźnią dodałem łańcuchy z tyłu. Cysterna ma otwarte drzwi bo dodałem/wyskrobalem przedział z pompą, to w innym wątku. Staralem się pobrudzić koła, dodałem pigmenty w bieżnik ale jak małym być szczery to zawsze znikają i robota do dupy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jery Napisano 7 Stycznia Share Napisano 7 Stycznia Modele efektowne, te trzy z galerii (ciągnik, naczepa i cysterna), jak i te w gablotkach . Dla mnie przykurzenie kół jest OK, może poza tym zapasem na cysternie które jest tak samo zakurzone jak jezdne, a na zdjęciu widać że jest wyraźnie czystsze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 8 Stycznia Share Napisano 8 Stycznia Świetny model. Mi się bardzo podoba. Czy model można było zrobić lepiej? Zawsze można. Ale to nie powód do frustracji. Odwaliłeś kawał dobrej roboty i tego się trzymaj. Co do brakujących podstawek to mi to się również zdarza że w ocenie pewnych sytuacji kieruje się zbytnio logiką. A jak stare powiedzenie mówi, że tam gdzie się zaczyna wojsko kończy się logika. A na wojnie, bo ten pojazd to chyba z okresu wojennego, problem komplikuje się do kwadratu. Te podstawki mogły gdzieś zaginąć i w warunkach wojennych ten pojazd pewnie by pojechał w takim stanie i na pewno żandarmeria z tego powodu by go nie zatrzymała. Poza tym. Czy za kierownicą siedzi kierowca? Nie. Poszedł szukać podstawek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Stycznia Share Napisano 10 Stycznia Mogę poprosić nr farby piaskowej, którą wykorzystałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 10 Stycznia Autor Share Napisano 10 Stycznia 1 godzinę temu, makinen napisał: Mogę poprosić nr farby piaskowej, którą wykorzystałeś? Bazowa to XF59, potem rozjaśniam dodając XF57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi