Razloo Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia (edytowane) Witam. Mam na imię Radek i wrociłem do modelarstwa po 13 latach Tak sobie poradziłem po powrocie. Nie jest to jakiś wypas ale jak na gościa co maluje bez areografu .... :)) Edytowane 17 Stycznia przez Razloo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia Merkava wygląda zdecydowanie lepiej..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razloo Napisano 17 Stycznia Autor Share Napisano 17 Stycznia Dziękuję. Bradley był pierwszy po takiej przerwie Teraz już będzie coraz lepiej :)....chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia Ta merkava jest malowana pędzlem ? Dobrze zrozumiałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia Jak na powrót, całkiem nieżle. Merkava - jak powyżej, zmalowana świetnie, znacznie lepsza niz Bradley. Z uwag: strasznie Cię poniosło z ta rdzą, spójrz na zdjęcia referencyjne, to już nie te powłoki, nie znajdziesz rdzy na współczesnych pojazdach. Brak natomiast choć trochę kurzu na kołach. Plecaki bym w ogóle wywalił lub zostawił zielone, nie przypominają żadnego kamuflażu z ODS. I na koniec wisienka (śmieję się, bo sam zrobiłem kiedyś tego babola) - obicia na... plastikowym kanistrze na wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 17 Stycznia Share Napisano 17 Stycznia Merkava całkiem, całkiem.... Obicia rób nie tylko na wyoblonych częściach kadłuba czy załamaniach płaszczyzn, na płaskim też się mogą zdarzyć Plecaki faktycznie trochę odkurz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razloo Napisano 17 Stycznia Autor Share Napisano 17 Stycznia 2 godziny temu, WPR napisał: Ta merkava jest malowana pędzlem ? Dobrze zrozumiałem? Tak dokladnie aerograf dopiero nabylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razloo Napisano 17 Stycznia Autor Share Napisano 17 Stycznia 1 godzinę temu, kryspacz napisał: Jak na powrót, całkiem nieżle. Merkava - jak powyżej, zmalowana świetnie, znacznie lepsza niz Bradley. Z uwag: strasznie Cię poniosło z ta rdzą, spójrz na zdjęcia referencyjne, to już nie te powłoki, nie znajdziesz rdzy na współczesnych pojazdach. Brak natomiast choć trochę kurzu na kołach. Plecaki bym w ogóle wywalił lub zostawił zielone, nie przypominają żadnego kamuflażu z ODS. I na koniec wisienka (śmieję się, bo sam zrobiłem kiedyś tego babola) - obicia na... plastikowym kanistrze na wodę No tak troche ponioslo. Zapomnialem jak latwo wkopac sie z chippingiem gabka . Masz racje powinno byc duzo mniej rdzy ale gdzies przegladajac neta o pustynnej burzy czytalem ze w klimacie tamtejszym rdza wchodzila juz na elementy ktore mialy uszkodzona nawet pierwsza warstwe lakieru....ale tak za duzo i nie bylo juz odwrotu Na plecakach jest piasek... nic poza tym. A o kanistrze ze jest plastik yo dowiedzialem sie wlasnie od Ciebie. Dziekuje za cenna wiedze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WPR Napisano 18 Stycznia Share Napisano 18 Stycznia 16 godzin temu, Razloo napisał: Tak dokladnie aerograf dopiero nabylem No to na Merkavie bardzo dobrze Ci wyszło. A z ciekawości jakich farb używałeś do malowania pędzlem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razloo Napisano 18 Stycznia Autor Share Napisano 18 Stycznia Ogólnie to Tamiya na wet palecie ale akurat Merkavę robiłem AK 3 Gen Acrylics i powiem że świetnie kryją. Lekko wodą i nie ma śladu po włosiu pędzla. Dokładnie tym zestawem AK 11705 3G PLASTIC BRIEFCASE 120 AFV COLORS SET Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GreGG24 Napisano 19 Stycznia Share Napisano 19 Stycznia W dniu 17.01.2024 o 08:55, Razloo napisał: Witam. Mam na imię Radek i wrociłem do modelarstwa po 13 latach Tak sobie poradziłem po powrocie. Nie jest to jakiś wypas ale jak na gościa co maluje bez areografu .... :)) Rydwan fajnie wyszedł, choć kolor nie do końca koszerny No i rdza w tamtym klimacie rzadko się pokazuje, raczej bym zrobił zadrapania farby i ogólne kurzenie, tego nigdy nie za wiele, bo tam czołgów się nie myje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi