Razloo Posted January 17, 2024 Share Posted January 17, 2024 (edited) Witam. Mam na imię Radek i wrociłem do modelarstwa po 13 latach Tak sobie poradziłem po powrocie. Nie jest to jakiś wypas ale jak na gościa co maluje bez areografu .... :)) Edited January 17, 2024 by Razloo 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandrivecs Posted January 17, 2024 Share Posted January 17, 2024 Merkava wygląda zdecydowanie lepiej..! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razloo Posted January 17, 2024 Author Share Posted January 17, 2024 Dziękuję. Bradley był pierwszy po takiej przerwie Teraz już będzie coraz lepiej :)....chyba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WPR Posted January 17, 2024 Share Posted January 17, 2024 Ta merkava jest malowana pędzlem ? Dobrze zrozumiałem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kryspacz Posted January 17, 2024 Share Posted January 17, 2024 Jak na powrót, całkiem nieżle. Merkava - jak powyżej, zmalowana świetnie, znacznie lepsza niz Bradley. Z uwag: strasznie Cię poniosło z ta rdzą, spójrz na zdjęcia referencyjne, to już nie te powłoki, nie znajdziesz rdzy na współczesnych pojazdach. Brak natomiast choć trochę kurzu na kołach. Plecaki bym w ogóle wywalił lub zostawił zielone, nie przypominają żadnego kamuflażu z ODS. I na koniec wisienka (śmieję się, bo sam zrobiłem kiedyś tego babola) - obicia na... plastikowym kanistrze na wodę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lipstein Posted January 17, 2024 Share Posted January 17, 2024 Merkava całkiem, całkiem.... Obicia rób nie tylko na wyoblonych częściach kadłuba czy załamaniach płaszczyzn, na płaskim też się mogą zdarzyć Plecaki faktycznie trochę odkurz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razloo Posted January 17, 2024 Author Share Posted January 17, 2024 2 godziny temu, WPR napisał: Ta merkava jest malowana pędzlem ? Dobrze zrozumiałem? Tak dokladnie aerograf dopiero nabylem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razloo Posted January 17, 2024 Author Share Posted January 17, 2024 1 godzinę temu, kryspacz napisał: Jak na powrót, całkiem nieżle. Merkava - jak powyżej, zmalowana świetnie, znacznie lepsza niz Bradley. Z uwag: strasznie Cię poniosło z ta rdzą, spójrz na zdjęcia referencyjne, to już nie te powłoki, nie znajdziesz rdzy na współczesnych pojazdach. Brak natomiast choć trochę kurzu na kołach. Plecaki bym w ogóle wywalił lub zostawił zielone, nie przypominają żadnego kamuflażu z ODS. I na koniec wisienka (śmieję się, bo sam zrobiłem kiedyś tego babola) - obicia na... plastikowym kanistrze na wodę No tak troche ponioslo. Zapomnialem jak latwo wkopac sie z chippingiem gabka . Masz racje powinno byc duzo mniej rdzy ale gdzies przegladajac neta o pustynnej burzy czytalem ze w klimacie tamtejszym rdza wchodzila juz na elementy ktore mialy uszkodzona nawet pierwsza warstwe lakieru....ale tak za duzo i nie bylo juz odwrotu Na plecakach jest piasek... nic poza tym. A o kanistrze ze jest plastik yo dowiedzialem sie wlasnie od Ciebie. Dziekuje za cenna wiedze 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WPR Posted January 18, 2024 Share Posted January 18, 2024 16 godzin temu, Razloo napisał: Tak dokladnie aerograf dopiero nabylem No to na Merkavie bardzo dobrze Ci wyszło. A z ciekawości jakich farb używałeś do malowania pędzlem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razloo Posted January 18, 2024 Author Share Posted January 18, 2024 Ogólnie to Tamiya na wet palecie ale akurat Merkavę robiłem AK 3 Gen Acrylics i powiem że świetnie kryją. Lekko wodą i nie ma śladu po włosiu pędzla. Dokładnie tym zestawem AK 11705 3G PLASTIC BRIEFCASE 120 AFV COLORS SET Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GreGG24 Posted January 19, 2024 Share Posted January 19, 2024 W dniu 17.01.2024 o 08:55, Razloo napisał: Witam. Mam na imię Radek i wrociłem do modelarstwa po 13 latach Tak sobie poradziłem po powrocie. Nie jest to jakiś wypas ale jak na gościa co maluje bez areografu .... :)) Rydwan fajnie wyszedł, choć kolor nie do końca koszerny No i rdza w tamtym klimacie rzadko się pokazuje, raczej bym zrobił zadrapania farby i ogólne kurzenie, tego nigdy nie za wiele, bo tam czołgów się nie myje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts