awiatik Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia Czas na warsztat z Wielkiej Wojny. Po długim zastanawianiu się co wybrać, ostatecznie padło na ten niezwykle ciekawy, no i nietypowy aparat latający. cdn.... 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia Moja teza o chowie wsobnym wyspiarzy kolejny raz się potwierdza. Brytyjskie maszyny to tzw. ciekawa uroda Powodzenia! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 31 Stycznia Share Napisano 31 Stycznia taki wygląd to przemyślana strategia ----> nieprzyjacielowi na sam widok ręce opadają i nie ma jak strzelać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Lutego Share Napisano 1 Lutego Dopracowany zestaw, tylko 500 elementów . Spoglądam, bo ciekawostka spora . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 1 Lutego Autor Share Napisano 1 Lutego 8 godzin temu, kozborn napisał: Moja teza o chowie wsobnym wyspiarzy kolejny raz się potwierdza. Brytyjskie maszyny to tzw. ciekawa uroda Powodzenia! Fakt urodny on ci jest. Takie czasy ciekawe to były. 8 godzin temu, M.A.V. napisał: taki wygląd to przemyślana strategia ----> nieprzyjacielowi na sam widok ręce opadają i nie ma jak strzelać... Przez moment to pewnie się zastanowił co to za dziwadło. 40 minut temu, barszczo napisał: Dopracowany zestaw, tylko 500 elementów . Spoglądam, bo ciekawostka spora . Dokładnie to.....499. A tak całkiem serio to całość wygląda całkiem przyjemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 1 Lutego Share Napisano 1 Lutego Tak przy okazji. Zainspirowany po jednym z warsztatów kupiłem sobie Avię BH.10 z KP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 1 Lutego Autor Share Napisano 1 Lutego 37 minut temu, Sjmport napisał: Tak przy okazji. Zainspirowany po jednym z warsztatów kupiłem sobie Avię BH.10 z KP Budowałem tutaj BH-11. W magazynku czeka kilka BH-9, 10 .,11..... lubię te czeskie samolociki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 1 Lutego Share Napisano 1 Lutego 2 godziny temu, awiatik napisał: Budowałem tutaj BH-11. W magazynku czeka kilka BH-9, 10 .,11..... lubię te czeskie samolociki. Dlatego wybrałem BH.10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 3 Lutego Autor Share Napisano 3 Lutego Szlifowanie elementów , oraz nawiercanie i poprawianie istniejących otworów. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 5 Lutego Share Napisano 5 Lutego O, widzę wreszcie brakujące 450 elementów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 6 Lutego Autor Share Napisano 6 Lutego 15 godzin temu, kozborn napisał: O, widzę wreszcie brakujące 450 elementów Masz na myśli tę blaszkę? Fakt, kilkanaście części z niej będzie użyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego W dniu 31.01.2024 o 20:49, awiatik napisał: Czas na warsztat z Wielkiej Wojny. Po długim zastanawianiu się co wybrać, ostatecznie padło na ten niezwykle ciekawy, no i nietypowy aparat latający. cdn.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego Czy masz jakąś dokumentację do tego samolotu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 6 Lutego Autor Share Napisano 6 Lutego 34 minuty temu, DobreMzimu napisał: Czy masz jakąś dokumentację do tego samolotu? Tylko to co w necie: kilka zdjęć i mały rysunek 3 view . Szału nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 6 Lutego Share Napisano 6 Lutego Czekam na fotki z budowy. Mnie trochę krwi napsuł (czasami na własna prośbę sobie sam psułem). Olinowanie trzeba trochę wymyślać - ciekaw jestem czego Ty dopatrzysz się na fotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 7 Lutego Autor Share Napisano 7 Lutego 11 godzin temu, Kon_Bar napisał: Czekam na fotki z budowy. Mnie trochę krwi napsuł (czasami na własna prośbę sobie sam psułem). Olinowanie trzeba trochę wymyślać - ciekaw jestem czego Ty dopatrzysz się na fotkach Aby mi za dużo tej krwi nie napsuł, próbuję w miarę sensownie rozłożyć cały proces budowy. No i trochę zabawy będzie z naciągami. Zdjęcia są takie sobie, ale coś tam widać i mam zagwozdkę co do kolorystyki niektórych elementów: wąski pasek blachy przed silnikiem, kratownicy kadłuba. Jak nie uda się tego rozkminić, będzie wszystko zrobione tak jak w instrukcji modelu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DobreMzimu Napisano 7 Lutego Share Napisano 7 Lutego 7 godzin temu, awiatik napisał: Aby mi za dużo tej krwi nie napsuł, próbuję w miarę sensownie rozłożyć cały proces budowy. No i trochę zabawy będzie z naciągami. Zdjęcia są takie sobie, ale coś tam widać i mam zagwozdkę co do kolorystyki niektórych elementów: wąski pasek blachy przed silnikiem, kratownicy kadłuba. Jak nie uda się tego rozkminić, będzie wszystko zrobione tak jak w instrukcji modelu.... Czy belki łączące kadłub z usterzeniem były drewniane? Są chyba zbyt cienkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 18 Lutego Autor Share Napisano 18 Lutego W dniu 7.02.2024 o 15:51, DobreMzimu napisał: Czy belki łączące kadłub z usterzeniem były drewniane? Są chyba zbyt cienkie. Tego nie wiem.....ale pewnie były metalowe. Na dzisiaj wygląda wszystko tak jak na zdjęciu. Wszystko pomalowane i przygotowane do montażu końcowego....a zanim to nastąpi zostaną nałożone kalki na gondolę kadłuba, po sklejeniu w całość było by to problematyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego 4 godziny temu, awiatik napisał: Tego nie wiem.....ale pewnie były metalowe. Na dzisiaj wygląda wszystko tak jak na zdjęciu. Wszystko pomalowane i przygotowane do montażu końcowego....a zanim to nastąpi zostaną nałożone kalki na gondolę kadłuba, po sklejeniu w całość było by to problematyczne. Muszę spytać: jakiego kleju używasz jeśli części już pomalowane? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 18 Lutego Autor Share Napisano 18 Lutego 3 minuty temu, Sjmport napisał: Muszę spytać: jakiego kleju używasz jeśli części już pomalowane? Super glue gęsty,średni i rzadki, w zależności co i gdzie wklejam. A jak jest możliwość to miejsca klejone czyszczę z farby i wklejam na zwykły klej do plastiku. Ot tyle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjmport Napisano 18 Lutego Share Napisano 18 Lutego Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 25 Lutego Autor Share Napisano 25 Lutego Po dłuższej przerwie, czas coś podgonić prace przy Pembertonie.....czas na najtrudniejszy etap: montaż tego stwora w całość. Mam nadzieję że nie popełnię jakiegoś błędu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 27 Lutego Autor Share Napisano 27 Lutego Kolejna aktualizacja z montażu Pembertona Ależ to jest patyczak.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Lutego Share Napisano 27 Lutego Nie wygląda to źle w kwestii spasowania, ciekawy modelik . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 27 Lutego Autor Share Napisano 27 Lutego Spasowanie całkiem niezłe....tyle że pewne rzeczy bym wykonał inaczej...... puki co jest nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi