Jump to content

Mitsubishi Zero A6M3 Type 32, Eduard 1:48

DamianPoltorak
 Share

Recommended Posts

Czołem,

Udało mi się dzisiaj pstryknąć zdjęcia drugiej maszynie, a dokładnie na tapet wchodzi japońskie Zero od Eduarda, w wydaniu weekendowym. Wersja to A6M3 Type 32.

Model wpadł jako prezent od Mikołaja i tegoż samego dnia został rozpakowany, po dwóch miesiącach dojechał do mety.

Założyłem sobie że skleję czyste Zero, bez żadnych nadmiarowych obić i obtarć, bo takie właśnie mi się podoba. A jedyne zdjęcia tej maszyny jakie znalazłem w internecie pokazują że ten egzemplarz nie był za bardzo styrany pracą.

Model stanowi rozpoznanie bojem przed dwupakiem, który następny wezmę na warsztat.

Z dodatków do środka weszły pasy, i dodatkowe zegary w wydaniu Eduard Spacer oraz drukowane klapy do lądowania też od Eduarda.

Zapraszam do komentowania.

image.png.dcec883fee966bc5f53dea169cb880d4.png

IMG_20231230_192923291.jpg

IMG_20240207_125044636.jpg

IMG_20240207_125055778.jpg

IMG_20240207_125108760.jpg

IMG_20240207_125123413.jpg

IMG_20240207_125137762.jpg

IMG_20240207_125150742.jpg

IMG_20240207_125203969.jpg

IMG_20240207_125213328.jpg

IMG_20240207_125236332.jpg

Edited by DamianPoltorak
  • Like 11

Ładnie zrobiony, nie ma monotonii, bardzo mi się podoba.

Pulpety takie niejednorodnej barwy są - malowałeś? Bo chyba kalki są zupełnie gładkie?

Musiałem przespać warsztat jednakowoż...

1 godzinę temu, zaruk napisał:

Musiałem przespać warsztat jednakowoż...

Warsztatu nie przespałeś bo takowego nie było.

Co do hinomaru, to czysta zestawowa kalka, taką dziwną fakturę dostała po zdjęciu folii. Dodatkowo na końcu potraktowałem je farbą olejną żeby stonować całą powierzchnię.

Podoba się.

5 godzin temu, DamianPoltorak napisał:

Udało mi się dzisiaj pstryknąć zdjęcia

.. tylko dlaczego w jakimś pudełku?

Mam wątpliwości co do długich działek, jak pamiętam ta wersja miała krótkie. No chyba że coś pomyliłem. Właśnie też grzebie ten model z profipaka ,są krótkie.

35 minut temu, marek d napisał:

Podoba się.

.. tylko dlaczego w jakimś pudełku?

Mam wątpliwości co do długich działek, jak pamiętam ta wersja miała krótkie. No chyba że coś pomyliłem. Właśnie też grzebie ten model z profipaka ,są krótkie.

Przy następnej galerii postaram się o coś bardziej profesjonalnego 👍

A działka podmienimy! Dzięki za wskazówkę.

Hinomaru faktycznie "sztywnie" wyglądają, ale może da się jeszcze jakimś linerem podkreślić. Ogólnie Hampik  ładny, choć moim skromnym, prywatnym zdaniem niepotrzebnie podkreślałeś wszystkie łączenia blach silnika srebrem, trochę cukierkowo wygląda. Ale to tylko moje prywatne zdanie.