tomekk Napisano 19 Lutego Share Napisano 19 Lutego Dzień dobry Do kompletu samolotów lat 60-70 nie mogło zabraknąć z drugiej strony ówczesnej barykady samolotu F-4 Phantom. Na tę chwilę, moją opinia na temat zabawki tej firmy jak najbardziej pozytywna. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yachieku Napisano 20 Lutego Share Napisano 20 Lutego Hej! Popracuj nad doborem oświetlenia i tła do obiektów, bo szare na szarym z żółtym światłem powoduje, że ciężko ocenić efekt Twojej pracy. Detale kokpitu wydają się ok. Dojdą do tego kalki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 20 Lutego Autor Share Napisano 20 Lutego 2 godziny temu, Yachieku napisał: Hej! Popracuj nad doborem oświetlenia i tła do obiektów, bo szare na szarym z żółtym światłem powoduje, że ciężko ocenić efekt Twojej pracy. Detale kokpitu wydają się ok. Dojdą do tego kalki? Oświetlenie jest do kitu, to fakt, tło jest białe a wyszło szare. Nie będę robił kalkomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kelly9mm Napisano 23 Lutego Share Napisano 23 Lutego Robiłem nie tak dawno ich F-4D, bardzo fajne doświadczenie. Oprócz kalkomanii, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 19 Maja Autor Share Napisano 19 Maja Małe postępy. Podkłady do dalszych prac nad kamuflażem, oraz pod metaliki na ogonie i usterzeniu poziomym. Biały dół gotowy. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Maja Share Napisano 19 Maja Godzinę temu, tomekk napisał: Biały dół gotowy. Ale dół w kamuflażu SEA nie był biały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 19 Maja Autor Share Napisano 19 Maja 34 minuty temu, barszczo napisał: Ale dół w kamuflażu SEA nie był biały... To nie będzie Insignia White? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 19 Maja Share Napisano 19 Maja 8 minut temu, tomekk napisał: To nie będzie Insignia White? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 19 Maja Autor Share Napisano 19 Maja Dzięki, zrobimy poprawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Maja Share Napisano 19 Maja 10 minut temu, tomekk napisał: To nie będzie Insignia White? Insignia white na samolotach US Navy i Marines. W kamuflażu SEA spód w kolorze Light Grey FS36622. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 19 Sierpnia Autor Share Napisano 19 Sierpnia Kolory akrylowe położone. Jak dobrze wyschnie, zacznę działania destrukcyjne. Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Sierpnia Share Napisano 19 Sierpnia Bardzo ładnie, ale przejścia kolorów do poprawki. Powinny być zdecydowanie ostrzejsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 19 Sierpnia Autor Share Napisano 19 Sierpnia 42 minuty temu, barszczo napisał: Bardzo ładnie, ale przejścia kolorów do poprawki. Powinny być zdecydowanie ostrzejsze . Faktycznie, trzeba będzie poprawić. Dobrze że jestem na wczesnym etapie malunkowym. Technikę którą będę stosował to delikatne przecieranie farby akrylowej wilgotnym patyczkiem. Robiłem to już w Mi-24. Myślę, że dodatkowo jeszcze trzeba będzie rozjaśniać fragmenty kolorów (zaciek na wlocie powietrza koło sowy, zieleń na stateczniku pionowym. Robić to też akrylem na surowym kolorze bazowym, czy lakierami na gotowym lakierze bezbarwnym... Oliwkowe podmalunki na wlocie, stateczniku pionowym i po środku kadłuba będą na końcu malowane. Poniżej wzorzec. Zdjęcie z internetu, zamieszczone poglądowo. Zastanawiam się, czy miałby ktoś do odstąpienia taką białą sowę widoczną na wlocie powietrza ? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 20 Sierpnia Share Napisano 20 Sierpnia Chciałbym go kiedyś zrobić, ale ilość kalek eksploatacyjnych skutecznie mi ten zapał studzi. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 25 Sierpnia Autor Share Napisano 25 Sierpnia W dniu 19.08.2024 o 16:56, barszczo napisał: Bardzo ładnie, ale przejścia kolorów do poprawki. Powinny być zdecydowanie ostrzejsze . Poprawione. Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 25 Sierpnia Share Napisano 25 Sierpnia Jest o wiele lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 25 Sierpnia Share Napisano 25 Sierpnia Cześć! Na zdjęciu powyżej światło jest trochę śmieszne... Ale i tak widać, że teraz malowanie jest o wiele lepsze - granice kolorów są ostrzejsze, ale jednak nie totalnie ostre i to jest bardzo dobre. Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 26 Sierpnia Autor Share Napisano 26 Sierpnia 5 godzin temu, pmroczko napisał: Cześć! Na zdjęciu powyżej światło jest trochę śmieszne... Ale i tak widać, że teraz malowanie jest o wiele lepsze - granice kolorów są ostrzejsze, ale jednak nie totalnie ostre i to jest bardzo dobre. Życzę powodzenia w dalszych pracach i pozdrawiam Paweł Zdjęcie robocze. Zależało mi na pokazaniu poprawionych przejść kolorów. Dziękuję za opinie. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 13 Października Autor Share Napisano 13 Października Za czwartą poprawką uzyskałem efekt do dalszej pracy. Na to pójdzie gloss, a następnie będę rozjaśniał miejsca "wyblakłe". Chciałem w procesie przecierania dojść do efektu końcowego, ale nie bardzo się dało. Tomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano Sobota o 12:43 Autor Share Napisano Sobota o 12:43 Praca ukończona, zapraszam do galerii. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi