Ostach Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 (edytowane) Warsztat TUTAJ Witam. Jest to mój pierwszy czołg w 1:35 i pierwszy czołg od baaaaaardzo dawna, może jakichś 8 lat nawet. Model zrobiony do projektu grupowego Barwy Forum. Jest to model Dragona w 1:35. Zasadniczo nie poddany żadnym modyfikacjom. Spoza zestawu pochodzą tylko podmalowane nieco kartony kupione na allegro no i struny w roli anten. Model w całości malowany pędzlem. Farba bazowa: Revell 88, reszta to emalie i metalizery Model Master. Wash robiony mieszanką czarnego i brązowego Humbrola. O kalkach nie ma co pisać. No to chyba wszystko. Edit: Ah, no i kilka słów o zestawie. Trafiłem egzemplarz z ekstremalnie wygiętą płytą górną. Dała się wyprostować po zabiegach z suszarką. Generalnie spasowanie nie jest złe. Trochę śladów po wypychaczach ale nic czego by się nie usunęło. Plastik ok, dający się obrabiać. momentami trzeba było porzeźbić. Wnętrze biedne, lepiej tam nie zaglądać. Trochę błędów merytorycznych (nie poprawiałem w sumie), niejednoznaczna instrukcja, za to ładna fakturka powierzchni. Jak za cenę około 70zł model niezły ale to moje zdanie. Oto zdjęcia: Generalnie z modelu jestem zadowolony. Wiem, że kolor może trochę nie taki jak trzeba ale no trudno Parę miejsc jest nieposzpachlowanych jak trzeba - mea culpa - za mało riserczu. Pozdrawiam i zapraszam do komentowania. P.S. Pozwoliłem sobie pożyczyć logo projektu. Jak coś teges to skasuję Edytowane 28 Września 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Model jest taki jaki powinien być. Gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Bardzo przyjemny. Celowo nie pomalowałeś tylnych świateł? Co to ma być w tych kartonach? Chyba nie puszki z jedzeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 27 Września 2008 Autor Share Napisano 27 Września 2008 Bardzo przyjemny. Celowo nie pomalowałeś tylnych świateł?Co to ma być w tych kartonach? Chyba nie puszki z jedzeniem? Tak, celowo. Na wielu zdjęciach widziałem zapylone te światła - bądź zamalowane, nie widziałem dobrze. A no i osłony są źle przyklejone, tu zlamiłem, przyznaję się.Ano mają tam być puszki. Przynajmniej wg napisów. W jednym zrobiłem imitację tych puszek z ramek plastikowych. Wyszło jak wyszło. W jednym kartonie mają być bandaże (wg napisu). Jest tu jakiś błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 podoba mi się, fajnie przybrudzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Amis od lat 80ych używają MRE. Czas puszek i otwieracza P38 przeminął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenggeri Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Co to jest to MRE? A co do modelu to widać, że udany, fajnie zciorany. Ostach mocne wejście w pancerkę po przerwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Meat Ready (to) Eat - można zobaczyć np. na Allegro. Kartony z racjami MRE mają oczywiście inny kształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Oczywiście "Meal" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 Mi się podoba . Jak na pierwszy w tej skali to tylko pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 No ładny model, subtelnie obdrapany i ogólnie przyjemny dla oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 27 Września 2008 Share Napisano 27 Września 2008 super,dawno nie widzialem tak dobrego modern armora.bardzo fajne otarcia i slady styrania.no i szacu ze to pedzlem,gratuluje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 27 Września 2008 Autor Share Napisano 27 Września 2008 super,dawno nie widzialem tak dobrego modern armora.bardzo fajne otarcia i slady styrania.no i szacu ze to pedzlem,gratuluje i pozdrawiameeeee no bez przesady. Dzięki wszystkim za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_C Napisano 28 Września 2008 Share Napisano 28 Września 2008 Ładny po za jedna kwestią, nie usunąłeś śladu łączenia form z karabinu i niestety bije to po oczach. A tak poza tym super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 28 Września 2008 Autor Share Napisano 28 Września 2008 O, dzięki za zwrócenie uwagi. Może jakoś uda mi się to poprawić. Miałem chwilę refleksji patrząc na model i naprawdę chcę podziękować wszystkim, którzy pisali tutaj na forum o washu, suchym pędzlu bo te proste techniki sprawiły, że model wyszedł lepiej i fajniej niż gdybym go robił jak wszystkie do tej pory I dlatego jestem tak z niego zadowolony. Dziękuję też Barthassowi i adamkijakowi (nie wiem jak to odmieniać ) za pomoc i rady podczas budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 Dziękuję też Barthassowi i adamkijakowi (nie wiem jak to odmieniać Very Happy ) za pomoc i rady podczas budowy Smile Hah, niema za co Aha, i jeszcze jedna sprawa, którą dopiero teraz zauważyłem , czy pomalowałeś gumowe nakładki na gąsienicach?? Bo na zdjęciach widzę jednolity kolor całej gąski. Niemniej, świetny model , i czekam na kolejne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 29 Września 2008 Autor Share Napisano 29 Września 2008 Tak, nakładki są malowane na czarno a potem przecierane szaroczarnym. Cała reszta gąski to gun metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 Tak, nakładki są malowane na czarno a potem przecierane szaroczarnym. Cała reszta gąski to gun metal. A to zwracam honor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 29 Września 2008 Share Napisano 29 Września 2008 gratuluje udanego debiutu, musisz przyznać ze 1:35 zadzi. Na przyszłość radziłbym najpierw skleic kadłub żeby uniknąć szpar,a także ta "fajka" z tylu Powinna być trochę lepiej wyszlifowana. Dostałeś więcej pozytywnych ocen niż ja za mój m1 więc jeszcze raz gratuluje. P.S. adamkijak to poprostu moje imię i nazwisko więc "adam" pasuje. Pozdrawiam i czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 29 Września 2008 Autor Share Napisano 29 Września 2008 musisz przyznać ze 1:35 zadziNo, 35 kopie w zadek! Na przyszłość radziłbym najpierw skleic kadłub żeby uniknąć szparTak, na to już zwracałeś uwagę w warsztacie. Następnym razem inaczej zaplanuję budowę. Cóż, jakoś musiałem się nauczyć robienia czołgów - a że najlepiej się uczy na błędach (szkoda, że musiałem na moich ;) ) to już inna sprawa ;p Kolejnym będzie na pewno Leoś 2A5/6, może EX. Na pewno nie A4 - straszne pudło... Ale to odległa przyszłość. Zaplanowałem kupno aerografu a po drodze jeszcze czeka mnie budowa FW190. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 30 Września 2008 Share Napisano 30 Września 2008 1:35 zadzi. Przyznam, że Twój model mnie zmotywował i gdy go pokazałeś na frum, zaraz odwiedziłem Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 30 Września 2008 Autor Share Napisano 30 Września 2008 Przyznam, że Twój model mnie zmotywował i gdy go pokazałeś na frum, zaraz odwiedziłem Allegro SmileNo mam nadzieję, że zrobisz lepiej to, co ja skopałem i będziesz tak samo zadowolony jak ja Tylko weź jakiś lepszy zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi