ShaDow FoX Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 troszku sie rozlał, ale możesz to zretuszować pędzelkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 16 Października 2008 Share Napisano 16 Października 2008 Mój BMP jeszcze gorzej wyglądał podczas malowania ( będę musiał skorzystać z twojej techniki). Jeszcze dojdą filtry, washe i będzie jeszcze lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 17 Października 2008 Autor Share Napisano 17 Października 2008 Witam, dzisiaj trochę podłubałem przy modelu. Domalowałem co nieco, dokleiłem. Namalowałem też numer z tyłu pojazdu. Zrobiłem szablon, wyciąłem literki i cyfry i przykleiłem na maskol. Po zerwaniu poprawiłem pędzelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 17 Października 2008 Autor Share Napisano 17 Października 2008 Jeszcze dzisiaj zrobiłem washa dolnej części kadłuba i przykleiłem koła. Cały model zasidoluxowany. Coraz bardziej mi się podoba pojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 Coraz bardziej mi się podoba pojazd No, nareszcie dobra postawa, (nie rozumiem ludzi którzy zrobią model i już na wstępie są z niego nie zadowoleni ). No i fajnie ci ten wash wyszedł, czekam na dalszy rozwój wydarzeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 17 Października 2008 Share Napisano 17 Października 2008 skończyłem kamo na pojeździe. Szczerze mówiąc to miałem nadzieję, że wyjdzie lepiej. Jak zrobiłeś takie przejścia płynne ? Całkiem fajnie wyszło ale ja bym rozjaśnił czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 17 Października 2008 Autor Share Napisano 17 Października 2008 Jeszcze nie zajmowałem się górną częścią pancerza, ale mam zamiar trochę rozjaśnić kolorek. Przejścia robiłem w prosty sposób. Brałem miękki okrągły pędzel (chyba to 4 była), maczałem go w farbie i wycierałem nadmiar w kartkę. Następnie takim ledwo mokrym "smużyłem" na krawędzi łaty tak, że zanikała ostra granica (drobne ruchy, u mnie może długość ruchu pędzlem wynosiła 0,5 cm). Ruchy prostopadłe do krawędzi i kierunek smużenia do środka łaty. Zauważyłem, że wtedy jakieś 2 mm od krawędzi zbiera się mokra farba i przy każdym ruchu pędzel zabierał troszkę i dzięki temu mogłem przejechać spory odcinek i mieć odpowiednia ilość na włosiu. Trzeba to wyczuć, ja dopiero po kilku łatach złapałem rytm i ilość farby na pędzlu. Można to trochę porównać do metody suchego pędzla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 18 Października 2008 Autor Share Napisano 18 Października 2008 Witam grono, dzisiejsze przedpołudnie spędziłem na zużywaniu pojazdu. Porobiłem przetarcia farby, wash i kurzenie. Najbardziej zadowolony jestem z tych przetarć na krawędziach i fakturze pokryw. jest to zielony bazowy który wyłazi spod plam kamuflażu. Rozjaśniłem też trochę czarny metoda suchego pędzla. Zdjęcia wstawiło odwrotnie, powinno być najpierw po washu a później zakurzone Kurcze, ale zdjęcia nie oddają tego jak to w rzeczywistości wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Wygląda fajnie, tylko ten numer rejestracyjny z tyłu -litery i cyfry są różnej wielkości i krzywo namalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 18 Października 2008 Share Napisano 18 Października 2008 Teraz to wygląda zaje...... Też chcę takie przetarcia na swoich modelach Te kurzenie to dalej Agama- piaskowy "na sucho" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 18 Października 2008 Autor Share Napisano 18 Października 2008 Wygląda fajnie, tylko ten numer rejestracyjny z tyłu -litery i cyfry są różnej wielkości i krzywo namalowane Wiem, że kicha, tez mnie to boli, że tak wyszło . Te kurzenie to dalej Agama- piaskowy "na sucho" ? Tak jest, to ciągle to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 19 Października 2008 Autor Share Napisano 19 Października 2008 Witam, model praktycznie skończony. Zostało dorobić jakaś podstawkę. Dokończenie prac nastąpi za 2 tygodnie bo nie będzie mnie w domu. Zdjęcia są słabe bo z pogodą dziś marnie a później wyjeżdżam więc na razie muszą wystarczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 19 Października 2008 Autor Share Napisano 19 Października 2008 (edytowane) A co! Zrobię post pod postem . Wyszło słońce wiec rzuciłem się do aparatu i zrobiłem lepsze fotki. Edytowane 19 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek92 Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Nooo super Ci wyszedł mój narazie wygląda tak sobie Jedynie co, to przy zrób okopcenia przy wydechu (ten trójkąt z klapką zwisającą w dół, po prawej stronie - ale "fachowe" nazewnictwo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 No fajnie wyszło , choć ja bym zrobił mocniejszego washa ( ja lubię mocne washe ), ale bryła tego pojazdu jest dość monotonna (tak jak MTLB) i nie sprzyja washowaniu, cóż zobaczę jak mi wyjdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 doskonale jedyny błąd jaki zauważyłem to ten nieszczęsny napis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 24 Października 2008 Autor Share Napisano 24 Października 2008 Dorwałem na chwilkę kompa od kumpla i odpowiadam. Co do okopcenia wokół rury wydechowej to nie sądzę, żeby trzeba było dodawać więcej brudu. Tutaj widać, że nawet na eksploatowanych pojazdach nie jest nic brudne oprócz samego wylotu. Nawet jak chodziły silniki to spaliny były bezbarwne (może lekko wpadały w szarość jak dał po garach mocniej) przy rozgrzanym. Najwyżej trochę zaczernię samą kratkę. Co do washu to nie chciałem przesadzić, bardziej chodziło mi o zakurzeniu. Wiem, że napis kiepski i też już zaznaczyłem, ze nie podoba mi się no ale cóż, następny będzie lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 31 Października 2008 Autor Share Napisano 31 Października 2008 Witam, czas odkurzyć nieco temat. Dzisiaj powalczyłem z podstawką. Rany ale trudno cokolwiek zrobić jak się nie kleiło dwa tygodnie. To co na fotkach to rodziło się w wielkich bulach Ciąg dalszy to pewnie znowu za dwa tygodnie bo znowu nie będzie mnie w domu, ehhh Ramka to standartowo na dno włożony kawałek regipsu i na to wylany gips. Nasypałem też drobnego piachu i powgniatałem w podłoże. na końcu psiknąłem lakierem do włosów. Teraz niech schnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 14 Listopada 2008 Autor Share Napisano 14 Listopada 2008 Trzeba trochę zaktualizować temat. Jestem w domu na weekend wiec trochę pchnąłem robotę. Pomalowałem podłoże i zasadziłem trawę. Znowu są to pakuły klejone wikolem do podłoża. Takie robocze zdjęcia na szybko. Jak klej wyschnie to muszę trochę ogolić trawnik bo za wysoki jest dać mu trochę zielonego kolorku. Potem kurzenie i wykończeniówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Roobert zostaw tak jak jest, dodaj tylko kolorków, ale też nie za dużo, niech to wygląda na jesień. Poprzyczepiaj tylko troszkę trawy do gąsienic i będzie OK. Na włazach przydało by się troszkę śladów eksploatacji - obicia, zadrapania... Goździk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 dla mnie super można jakiś krzaczek dodać albo cuś pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Roobert, gratuluje ładnego modelu. Malujesz pędzlem czy aero? Trawke troche potraktuj kolorami jesieni i będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 14 Listopada 2008 Autor Share Napisano 14 Listopada 2008 Roobert, gratuluje ładnego modelu. Malujesz pędzlem czy aero? Dzięki, tylko pędzlami maluje . A kolorki będą oczywiście jeszcze dawane trawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 14 Listopada 2008 Share Napisano 14 Listopada 2008 Fajna dioramka... taka klimatyczna . Dałeś mi pomysł na następną podstawkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi