brabazon Napisano 9 Października 2008 Share Napisano 9 Października 2008 Heh. B17 nie miał działek, tylko karabiny maszynowe. Browning 12,7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 9 Października 2008 Autor Share Napisano 9 Października 2008 miał :> na pokładzie miałem nawet gdzieś zdjęcie :p w częściach leżało : D Okej okej, strzelał z karabinków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 11 Października 2008 Autor Share Napisano 11 Października 2008 Zacząłem cosik malowac oficera =) Nie wychodzi o najlepiej, ale to moja 1sza figórka Jeszcze przemalowac pasy na góze na szaro, walnac koszule , podeszwy, futerko i skóra(nie wiem wogle jak to zrobic z ta twarza i rekami...) i trzeba bedzie pomyslec, jakby urealnic =) Komentujcie jak narazie mi idzie(sry za jakosc zdjęcia, nie mam aparatu:/) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 11 Października 2008 Share Napisano 11 Października 2008 Głowę trochę przeszlifuj. Dużo będzie tych figurek? Ostrożnie z nimi bo słabo zrobiona figurka może popsuć cały model. Poczekamy aż skończysz figurantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 12 Października 2008 Autor Share Napisano 12 Października 2008 To na głowie to słuchawki Figurek jest chyba 10. 4 w samolocie, 4 na samolocie i 2obok... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 12 Października 2008 Share Napisano 12 Października 2008 wiem że to źle, ale ja (prawie) zawsze nie robie figurek, bo jest psuje i potem model źle wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 15 Października 2008 Autor Share Napisano 15 Października 2008 Nałożyłem łosza oraz troszkę brudzingu bna to, co narazie z figurką zrobiłem. Brakuje nadal koloru skóry i słuchafonów, co zostawiłem sobie na później. Z bliska wygląda nie najgorzej(jak na 1szą figurkę, 1szą próbę washu i brudzingu...) niestety zdjęcia gorsze za co przepraszam(po raz kolejny) Proszę o jakieś wskazówki i komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marine Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Na kombinezonie spróbuj eksperymentować z suchym pędzlem, wtedy uwidocznią się wszystkie szczegóły. O kolorze twarzy poszukaj czegoś w googlach, na pewno coś znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 15 Października 2008 Autor Share Napisano 15 Października 2008 suchy pędzel? tj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Pactra produkuje Skin Tone -kolor twarzy. Fakt, przetrzyj suchym pędzlem szarym. Dobrze to zrobi temu jankesowi. Enjoy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marine Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 suchy pędzel? tj? viewtopic.php?t=7322 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 15 Października 2008 Autor Share Napisano 15 Października 2008 właśnie chwilkę wcześniej to odkryłem x[ Ale wielkie dzięki =) Zrobiłem to, co radziliście, i efekt naprawdę o niebo lepszy! Nie iem, czy wrzucic foty, czy moze jednak zaczekac na jakąś możliwośc zrobienia lepszych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 15 Października 2008 Share Napisano 15 Października 2008 Na następnej figurce mógłbyś spróbować najpierw pomalować ją kolorem ciemniejszym od docelowego a potem przecierać kolorem takim, jaki ma być. Wyjdą takie naturalne cienie w załamaniach np spodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 19 Października 2008 Autor Share Napisano 19 Października 2008 Kolejna porcja zdjęc figurki po drybrushu czy jak to tam Zrobiłem różnymi sposobami, więc raz lepiej raz gorzej widac ;) Dodatkowo na zdjęciach da się dostrzec miejsca, gdzie nie ma farby, bądź też jest nie równo położona, czego w oryginale nie zauważymy(ot taka iluzja^^) Następną figurkę chyba przed zaczęciem malowania walne dośc porządnym łoszem. Powinno dac ciekawy efekt, jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Następną figurkę chyba przed zaczęciem malowania walne dośc porządnym łoszem. Powinno dac ciekawy efekt, jak myślicie? łosz przed malowaniem...? chyba o preshadnig Ci chodzi chociaż ja tam się też niezbyt znam ale po co robić łosza skoro zamalujesz go farbką potem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 19 Października 2008 Autor Share Napisano 19 Października 2008 dlatego napisałem, że "porządnym" ;> Powinien w środku dac ciemniejsze efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 2 Listopada 2008 Autor Share Napisano 2 Listopada 2008 pozwólcie, że spytam tu, zamiast zakładac nowy temat. Jest jakiś sposób, aby "naprawic" pędzelki? Mam kłopot tzw. "rozdwojonych końcówek" :] Tzn. podzielił mi się będzelek, i zamiast iceniutkiego mam szczote Czy pozostaje tylko zakup ponwego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 hym =) wczoraj dotarły do mnie blaszki 4 komplety-kabina, siedzenia, silniki i el. zew. (Jutro postaram się zamieścic jakieś zdjęcia) Tylko pytanie A raczej 2 :> Jak mam zaginac blaszki(zwyczajnie w palcach?) Oraz jakim cudem złapac i przykelic kawałek wielkości 1/3milimetra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Jak mam zaginac blaszki(zwyczajnie w palcach?) przyciśnij blaszkę czymś cięzkim i metalowym i drugim takim narzędziem wyginaj Oraz jakim cudem złapac i przykelic kawałek wielkości 1/3milimetra? hmmm, pęseta się raczej nie nadaje :P chociaż może taka mała, kosmetyczna..... spróbuj jakiejś samicy podebrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 (edytowane) śmiem stwierdzic, ze nawet penseta nie da rady Wogóle pomijam fakt, że przyklejenie tego będzie równoznaczne z zalaniem warstwą kelju x] Dzięki za podarde co do zaginania :p edit: no dobra, a tak jeszce...^^ bo mam z blaszki wykoanane lufy jak zagiac na około? XD Edytowane 7 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 W żadnym wypadku palcami!!!!!!!! Spróbuj między ostrzami skalpela. Albo linijkami. Czymkolwiek co jest twarde sztywne i płaskie. Palce nie spełniają żadnego z tych wymogów. Łuki i okrągłe elementy wyginaj na długopisach, patyczkach do uszu, pęsetach, na czymkolwiek. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Nie ma sprawy, od tego jest forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 hehe, oczywiście nie mogłem się powstrzymac i poprostu musiałem skleic kawałek tablicy rozdzielczej Tu moje pytanie, pamiętam, że aby zrobic na licznikach itp. efekt szybki coś się do środka wpuszczało, jakiś płyn. decalfix? pamięta ktoś nazwę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marine Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Ja w swoim Korsarzu zrobiłem to za pomocą błyszczącego lakieru Pactry, ale każdy inny też pewnie będzie się nadawał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziuba Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2008 a zastanawiam się...Kupiłem ongiś taki klej do szybek, który ma nie zostawiac wogóle śladów...może on by się nadał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi