MINSTRAL Napisano 12 Sierpnia 2006 Share Napisano 12 Sierpnia 2006 Po pięcio miesięcznej walce ze zwiedą ukończyłem swoje Ba3 .Wykonałem go w barwach polskich z wojakiem polskim posilajacym się chlebem [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz S. Napisano 12 Sierpnia 2006 Share Napisano 12 Sierpnia 2006 Bardzo ladny modelik, co zwrocilo moja uwage to butelka i kubek z czego wykonales te 2 przedmioty? Wydaje mi sie ze przydaloby sie troche odrapan temu modelowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MINSTRAL Napisano 12 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2006 ze słomek po napojach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 12 Sierpnia 2006 Share Napisano 12 Sierpnia 2006 Ładne. Zrób mu jakąś podstawką rodzajową - polna droga, nie koniecznie z wierzbami płaczącymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Wałachowski Napisano 14 Sierpnia 2006 Share Napisano 14 Sierpnia 2006 Ładny,wiem że modele Zvezdy nie najlepiej się składa,ale efekt finalny jest ciekawy,pozdrawiam,Artur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafek Napisano 23 Kwietnia 2007 Share Napisano 23 Kwietnia 2007 Ślindy, tylko coś butelka nie domalowana chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 24 Kwietnia 2007 Share Napisano 24 Kwietnia 2007 (edytowane) A można wiedzieć z jakiej jednostki wojska polskiego ta maszyna pochodzi.Bo jakoś nie mogę sie połapać.Orzeł w okręgu znaczyło by że jest to maszyna I Korpusu Pancernego II Armii Wojska Polskiego.Malowanie białego pasa świadczy,że pojazd uczestniczył w operacji berlińskiej.Jeśli chodzi o figurkę to jest to owszem figurka czołgisty polskiego tylko że z września 1939.Teraz jeszcze jedno pytanie.Z tego co wiem to pojedyńcze egzemplarze tych pojazdów dotrawały do 1945 ale w szeregach Frontu Zabajkalskiego.To skąd na boga znalazły sie w polskich rękach pod Berlinem? Edytowane 25 Kwietnia 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 24 Kwietnia 2007 Share Napisano 24 Kwietnia 2007 Przeglądałem spis numerów pojazdów bojowych LWP, opracowany przez p. Janusza Magnuskiego. Wynika z niego, że Polacy nie posiadali ani jednego BA-3. Jedynymi samochodami pancernymi jakie posiadaliśmy, były BA-64. Model ten ma chyba więc bardzo swobodną interpretację oznakowania, co nie zmienia faktu, że jest świetnie zrobiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 24 Kwietnia 2007 Share Napisano 24 Kwietnia 2007 Tak wszystko się zgadza.Nie twierdzę że jest brzydko zrobiony.Tylko że jest to radosna twórczość.Wiekszośc z modeli pokazywana przez kolegów modelarzy, nosi oznaczenia konkretnych pojazdów.Wielokrotnie podparte jest to dokumentacją fotograficzną.I nie miałbym nic do tego modelu, gdyby był on pokazany bez jakichkolwiek oznaczeń.Co z resztą było wielokrotnie stosowane przez ACZ.Mamy tylko nadzieję że twórcą w sposób rzeczowy wytlumaczy skąd wzią takie malowanie a nie inne.Być może,że i ja się myle i wojsko polskie posiadało takie pojazdy. Pozdrwaiwm I.Z. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 24 Kwietnia 2007 Share Napisano 24 Kwietnia 2007 Ładny,wiem że modele Zvezdy nie najlepiej się składa,ale efekt finalny jest ciekawy,pozdrawiam,Artur. Oj nie zgadzam się z tobą Arturze A co do samego tematu to wygląda super,jakimi farbami malowałeś (jak możesz podaj numer) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 25 Kwietnia 2007 Share Napisano 25 Kwietnia 2007 Artur ma racje Zwezda to nie Dragon - niedokładności wymagają naprawdę wielkiej uwagi aby nie dać ciała a i nadlewki są nie te teges często, i jeszcze cosik bardzo ważnego zestaw zwezdy ma jedno koło za mało i ciekawi mnie czy nie przypadkiem foty obejmują tylko jedna stronę modelu bo z drugiej brak zapasowego co? ale ogólnie najważniejsze że model sklejalny bez szpachli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Kwietnia 2007 Share Napisano 28 Kwietnia 2007 No kolego wyszedłeś z kregu samouwielbienia i lepisz coraz to lepsze modele BRAWO. Pozdr ryjek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MINSTRAL Napisano 28 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2007 a czy koś z was sprzedaje na ebayu.com ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Kwietnia 2007 Share Napisano 28 Kwietnia 2007 Ja ja znam takich ,jest dobrze tylko trza znać ten Angielski perfekt. Ale ceny są kosmos. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MINSTRAL Napisano 28 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2007 to ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 14 Maja 2007 Share Napisano 14 Maja 2007 O kurczaczki ale ładny modelik. RUSKI !! Cacy. Bardzo mi się podoba. Nie wnikam w tematykę oznaczeń i przynależności. Jak wykonanie jest ekstra. Brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi