Mitrandir Napisano 29 Czerwca 2024 Share Napisano 29 Czerwca 2024 1 minutę temu, Vieh_san napisał: Bez dwóch zdań Jeszcze tylko czarny na skrzydła i rozklejam. Trzymajcie kciuki Przyhamuj trochę, czy on nie powinien być lekko spłwiały ten niebieski... zanim rozmaskujesz... 1 godzinę temu, Grzes napisał: No wiesz, ale Ty jesteś Debeściak Nieładnie się tak publicznie naśmiewać ludzi Bardzo chętnie, zobaczę wiele fajnie zrobionych modeli wiatraków. Nie mam problemu żeby podzielić się swoimi pomysłami więc to robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 29 Czerwca 2024 Share Napisano 29 Czerwca 2024 Przyznam się szczerze że trzymam kciuki i ciekaw jestem efektem końcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 29 Czerwca 2024 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2024 4 minuty temu, Mitrandir napisał: Przyhamuj trochę, czy on nie powinien być lekko spłwiały ten niebieski... zanim rozmaskujesz... Myślę o tym jeszcze, bo z jednej strony jest zdjęcie z muzeum i profil Z drugiej strony są zdjęcia z epoki, tylko, że mają dużo szumu i są przebarwione. Ciężko mi zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 29 Czerwca 2024 Share Napisano 29 Czerwca 2024 5 godzin temu, Vieh_san napisał: Myślę o tym jeszcze, bo z jednej strony jest zdjęcie z muzeum i profil Z drugiej strony są zdjęcia z epoki, tylko, że mają dużo szumu i są przebarwione. Ciężko mi zdecydować. Właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Czerwca 2024 Share Napisano 29 Czerwca 2024 (edytowane) 8 godzin temu, Vieh_san napisał: Jeszcze tylko czarny na skrzydła i rozklejam. Trzymajcie kciuki Kurła, dziś nie zasnę Edytowane 29 Czerwca 2024 przez Grzes 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Czerwca 2024 Share Napisano 29 Czerwca 2024 Jeszcze żeby trochę zadymić w temacie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 29 Czerwca 2024 Share Napisano 29 Czerwca 2024 (edytowane) Edytowane 29 Czerwca 2024 przez Mitrandir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 29 Czerwca 2024 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2024 Więcej już zdjęć nie wrzucajcie, bo to tylko działa na moją niekorzyść 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 30 Czerwca 2024 Share Napisano 30 Czerwca 2024 13 godzin temu, Vieh_san napisał: Więcej już zdjęć nie wrzucajcie, bo to tylko działa na moją niekorzyść I cały misterny plan w pi.... ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 30 Czerwca 2024 Share Napisano 30 Czerwca 2024 3 minuty temu, Mitrandir napisał: 13 godzin temu, Vieh_san napisał: Więcej już zdjęć nie wrzucajcie, bo to tylko działa na moją niekorzyść I cały misterny plan w pi.... ehhh Nie słuchajmy go! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 30 Czerwca 2024 Share Napisano 30 Czerwca 2024 Czy ja tam dobrze widzę jasnoniebieski na górze płata? Chyba jednak ten jasnoszary z paska na boku kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 30 Czerwca 2024 Share Napisano 30 Czerwca 2024 15 minut temu, Grzes napisał: Nie słuchajmy go! no dobra... Vieh_san a będziesz go w locie robił? Bo wiesz koła zrobiłeś ładne, ale fizyki nie oszukasz... to ciężkie bydle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 30 Czerwca 2024 Share Napisano 30 Czerwca 2024 12 minut temu, Maxy napisał: Czy ja tam dobrze widzę jasnoniebieski na górze płata? Ja tam widzę kupę kopcia z silnika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BRAVO112 Napisano 30 Czerwca 2024 Share Napisano 30 Czerwca 2024 tylko jeszcze trzeba bedzie tego Miga dorobic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxy Napisano 30 Czerwca 2024 Share Napisano 30 Czerwca 2024 Może jednak Króla na koniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 1 Lipca 2024 Autor Share Napisano 1 Lipca 2024 21 godzin temu, Mitrandir napisał: no dobra... Vieh_san a będziesz go w locie robił? Bo wiesz koła zrobiłeś ładne, ale fizyki nie oszukasz... to ciężkie bydle Kółka mają ugięcie, chociaż faktycznie na tych zdjęciach tego jakoś nie widać. Też bez przesady jest, bo kiedyś, ktoś to tutaj pisał (nie wiem czy w warsztacie Mi-2, czy SM-1), że opony w lotnych maszynach musiały mieć odpowiednie ciśnienie i raczej te zdjęcia na których widać mocne ugięcia są z muzeów, albo maszyn nie eksploatowanych. Widać, że są spłaszczone, ale jakiś wielkich balonów nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Lipca 2024 Share Napisano 1 Lipca 2024 (edytowane) Z tym ugięciem nie jest aż tak źle Edytowane 1 Lipca 2024 przez Grzes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Lipca 2024 Share Napisano 1 Lipca 2024 7 minut temu, Grzes napisał: Z tym ugięciem nie jest aż tak źle Źle nie.. to tylko jakieś 10 do 15 cm przy tej wielkości koła. To w końcu chyba tylko coś koło 15 czy 20 ton A co do tego zdjęcia to pokaż szerszy kontekst, a nie taki wąski wycinek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Lipca 2024 Share Napisano 1 Lipca 2024 39 minut temu, Vieh_san napisał: Kółka mają ugięcie, chociaż faktycznie na tych zdjęciach tego jakoś nie widać. Też bez przesady jest, bo kiedyś, ktoś to tutaj pisał (nie wiem czy w warsztacie Mi-2, czy SM-1), że opony w lotnych maszynach musiały mieć odpowiednie ciśnienie i raczej te zdjęcia na których widać mocne ugięcia są z muzeów, albo maszyn nie eksploatowanych. Widać, że są spłaszczone, ale jakiś wielkich balonów nie ma. Muzealne powiadasz... Niezła teoria... Niestety grawitacja to suka i odpowiada nie tylko za to że przyrodzenie dynda czasami również spłaszcza koła w dużych ciężkich śmigłowcach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 1 Lipca 2024 Share Napisano 1 Lipca 2024 8 minut temu, Mitrandir napisał: raczej te zdjęcia na których widać mocne ugięcia są z muzeów, albo maszyn nie eksploatowanych 8 minut temu, Mitrandir napisał: Niezła teoria... I w dużej mierze słuszna. Tak wyglądały koła Mi-6 gdy stał na Lublinku: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 1 Lipca 2024 Autor Share Napisano 1 Lipca 2024 15 minut temu, Mitrandir napisał: Muzealne powiadasz... Niezła teoria... Niestety grawitacja to suka i odpowiada nie tylko za to że przyrodzenie dynda czasami również spłaszcza koła w dużych ciężkich śmigłowcach No tu jest podparty oczywiście ;D No ale nie mogą mieć za niskiego ciśnienia, szczególnie w tak dużych śmigłowcach, gdzie na pewno sporo razy startują metodą samolotową. Pewnie opory toczenia byłyby zbyt duże. Wydaje mi się, że o tych oponach mi @Endrju napisał gdzieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Lipca 2024 Share Napisano 1 Lipca 2024 40 minut temu, Grzes napisał: Tak wyglądały koła Mi-6 gdy stał na Lublinku: Pewnie był zatankowany pod korek... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 1 Lipca 2024 Autor Share Napisano 1 Lipca 2024 (edytowane) Myślę, że jest git EDIT: Jeszcze będzie panel na osłonie silników na srebrno i wiadomo reszta drobniejszych rzeczy, jeszcze przykleję jakieś antenki. Edytowane 1 Lipca 2024 przez Vieh_san 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 1 Lipca 2024 Share Napisano 1 Lipca 2024 (edytowane) Wygląda bardzo fajnie, nie jestem tylko przekonany do końca co do tych kolorów... Edytowane 1 Lipca 2024 przez Mitrandir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 1 Lipca 2024 Share Napisano 1 Lipca 2024 Jest bardzo git, wygląda świetnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi