halset Napisano 2 Marca Autor Share Napisano 2 Marca (edytowane) Dłubię sobie w międzyczasie przy modelu, liczyłem że do Bytomia się wyrobię ale raczej nie ma szans. Edytowane 2 Marca przez halset 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek78555 Napisano 2 Marca Share Napisano 2 Marca (edytowane) 48 minut temu, halset napisał: Dłubię sobie w międzyczasie przy modelu, liczyłem że do Bytomia się wyrobię ale raczej nie ma szans. Widzę że mam się kim inspirować Edytowane 2 Marca przez wojtek78555 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 2 Marca Autor Share Napisano 2 Marca (edytowane) 2 godziny temu, wojtek78555 napisał: Widzę że mam się kim inspirować Jak masz na myśli niezdążanie na imprezy modelarskie to dobrze trafiłeś Edytowane 2 Marca przez halset 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 2 Marca Share Napisano 2 Marca 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 7 Marca Autor Share Napisano 7 Marca (edytowane) Mała korekta tematu - przy okazji dokładniejszego szperania za kwitami wyszło, że ów Star należał nie do 10 Brygady Logistycznej, bo ta została sformowana dopiero w 1999 roku, lecz do 10 Sudeckiej Dywizji Zmechanizowanej, która po powodzi 1997 została rozformowana i dopiero w jej miejsce utworzono 10 BLog. Google mnie trochę wprowadziło w błąd, bo obie jednostki miały ten sam emblemat na pojazdach: żubra z liczbą 10. Ale dość o pierdołach, czas na konkrety Podziałałem trochę z wnętrzem kabiny, podsufitce daleko do ideału ale raczej i tak jej nikt nigdy nie zobaczy: Przymiarka na sucho: Wymieniłem też klamki na prawidłowe, i ponieważ atrapa chłodnicy ma być otwarta, zrobiłem ją od nowa z uwzględnieniem wewnętrznej strony, oraz dorobiłem parę detali jak np. roleta chłodnicy, jakieś śruby czy przewody. Edytowane 7 Marca przez halset 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca Za ten model już masz mistrza, level master czy co tam teraz młodzież przyznaje... Dasz radę zrobić harmonijkę na przewodach do filtra? Jak oglądam ten warsztat to słyszę dźwięk tego silnika... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 7 Marca Autor Share Napisano 7 Marca 7 minut temu, Lipstein napisał: Dasz radę zrobić harmonijkę na przewodach do filtra? Jest już fajna harmonijka, nie widać tak na zdjęciach 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca Gites, te złączki robią robotę. Podbitka w kabinie nie była biała czy inna kremowa? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 7 Marca Autor Share Napisano 7 Marca 8 minut temu, Lipstein napisał: Gites, te złączki robią robotę. Podbitka w kabinie nie była biała czy inna kremowa? Ano, coś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_1981 Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca W dniu 12.07.2024 o 18:47, halset napisał: I tyle z tego będzie widoczne: Musisz zrobić drugiego modela ale już z flakami na wierzchu. Zakrycie esencji tego modelu to zbrodnia... Podziwiam za cierpliwość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 7 Marca Share Napisano 7 Marca No no, szykuje się niezłe cacko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TM48 Napisano 8 Marca Share Napisano 8 Marca 22 godziny temu, halset napisał: Wymieniłem też klamki na prawidłowe Na pewno? We wszystkich późnych kabinach które widziałem klamki były schowane. Spotkałem takie, owszem, ale w jakichś składach z demobilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 8 Marca Autor Share Napisano 8 Marca 28 minut temu, TM48 napisał: Na pewno? We wszystkich późnych kabinach które widziałem klamki były schowane. Spotkałem takie, owszem, ale w jakichś składach z demobilu. Na pewno: Widziałem sporo zdjęć jednych i drugich. Ten egzemplarz akurat miał takie, tak samo jak nie miał normalnych późnych lusterek tylko te wczesne małe, ale już na dużym stelażu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 11 Marca Share Napisano 11 Marca kapitalna robota !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi