Skocz do zawartości

Wir Kapitulieren Nie! - Maus [Vespid 1/72]

R_Mazzi

Rekomendowane odpowiedzi

Model łatwo i bezproblemowo składalny, prawie jak lego.

Na tyle duży, że postanowiłem zutylizować stary zestaw czołgistów z CMK który, co jak co, ale w 1/72 to raczej nie jest.

No chyba, że mamy załogę rodem z NBA.

Anteny Aber albo Armo nie pamiętam.

Czołguś czy raczej czołgisko malowane jak zwykle pędzlem, farbki LifeColor plus brudzenie AK/AMMO.

Kamo wzorowane nieco na tym z kroniki filmowej, powinno mieć jednak zdecydowanie grubsze ciapy. Nie pykło, mea culpa.

Dopiero po przyklejeniu tych ponadprogramowych ogniw zorientowałem się jak głupi to pomysł, by sugerować, że załoga coś koło zawieszenia działa.

Cóż, w WOT gąsienice naprawiało się w kilka sekund.

Jak teraz patrzę to facjaty Hansów też trochę przekolorowane wyszły, przynajmniej na zbliżeniach. Zombie team.

Wyszedł tak, po samych kolorkach bazowych miałem ochotę wywalić za go okno. Teraz myślę, że od biedy może robić za półkownika.

018_Maus_01.thumb.jpg.5b0b97b4858aa7f893f1450fac3e22dd.jpg

018_Maus_02.thumb.jpg.230f33666910a93e2a72e9be5fb81729.jpg

018_Maus_03.thumb.jpg.aab62adf02ce593a01e7298bb5033e03.jpg

018_Maus_04.thumb.jpg.1bb75c70d2ceebac6102e342ba498817.jpg

018_Maus_05.thumb.jpg.0accfcb52180eb9616586e79a7b17250.jpg

• Like 11

11 godzin temu, barszczo napisał:

tylko figurki nie w skali wink4.

Nie da się ukryć, przeleżały w szufladzie ponad 15 lat. Myślałem, żeby je upchnąć przy okazji elefanta, ale mycha większa. A żal mi było je po prostu wywalić.

Podobna buba była z ruskimi, jednego udało się obsadzić w roli Gustlika przy T-34 reszta nie do użycia. 

• Like 1

Napisano (edytowane)
13 godzin temu, barszczo napisał:

tylko figurki nie w skali wink4.

Może to Mauschen ;)

Edytowane przez WPR
  • Like 1

Nie marudź, dobrze jest, model cieszy oko a malowanie pędzlem mistrzowskie. Co będzie następne?

35 minut temu, Andrzej_LK napisał:

Nie marudź, dobrze jest, model cieszy oko a malowanie pędzlem mistrzowskie. Co będzie następne?

Coś z tej ekipy. Pewnie samochodzik. 

Mam ochotę na coś w jednym kolorze 🙂

IMG_20240511_131911_edit_849738234500545.thumb.jpg.a9c91dc97bda854628ad5af06adf9536.jpg

Austin jest z Northstar'a.  Niby shortrun ale bardzo przyjemny w montażu. 

KFS ma recenzje u siebie na stronie. 

• Thanks 1