Radoslaw Pietrys Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Witam !! Jakiś czas temu wpadł mi w ręce model Revella Avro Rj85 /BAe146 i stwierdziłem , że może to być fajny model na szybko projekcik ;) , po obejrzeniu zdjęć na airliners.net stwierdziłem że to nie będzie szybki projekt ;) postanowiłem zrobić /poprawić : -kokpit Pilotów -imitacje pasażerów -wypuścić klapy na 33 -podnieś spojlery -otworzyć ogonowy hamulec aerodynamiczny -poprawić detale podwozia -poprawić ogólne detale tego samolociku ;) Postanowiłem zrobić w malowaniu United Express bo pudełkowe malowania jakoś do mnie nie przemawiały. DrawDecal na dzień dzisiejszy mam już zrobione : -Kokpit Pilotów -w 80 % komorę hamulca aerodynamicznego (z klapami) -w 75% wnęki klap zdjęcia : Pozdrawiam Radosław Pietrys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 6 Października 2008 Share Napisano 6 Października 2008 Szalejesz !!! Jestem pod dużym wrażeniem tego co zobaczyłem na Twoich fotkach Kilka 'pasażyrów' się zrobiło już, ale nigdy dotąd nie 'wgryzałem' się w temat tak dogłębnie (flaczki). Tak trzymaj! Będę śledził wątek i wyczekiwał postępów prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Tak jak napisal Avi. Czyli masz juz dwoch wiernych kibicow. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 eee nas jest już trzech!! Radziu czekam na dalsze wyniki prac nad tym ciekawym samolotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Czwarty! Zastanawiam się, czy wnętrze kabiny i dzielną załogę [stewardessy będą ? ] będzie w ogóle widać... Poczekamy, zobaczymy. Powodzenia , bo samolot bardzo wdzięczny... Mam pytanie o kalki - czy to jedne z tych, gdzie przezroczysty film pokrywa cały kartonik i pojedyncze elementy z zapartym tchem trza nożykiem wycinać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslaw Pietrys Napisano 7 Października 2008 Autor Share Napisano 7 Października 2008 Mam pytanie o kalki - czy to jedne z tych, gdzie przezroczysty film pokrywa cały kartonik i pojedyncze elementy z zapartym tchem trza nożykiem wycinać? Dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Mam pytanie o kalki - czy to jedne z tych, gdzie przezroczysty film pokrywa cały kartonik i pojedyncze elementy z zapartym tchem trza nożykiem wycinać? Dokładnie oj, to współczuję... ogólnie ciekawie się zapowiada, czekam na dalsze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macotra21 Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Model mam nadzieje ze bedzie tak fajny jak ten samolot w rzeczewistosci. niestety te colory jakie masz to stary schemat malowania samolotow United Airlines a nie nowy jak podaje producent kalkomani. Schemat ten jest obecnie wycofywany na rzecz duuuuuuzo ladniejszego bialo granatowego. Jednak zaden BeA nie latal w nowym schemacie o ile mnie pamiec nie myli. AIR WISCONSIN nie dostalo przedluzenia kontraktu od United. Szkoda bo w nowym malowaniu ten samolot wygladal by rewelacyjnie. Brakuje mi tego orginalnego samolotu tak innego od innych na ORD.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 7 Października 2008 Share Napisano 7 Października 2008 Jestem pod wielkim wrażeniem . Jak na razie pięknie to wszystko wygląda ;). Czekamy na więcej ! niestety te colory jakie masz to stary schemat malowania samolotow United Airlines a nie nowy jak podaje producent kalkomani. Schemat ten jest obecnie wycofywany na rzecz duuuuuuzo ladniejszego bialo granatowego. Eeee tam . Osobiście bardzo podoba mi się to stare malowanie i uważam, że w niczym nie ustępuje temu nowemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 Jestem kolejnym wiernym kibicem tej relacji Bardzo mi się podoba wykonana przez Ciebie tylna wręga wraz z hamulcem aerodynamicznym Czekam/y na kolejne relacje PS. Trochę mnie przeraziliście z tymi kalkami DrawDecal bo niedługo będę je nakładał na A319 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 To i ja do kolegów się dosiadam Mam ten model w planach, ale mój będzie "latał" w barwach Lufthansy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macotra21 Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 Eeee tam . Osobiście bardzo podoba mi się to stare malowanie i uważam, że w niczym nie ustępuje temu nowemu No coz mowi sie ze na temat gustow sie nie dyskutuje, wiec wychodzi na to ze obaj mamy racje ale, )))) widzac je na codzien nowy schemat jest duzo przyjmniejszy dla oka ). Stary schemat powoduje ze samoloty wygladaja smutnie i brudno. 747 a zwlaszcz 757 w nowym schemacie (a jeszcze z dodanymi winglets (przepraszam ale nie znam terminu w jezyku polskim, takze prosze o podpowiedz) wygladaja po prostu cudownie, az sie czlowiekowi micha cieszy Ustepuja one wygladowi tylko samolotom nie isteniejacej juz lini ATA, ale teraz juz jestem daleko od tematu glownego ) sorki za wycieczke osobista ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 Radku, jeszcze tylko jedna rada w kwestii kalkomanii. Używałem trochę zestawów DrawDecal, i muszę przyznać, że kładą się FATALNIE! Nie wiem jakiego podkładu producent używa, ale jest twardy jak diabli, nie reaguje na żadne płyny zmiękczające. A ten ze wspomnianych wyżej płynów, w którym pokładałem największe nadzieje - czyli Hypersol, zmył mi rysunek (pomimo, że ów wcześniej zabezpieczyłem dwoma warstwami werniksu do kalkomanii Microsceale'a) oraz spowodował wystąpienie paskudnych pęcherzy. Tak więc uważaj na nie (kalkomanie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekon Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 (a jeszcze z dodanymi winglets (przepraszam ale nie znam terminu w jezyku polskim, takze prosze o podpowiedz) Mówi się na to po prostu - winglety Ok, koniec OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macotra21 Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 dzieki za nauke:) ale i tak nowe barwy ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslaw Pietrys Napisano 8 Października 2008 Autor Share Napisano 8 Października 2008 Radku, jeszcze tylko jedna rada w kwestii kalkomanii. Używałem trochę zestawów DrawDecal, i muszę przyznać, że kładą się FATALNIE! Nie wiem jakiego podkładu producent używa, ale jest twardy jak diabli, nie reaguje na żadne płyny zmiękczające. A ten ze wspomnianych wyżej płynów, w którym pokładałem największe nadzieje - czyli Hypersol, zmył mi rysunek (pomimo, że ów wcześniej zabezpieczyłem dwoma warstwami werniksu do kalkomanii Microsceale'a) oraz spowodował wystąpienie paskudnych pęcherzy. Tak więc uważaj na nie (kalkomanie). Masz całkowita racje te kalki są fatalne ale co poradzisz wyglądająca jak by były drukowane na drukarce igłowej a grubość mają jak stara academy ;/ , będę je atakował chemia MR.HOBBY i zobaczymy co się stanie;) a co do malowanie wybrałem je specjalnie żeby było można troszki pobrudzić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 Kolejny widz zasiada na widownię. Ja nadal nie umiem się odważyć do budowy cywili; nie chcę ich spartolić, a nadal nie czuję się odpowiednio "doświadczony"... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 nie chcę ich spartolić, a nadal nie czuję się odpowiednio "doświadczony"... Ja także...jakoś za duży przeskok rozmiarowy od myśliwców 1/2 wojny także będę jak zwykle tylko obserwował, pytał i się uczył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslaw Pietrys Napisano 14 Października 2008 Autor Share Napisano 14 Października 2008 mału updatcik ;) ostatnio nie miałem za dużo czasu i udało mi się tylko poprawić (zrobić nowe) zewnętrzne spojlery wyglądają moim zdaniem o wiele lepiej niż poprzednie ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rizzi GT Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 Widzę kolega się rozwija. Coraz bardziej zaawansowane techniki stosujesz Radek Jestem kolejnym uważnym widzem Twych postępów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslaw Pietrys Napisano 5 Lutego 2009 Autor Share Napisano 5 Lutego 2009 Witam po długiej przerwie ;) Ostatnio posiedziałem przy Bea i udało mi się zrobić system opuszczani klap +klapy i spojlery ;) Już bliżej końca;) narazie wszytko na tasme polapane ;) ->tak do fotki ;p Pozdrawiam Sorki za słabe foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 No no Już widzę oczami wyobraźni jak to malutkie cudeńko stoi sobie na pułeczce z wypuszczonymi lub wychylonymi wszystkimi powierzchniami sterownymi Może Radku pokusisz się jeszcze o wypuszczenie rewersów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radoslaw Pietrys Napisano 7 Lutego 2009 Autor Share Napisano 7 Lutego 2009 Może Radku pokusisz się jeszcze o wypuszczenie rewersów? no jak bym mial fotki/rysunki to czemu nie ;) ale 146-a chyba nie ma reversow ;p przynajmniej nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 Wybacz, ale palnąłem! Chyba pójdę się ukarać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 7 Lutego 2009 Share Napisano 7 Lutego 2009 No widze ze szykuje sie fajny model.Ja buduje Avro RJ85 (to ten sam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi