Barthass Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 (edytowane) Witam wszystkich. Od czasu kiedy po raz pierwszy kilka lat temu zobaczyłem Magacha 7C w Nowej Technice Wojskowej zapragnąłem zbudować ten model , jednak brak umiejętności mi to uniemożliwiał Teraz jednak czuję się na siłach, więc wziąłem się za niego. Model bazowy to M60 blazer z Academy , do tego konwersja na Magacha 7C z Legend , żywiczne koła Legend , zestaw blaszek z Eduarda do czołgu M60. Wkrótce zamówię też friulki , oraz drobny zestaw z Legend zawierający prawidłowe zwolnice koła napędowe i filtry powietrza. Tak zachwalałem zestaw do konwersji na Magacha z Legend... Jednak w praniu okazał się, hmmm krótko mówiąc problematyczny Przedni pancerz kadłuba okazał się za wąski - góra o 2 jakieś 2mm , dół o prawie 3mm. Rozwiązałem ten problem za pomocą kawałków polistyrenowych płytek i szpachli , na dodatek panowie z Legenda dali 2 identyczne części , które znajdują się na błotnikach z przodu pojazdu , natomiast te częsci powinny być różne- lewa i prawa a niestety dali 2 prawe, i jedną musiałem przerobić. Z tego co widzę czeka mnie mnóstwo roboty, oj mnóstwo Będę budował konkretnie ten egzemplarz: Edytowane 10 Października 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 Oj to ja zasiadam w pierwszym rzędzie i będę zaglądał tu codziennie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kabanos Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 Łaaał! Ta wieża ma fajny kształt:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 zycze powodzenia i duzo cierpliwosci,mnie pokonal panzer iv z tej firmy,podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 10 Października 2008 Autor Share Napisano 10 Października 2008 ,mnie pokonal panzer iv z tej firmy Akurat pancerka drugowojenna z Academy to porażka , natomiast modele nowoczesnej pancerki są (z niewielkimi wyjątkami) całkiem dobre. A z bazowego modelu wykorzystam tylko kadłub i zawieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 aj ty i ta fascynacja IDF powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 10 Października 2008 Share Napisano 10 Października 2008 natomiast modele nowoczesnej pancerki są (z niewielkimi wyjątkami) całkiem dobre I trzeba dodać, że niekiedy jedyne wśród plastikowych, oraz ich cena też nie powoduje oczopląsu... Barthass No oczywiście, relację będę oglądał tak często, jak tylko czas mi na to pozwoli. A tak poza, tematem dopadłem wreszcie blaszki do M113 Zeldy, więc powolutku zaczyna się to zbierać do kupy, z czego jestem niezmiernie happy... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 10 Października 2008 Autor Share Napisano 10 Października 2008 powodzenia Dzięki, będzie potrzebne... A tak poza, tematem dopadłem wreszcie blaszki do M113 Wow, miałeś dużo szczęścia. Nieprodukowane zestawy Eduarda naprawdę ciężko znaleźć . Ja jak tylko zobaczyłem na Jadarze zestaw już nieprodukowanych blach do M60 to nie zastanawiałem się ani chwili, tylko od razu brałem, bo wiedziałem , ze potem mogą być z ich dostaniem problemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 15 Października 2008 Autor Share Napisano 15 Października 2008 Szalom Powoli, ale do przodu. Zająłem się robieniem zawieszenia, mordęga z kołami , ale jeszcze tylko 4 zostały (na zdjęciach koła nie są jeszcze przyklejone i wyglądają na krzywe) , no i pobawiłem się Nitro Jak tak patrze ile pracy mi jeszcze zostało, to aż mi się w głowie kręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 19 Października 2008 Autor Share Napisano 19 Października 2008 Czyżbym zaczynał monolog Im bardziej się zagłębiam w temat , tym bardziej oddala się termin ukończenia modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 19 Października 2008 Share Napisano 19 Października 2008 No nie wiem czy taki monolog - po prostu wszyscy patrzymy na to co robisz z zapartym tchem, nie mogąc z siebie (klawiatury) słowa wydusić Poza tym za dużo świąt ostatnimi dniami - Yom Kippur, Szałasy (Sukkot).... w międzyczasie impreza urodzinowa w Padrebooks - porządny Żyd nie ma czasu na internet, heheheheheeh A tak na poważnie, to po prostu patrzę i podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 20 Października 2008 Autor Share Napisano 20 Października 2008 Po otrzymaniu paru fotek zauważyłem, że muszę co nieco dorobić i przerobić. Odciąłem "uszy" do podnoszenia wanny, i umieściłem je w nowym miejscu i pod innym kątem , oraz dorobiłem to coś nad amortyzatorem, chciałbym zdążyć z Magachem na konkurs w Bytomiu (Avi coś wspominał o jakimś pucharze za pojazd Izraelski czy coś ), ale z moim tempem to nie wiem czy zdąże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 22 Października 2008 Autor Share Napisano 22 Października 2008 Skleiłem wreszcie połówki kadłuba, oraz zająłem się przednim pancerzem, z którym mam nie lada problemy Był za wąski, krzywy , i jedna połówka nijak pasowała do drugiej, ale jakoś udało się , miejsca styku pancerza górnego z dolnym oblepiłem szpachlą, i teraz czekam aż wyschnie No i zrobiłem jak na razie jeden reflektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 Tak, wspominałem Puchar będzie - za najciekawszy/najlepiej wykonany pojazd izraelski. Ostatni weekend lutego Tak więc nieco czasu Ci jeszcze zostało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 22 Października 2008 Share Napisano 22 Października 2008 Puchar będzie - za najciekawszy/najlepiej wykonany pojazd izraelski puchar bedzie walkowerem wygrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 27 Października 2008 Share Napisano 27 Października 2008 Izraelczycy chyba nie lubią modelarzy . Po co budują takie skomplikowane i złożone pojazdy ? A potem my sie męczyć musimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 27 Października 2008 Autor Share Napisano 27 Października 2008 Izraelczycy chyba nie lubią modelarzy Very Happy . Po co budują takie skomplikowane i złożone pojazdy ? A potem my sie męczyć musimy. Haha, dobre Nie musielibyśmy się męczyć gdyby którakolwiek firma produkująca modele plastikowe zainteresowałaby sie bliżej tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 28 Października 2008 Autor Share Napisano 28 Października 2008 Walczę dalej Prawie jak Merkava Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avi Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Prawie jak Merkava robi wrażenie ta wieża z Merkawy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 28 Października 2008 Autor Share Napisano 28 Października 2008 robi wrażenie ta wieża z Merkawy!!!! Hah, no robi, to jest największa wieża jakąkolwiek będe montował w jakimś modelu , z nudów patrzyłem do czego ją porównać , i sprawdziłem, że razem z zamontowanym koszem sama wieża ma wielkość kadłuba Tygrysa Królewskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 sama wieża ma wielkość kadłuba Tygrysa Królewskiego to ja chyba zostane przy Merkavie I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Hah, no robi, to jest największa wieża jakąkolwiek będe montował w jakimś modelu No ja, jak sklejałem wieżę Leosiowi to też mnie prawie zamurowało, gdy dokładałem i dokładałem elementy wydłużające. W końcu jak porównałem długością to żaden drugowojenny czołg (z mojego stanu) nie był dłuższy od samej wieży Leosia 2A6 EX :> Wracając do modelu Magacha: czysto, ładnie i do przodu - tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 Heheheheeeee aaale placek hehehee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 28 Października 2008 Share Napisano 28 Października 2008 No A6 ma najdłuższą lufę, rywalizuje z challengerem 2 hyhy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 28 Października 2008 Autor Share Napisano 28 Października 2008 W porównaniu z wieżą Leosia A6 to model Merkavy ma wieże dłuższą o 1cm Oh, nie mogę sie doczekać kiedy wreszcie ją wrzucę na warsztat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi